Caissonziekte vergoeding 2022

Caissonziekte vergoeding 2022

Hoe zit het met en vergoeding voor caissonziekte in 2022? En wat is eigenlijk caissonziekte? Wij helpen je op deze pagina in kaart te brengen hoe het zit met caissonziekte vergoeding en de zorgverzekering van 2022. Caisonziekte, ook wel duikersziekte of decompressieziekte genoemd kan aanwezig zijn bij mensen die vanuit een verhoogde luchtdruk terugkeren naar een lagere luchtdruk. Als voorbeeld kun je duikers nemen die erg diep in de zee duiken, of bij mensen in een vliegtuig.

Wat is caissonziekte?

Caissonziekte heeft te maken met stikstof. Dit is een molecuul (N2) die over het algemeen erg goed oplost. Tijdens het afdalen of naar een lagere diepte duiken, ls dit sneller op. Zodra je weer gaat opstijgen wordt de N2 molecuul door je longen uitgeademd. Zodra de druk te snel afneemt, dank an de stikstof niet snel genoeg je bloed uit. Er zijn vier categorieën die vallen onder caissonziekete: Skinbands, Bands, Staggers en tot slot Chokes. De laatst genoemde is het ergste, maar komt eigenlijk vrijwel nooit voor. Het is raadzaam om niet te lang en niet te diep te duiken. Als je dan weer gaat stijgen, is het raadzaam om dit gestaag te doen, met bijvoorbeeld tussenstops.

Vergoeding caissonziekte zorgverzekering

Vanuit de basisverzekering heb je recht op een caissonziekte vergoeding in 2022. De behandeling gebeurt middels een decompressiekamer. In deze kamer is de luchtdruk hoog, en verlagen ze die langzaam. Dit word took wel hyperbare geneeskunde genoemd. Je hebt recht op deze vorm van geneeskundige binnen de zorgverzekering 2022. Een behandeling voor caissonziekte valt dus binnen de dekking van het basispakket, er is geen aanvullende zorgverzekering nodig.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten