Caissonziekte vergoeding 2025

Wil jij een zorgverzekering met caissonziekte vergoeding in 2025? Zorgverzekeraar Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en 885 eigen risico. Met 385 eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 premie. De hoogste dekking voor een caissonziekte heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Hoe zit het met en vergoeding voor caissonziekte in 2025? En wat is eigenlijk caissonziekte? Wij helpen je op deze pagina in kaart te brengen hoe het zit met caissonziekte vergoeding en de zorgverzekering van 2025. Caisonziekte, ook wel duikersziekte of decompressieziekte genoemd kan aanwezig zijn bij mensen die vanuit een verhoogde luchtdruk terugkeren naar een lagere luchtdruk. Als voorbeeld kun je duikers nemen die erg diep in de zee duiken, of bij mensen in een vliegtuig.

Wat is caissonziekte?

Caissonziekte heeft te maken met stikstof. Dit is een molecuul (N2) die over het algemeen erg goed oplost. Tijdens het afdalen of naar een lagere diepte duiken, ls dit sneller op. Zodra je weer gaat opstijgen wordt de N2 molecuul door je longen uitgeademd. Zodra de druk te snel afneemt, dank an de stikstof niet snel genoeg je bloed uit. Er zijn vier categorieën die vallen onder caissonziekete: Skinbands, Bands, Staggers en tot slot Chokes. De laatst genoemde is het ergste, maar komt eigenlijk vrijwel nooit voor. Het is raadzaam om niet te lang en niet te diep te duiken. Als je dan weer gaat stijgen, is het raadzaam om dit gestaag te doen, met bijvoorbeeld tussenstops.

Vergoeding caissonziekte zorgverzekering

Vanuit de basisverzekering heb je recht op een caissonziekte vergoeding in 2025. De behandeling gebeurt middels een decompressiekamer. In deze kamer is de luchtdruk hoog, en verlagen ze die langzaam. Dit word took wel hyperbare geneeskunde genoemd. Je hebt recht op deze vorm van geneeskundige binnen de zorgverzekering 2025. Een behandeling voor caissonziekte valt dus binnen de dekking van het basispakket, er is geen aanvullende zorgverzekering nodig. Lees ook informatie over andere zorgvergoedingen.

Krijg je een caissonziekte vergoeding vanuit het basispakket?

Ja. Heb je te kampen met caissonziekte, dan wordt een behandeling vanuit de basisverzekering vergoed.

Is een aanvullende verzekering noodzakelijk?

Omdat er dekking is vanuit het basispakket, is het afsluiten van een aanvullende verzekering in geval van caissonziekte niet noodzakelijk.

Hoe vind je de voor jou beste verzekeraar?

Je vindt de beste verzekeraar door die hier op de website met elkaar te vergelijken. Op basis van het vergelijken van de prijs en de dekking kom je vanzelf uit bij die verzekeraar die aansluit bij jouw wensen.

4.7/5 - (55 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd