Caissonziekte vergoeding 2023

Hoe zit het met en vergoeding voor caissonziekte in 2023? En wat is eigenlijk caissonziekte? Wij helpen je op deze pagina in kaart te brengen hoe het zit met caissonziekte vergoeding en de zorgverzekering van 2023. Caisonziekte, ook wel duikersziekte of decompressieziekte genoemd kan aanwezig zijn bij mensen die vanuit een verhoogde luchtdruk terugkeren naar een lagere luchtdruk. Als voorbeeld kun je duikers nemen die erg diep in de zee duiken, of bij mensen in een vliegtuig.

 

Wat is caissonziekte?

Caissonziekte heeft te maken met stikstof. Dit is een molecuul (N2) die over het algemeen erg goed oplost. Tijdens het afdalen of naar een lagere diepte duiken, ls dit sneller op. Zodra je weer gaat opstijgen wordt de N2 molecuul door je longen uitgeademd. Zodra de druk te snel afneemt, dank an de stikstof niet snel genoeg je bloed uit. Er zijn vier categorieën die vallen onder caissonziekete: Skinbands, Bands, Staggers en tot slot Chokes. De laatst genoemde is het ergste, maar komt eigenlijk vrijwel nooit voor. Het is raadzaam om niet te lang en niet te diep te duiken. Als je dan weer gaat stijgen, is het raadzaam om dit gestaag te doen, met bijvoorbeeld tussenstops.

Vergoeding caissonziekte zorgverzekering

Vanuit de basisverzekering heb je recht op een caissonziekte vergoeding in 2023. De behandeling gebeurt middels een decompressiekamer. In deze kamer is de luchtdruk hoog, en verlagen ze die langzaam. Dit word took wel hyperbare geneeskunde genoemd. Je hebt recht op deze vorm van geneeskundige binnen de zorgverzekering 2023. Een behandeling voor caissonziekte valt dus binnen de dekking van het basispakket, er is geen aanvullende zorgverzekering nodig. Lees ook informatie over andere zorgvergoedingen.

Krijg je een caissonziekte vergoeding vanuit het basispakket?

Ja. Heb je te kampen met caissonziekte, dan wordt een behandeling vanuit de basisverzekering vergoed.

Is een aanvullende verzekering noodzakelijk?

Omdat er dekking is vanuit het basispakket, is het afsluiten van een aanvullende verzekering in geval van caissonziekte niet noodzakelijk.

Hoe vind je de voor jou beste verzekeraar?

Je vindt de beste verzekeraar door die hier op de website met elkaar te vergelijken. Op basis van het vergelijken van de prijs en de dekking kom je vanzelf uit bij die verzekeraar die aansluit bij jouw wensen.

4.7/5 - (55 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd