Ooglaseren vergoeding 2024

Op zoek naar een zorgverzekering met vergoeding voor ooglaseren in 2024? CZ is de goedkoopste met ooglaser vergoeding voor € 146,65 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft CZ de goedkoopste zorgverzekering voor € 161,65 premie voor het laseren van je ogen. De beste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 3 sterren) voor € 181,70 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Heb je steeds meer moeite om zaken van dichtbij of verder af goed te zien? Kun je minder goed tegen het dragen van een bril of lenzen? Dan kan ooglaseren een interessant alternatief zijn. Bij uitzondering wordt deze behandeling vanuit de basisverzekering vergoed, doorgaans moet je echter een aanvullende verzekering afsluiten. Lees hier meer over de brillen en lenzen vergoeding en de ooglaseren vergoeding 2024 in het bijzonder.

De bolling van het hoornverlies wordt aangepast

Door ooglaseren kun je weer scherp zien zonder een bril of contactlenzen te hoeven dragen. Met behulp van een laser past de specialist de bolling van het hoornvlies aan. Op die manier is het gezichtsvermogen weer helemaal in orde. Ooglaseren kan als sprake is van een oogafwijking tussen de -10 en de -4. De behandeling is geschikt voor mensen tussen de 18 en de 60 jaar. Voor ooglaseren past men verschillende technieken toe. De kosten voor ooglaseren verschillen behoorlijk. Dat heeft te maken met de gebruikte lasermethode en de complexiteit van de behandeling. Ooglaseren is niet mogelijk als je zwanger bent of te maken hebt met diabetes, staar of een lui oog.

Dit zijn de voordelen aan het laten laseren van je ogen

ooglaserenHet laten laseren van je ogen is een wonder van de moderne technologie en biedt veel interessante voordelen! Stel je eens voor dat je wakker kunt worden en meteen helder kunt zien. Je hoeft niet eerst te zoeken naar je bril of tijd te spenderen aan het plaatsen van lenzen. Het geeft je niet alleen de vrijheid om spontaan een duik te nemen in het zwembad of onbezorgd te sporten, het kan ook een einde maken aan de terugkerende kosten van nieuwe brillenglazen en contactlenzen. Bovendien is de ingreep snel en relatief pijnloos, met een hoog slagingspercentage. Veel mensen die deze behandeling hebben ondergaan, beschrijven het als een positieve en levensveranderende ervaring.

Denk aan de vrijheid van een leven zonder visuele beperkingen. Dat is wat een ooglaserbehandeling je kan bieden!

Uit welke soorten ooglasertechnieken kun je in Nederland kiezen?

In Nederland heb je geluk doordat je hier uit een breed scala aan geavanceerde ooglasertechnieken kunt kiezen. Eén van de meest populaire en effectieve methoden is Femtolasik. Deze techniek maakt gebruik van twee verschillende lasers, waarvan één (de femtosecondelaser) een flinterdun flapje in het hoornvlies maakt, dat vervolgens wordt opgelicht waarna de daaronder liggende laag met een andere laser wordt gecorrigeerd. Het resultaat? Een uiterst nauwkeurige en veilige behandeling met minimale hersteltijd. Maar er zijn meer opties! Zo is er PRK, een van de oudere methoden waarbij het oppervlakkige hoornvliesweefsel wordt verwijderd en het onderliggende weefsel met een laser wordt gecorrigeerd. Daarnaast heb je LASEK, dat vergelijkbaar is met PRK, maar met een zachtere benadering van het oppervlakkige weefsel.

Al deze technieken hebben hun eigen voor- en nadelen, maar veel specialisten zijn het erover eens: Femtolasik springt eruit vanwege de precisie, snelheid en het comfort voor de patiënt. Wat je keuze ook is, in Nederland ben je in goede handen!

Op welke manier start je het traject om een ooglaser behandeling te ondergaan?

Droom je van een leven zonder bril of contactlenzen? Dan is het aangaan van een ooglasertraject wellicht iets dat bij je past! Het startpunt is altijd een uitgebreid vooronderzoek bij een gespecialiseerde oogkliniek. Tijdens dit onderzoek wordt er gekeken naar de dikte van je hoornvlies, de vorm en de sterkte van je ogen en eventuele andere bijzonderheden. Hierdoor kan de oogarts bepalen of je geschikt bent voor een behandeling en welke techniek het beste bij je past. Neem vooral de tijd om al je vragen te stellen en je verwachtingen met de arts te bespreken. Na deze stap en met een groen licht van de specialist, plan je de daadwerkelijke behandeling in.

Voorafgaand krijg je vaak adviezen mee, zoals het tijdelijk stoppen met het dragen van contactlenzen. De dag van de behandeling is spannend, maar weet dat je in de kundige handen bent van professionals die jouw zicht als prioriteit hebben. Informeer jezelf en wie weet geniet jij binnenkort van een heldere blik op de wereld!

Waar dien je rekening mee te houden als je herstellende bent van het laten laseren van je ogen?

ooglaseren herstellenHerstellen van een ooglaserbehandeling is een spannend proces, maar met de juiste voorbereiding en zorg kun je snel genieten van je vernieuwde zicht! Direct na de behandeling kan je enige wazigheid ervaren en zijn je ogen misschien gevoelig voor licht. Daarom is het verstandig om een zonnebril bij de hand te hebben en, indien mogelijk, begeleiding voor de terugreis naar huis te regelen. In de eerste uren en dagen na de behandeling is het belangrijk om je ogen regelmatig te bevochtigen met de voorgeschreven oogdruppels. Vermijd wrijven in je ogen, zelfs als ze jeuken, en slaap eventueel met een beschermbril om nachtelijke ongelukjes te voorkomen. Het is aan te raden om in de eerste weken na de behandeling zware inspanningen, zoals sporten en het bezoeken van zwembaden of sauna’s te vermijden.

En last but not least: volg altijd de instructies van je arts op en aarzel niet om contact op te nemen bij onzekerheden. Door je herstel met zorg en aandacht te benaderen, leg je de basis voor een geweldig eindresultaat!

Wat als je merkt dat je ogen na jaren toch achteruit zijn gegaan? Kun je ze een tweede keer laten laseren?

Stel, na jaren van kristalhelder zicht na je ooglaserbehandeling, merk je dat je zicht toch weer wat verslechtert. Het kan inderdaad voorkomen dat ogen, vooral met het ouder worden, veranderen. Maar maak je geen zorgen! In veel gevallen is het mogelijk om je ogen een tweede keer te laten laseren. Voordat je die stap zet, is het belangrijk om opnieuw een uitgebreid vooronderzoek te ondergaan. Tijdens dit onderzoek wordt de conditie van je hoornvlies beoordeeld en wordt gekeken of een herbehandeling veilig en effectief zou zijn.

De veiligheid van je ogen staat altijd voorop. Dus, merk je veranderingen in je zicht? Breng dan vooral een bezoek aan je oogarts of -kliniek om je mogelijkheden door te nemen.

Ooglaseren vergoeding 2024: neem een aanvullende verzekering

Wil je in aanmerking komen voor de ooglaseren vergoeding 2024 dan kun je in uitzonderingssituaties een beroep doen op de basisverzekering. Dan moet wel sprake zijn van een medische indicatie. Doorgaans is echter een aanvullende verzekering nodig om een beroep te doen op de ooglaseren vergoeding 2024. Zaak dus die verzekeraars die deze dekking bieden te selecteren om ze vervolgens op deze website met elkaar te vergelijken. Het is dan zaak om de goedkoopste zorgverzekering met ooglaseren vergoeding te vinden.

Strikte voorwaarden opgesteld door de verzekeraars

Voor de ooglaseren vergoeding 2024 uitgekeerd wordt, moeten wel aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Check daarom altijd de polisvoorwaarden goed. Zo is alleen sprake van een vergoeding als je zaken doet met een gecontracteerd ziekenhuis of kliniek. De behandelend arts moet een BIG-registratie hebben en lid zijn van het NOG. De kliniek moet daarnaast beschikken over een ZKN-keurmerk. Pas als aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan gedacht worden aan de ooglaseren vergoeding 2024. Bekijk ook de vergoedingen van brillen en lenzen.

Ooglaseren, dat zit toch in het basispakket van de zorgverzekering?

Ja en nee. Slechts in incidentele gevallen en bij medische indicatie wordt er uitgekeerd vanuit de basisverzekering.

Je moet dus aanvullend verzekerd zijn?

Dat klopt. Door je aanvullend te verzekeren krijg je een deel van de kosten vergoed. Hoeveel dat is, verschilt per verzekeraar. De verschillen kunnen groot zijn tussen de verzekeraars.

Hoe belangrijk is het om de verzekeraars te vergelijken?

Erg belangrijk, helemaal omdat de verzekeraars verschillende vergoedingen geven. Vergelijken kan eenvoudig op deze website. Zeer de moeite waard dus.

5/5 - (28 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd