Ooglaseren vergoeding 2023

Heb je steeds meer moeite om zaken van dichtbij of verder af goed te zien? Kun je minder goed tegen het dragen van een bril of lenzen? Dan kan ooglaseren een interessant alternatief zijn. Bij uitzondering wordt deze behandeling vanuit de basisverzekering vergoed, doorgaans echter moet je een aanvullende verzekering afsluiten. Lees hier meer over de brillen en lenzen vergoeding en de ooglaseren vergoeding 2023 in het bijzonder.

De bolling van het hoornverlies wordt aangepast

Door ooglaseren kun je weer scherp zien zonder een bril of contactlenzen te hoeven dragen. Met behulp van een laser past de specialist de bolling van het hoornvlies aan. Op die manier is het gezichtsvermogen weer helemaal in orde. Ooglaseren kan als sprake is van een oogafwijking tussen de -10 en de -4. De behandeling is geschikt voor mensen tussen de 18 en de 60 jaar. Voor ooglaseren past men verschillende technieken toe. De kosten voor ooglaseren verschillen behoorlijk. Dat heeft te maken met de gebruikte lasermethode en de complexiteit van de behandeling. Ooglaseren is niet mogelijk als je zwanger bent of te maken hebt met diabetes, staar of een lui oog.

Ooglaseren vergoeding 2023: neem een aanvullende verzekering

Wil je in aanmerking komen voor de ooglaseren vergoeding 2023 dan kun je in uitzonderingssituaties een beroep doen op de basisverzekering. Dan moet wel sprake zijn van een medische indicatie. Doorgaans is echter een aanvullende verzekering nodig om een beroep te doen op de ooglaseren vergoeding 2023. Zaak dus die verzekeraars die deze dekking bieden te selecteren om ze vervolgens op deze website met elkaar te vergelijken. Het is dan zaak om de goedkoopste zorgverzekering met ooglaseren vergoeding te vinden.

Strikte voorwaarden opgesteld door de verzekeraars

Voor de ooglaseren vergoeding 2023 uitgekeerd wordt, moeten wel aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Check daarom altijd de polisvoorwaarden goed. Zo is alleen sprake van een vergoeding als je zaken doet met een gecontracteerd ziekenhuis of kliniek. De behandelend arts moet een BIG-registratie hebben en lid zijn van het NOG. De kliniek moet daarnaast beschikken over een ZKN-keurmerk. Pas als aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan gedacht worden aan de ooglaseren vergoeding 2023. Bekijk ook de vergoedingen van brillen en lenzen.

Ooglaseren, dat zit toch in het basispakket van de zorgverzekering?

Ja en nee. Slechts in incidentele gevallen en bij medische indicatie wordt er uitgekeerd vanuit de basisverzekering.

Je moet dus aanvullend verzekerd zijn?

Dat klopt. Door je aanvullend te verzekeren krijg je een deel van de kosten vergoed. Hoeveel dat is, verschilt per verzekeraar. De verschillen kunnen groot zijn tussen de verzekeraars.

Hoe belangrijk is het om de verzekeraars te vergelijken?

Erg belangrijk, helemaal omdat de verzekeraars verschillende vergoedingen geven. Vergelijken kan eenvoudig op deze website. Zeer de moeite waard dus.

5/5 - (28 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd