Flebologie vergoeding 2025

Wil jij een zorgverzekering met vergoeding voor flebologie in 2025? Zorg en Zekerheid (Zorg Zeker Polis + AV Basis) is de voordeligste voor € 142,15 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft Zorg en Zekerheid (Zorg Zeker Polis + AV Basis) de goedkoopste zorgverzekering voor flebologie: € 163,15 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid (Zorg Zeker Polis + AV Basis) voor € 163,15 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
320,69
Zorgkeuze
ruim
50%, max. € 75,- p/j
  • Declaraties snel uitbetaald
  • Veel aanvullende verzekeringen mogelijk
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
320,69
Zorgkeuze
ruim
50%, max. € 75,- p/j
  • Declaraties snel uitbetaald
  • Veel aanvullende verzekeringen mogelijk
Goede dekking
Maximale korting
320,69
Zorgkeuze
ruim
50%, max. € 75,- p/j
  • Declaraties snel uitbetaald
  • Veel aanvullende verzekeringen mogelijk

Als men het heeft over flebologie, dan doelt men op de behandeling van spataderen. De behandeling heeft dekking vanuit de basisverzekering, mits er sprake is van medische noodzaak . In andere gevallen kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Lees hier alles over de flebologie vergoeding 2025.

Flebologie vergoeding 2025 soms via de basisverzekering vergoed

Flebologie heeft te maken met de behandeling van aderen die niet goed meer functioneren, waardoor huidaandoeningen kunnen ontstaan. Spataderen is de bekendste aandoening aan de bloedvaten. Spataderen ontstaan door problemen met de klepjes van de aderen. Juist die klepjes zorgen ervoor dat het bloed dat in de richting van het hart stroomt niet in staat is naar beneden te zakken. Mochten er een of meerdere klepjes niet goed sluiten, dan zakt bloed wel naar beneden. Je ziet dit ook aan de ader, zeker als die dicht onder de huid ligt. Als de aderen te vol raken, verwijden ze en krijgen ze een kronkelige vorm. Dit zijn dus spataders.

Alleen als sprake is van medische noodzaak

Spataders behandelen kan in de vorm van dichtsluiten, lasertherapie, ambulante flebectomie. Ook steunkousen kunnen helpen. De flebologie vergoeding 2025 wordt in bepaalde gevallen vanuit de basisverzekering  uitgekeerd. Dan moet wel sprake zijn van medische noodzaak. Is dat niet direct het geval, dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten om zo in aanmerking te komen van  de flebologie vergoeding 2025.

Vergelijk de verzekeringen hier

Je kunt op deze website gemakkelijk en snel de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Op die manier krijg je snel in beeld welke verzekering precies aansluit bij jouw wensen. Verzekeraars kijken kritisch naar de alternatieve geneeswijzen vergoedingen zoals het voor jou verstandig is om goed de polisvoorwaarden door te nemen. Er gelden vaak aanvullende eisen voor de verzekering. Zo kan men eisen dat de behandelaar aangesloten is bij een beroepsvereniging. Lees ook meer over andere zorgverzekering vergoedingen.

Wat is flebologie eigenlijk?

Flebologie is een alternatieve geneeswijze die doelt op de behandeling van spataderen. Deze behandelingen worden soms uit de basisverzekering vergoed, soms ook niet.

Wanneer wordt de behandeling vanuit de basisverzekering vergoed?

De flebologie vergoeding 2025 wordt vanuit het basispakket alleen vergoed als sprake is van medische noodzaak. Je kunt de verzekeraars hier gemakkelijk vergelijken.

En wat als flebologie niet uit de basisverzekering vergoed wordt?

Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten bij de zorgverzekeraar om alsnog voor een vergoeding in aanmerking te komen. Check dan ook eventuele extra eisen die aan de verzekering worden gesteld.

4.9/5 - (42 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd