Flebologie vergoeding

Als men het heeft over flebologie, dan doelt men op de behandeling van spataderen. De behandeling heeft dekking vanuit de basisverzekering, mits er sprake is van medische noodzaak . In andere gevallen kun je kiezen voor een aanvullende verzekering.  Lees hier alles over de flebologie vergoeding 2022.

Flebologie vergoeding 2022 soms via de basisverzekering vergoed

Flebologie heeft te maken met de behandeling van aderen die niet goed meer functioneren, waardoor huidaandoeningen kunnen ontstaan. Spataderen is de bekendste aandoening aan de bloedvaten. Spataderen ontstaan door problemen met de klepjes van de aderen. Juist die klepjes zorgen ervoor dat het bloed dat in de richting van het hart stroomt niet in staat is naar beneden te zakken. Mochten er een of meerdere klepjes niet goed sluiten, dan zakt bloed wel naar beneden. Je ziet dit ook aan de ader, zeker als die dicht onder de huid ligt. Als de aderen te vol raken, verwijden ze en krijgen ze een kronkelige vorm. Dit zijn dus spataders.

Alleen als sprake is van medische noodzaak

Spataders behandelen kan in de vorm van dichtsluiten, lasertherapie, ambulante flebectomie. Ook steunkousen kunnen helpen. De flebologie vergoeding 2022 wordt in bepaalde gevallen vanuit de basisverzekering  uitgekeerd. Dan moet wel sprake zijn van medische noodzaak. Is dat niet direct het geval, dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten om zo in aanmerking te komen van  de flebologie vergoeding 2022.

Vergelijk de verzekeringen hier

Je kunt op deze website gemakkelijk en snel de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Op die manier krijg je snel in beeld welke verzekering precies aansluit bij jouw wensen. Verzekeraars kijken kritisch naar de alternatieve geneeswijzen vergoedingen zoals het voor jou verstandig is om goed de polisvoorwaarden door te nemen. Er gelden vaak aanvullende eisen voor de verzekering. Zo kan men eisen dat de behandelaar aangesloten is bij een beroepsvereniging. Lees ook meer over andere zorgverzekering vergoedingen.

Wat is flebologie eigenlijk?

Flebologie is een alternatieve geneeswijze die doelt op de behandeling van spataderen. Deze behandelingen worden soms uit de basisverzekering vergoed, soms ook niet.

Wanneer wordt de behandeling vanuit de basisverzekering vergoed?

De flebologie vergoeding 2022 wordt vanuit het basispakket alleen vergoed als sprake is van medische noodzaak. Je kunt de verzekeraars hier gemakkelijk vergelijken.

En wat als flebologie niet uit de basisverzekering vergoed wordt?

Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten bij de zorgverzekeraar om alsnog voor een vergoeding in aanmerking te komen. Check dan ook eventuele extra eisen die aan de verzekering worden gesteld.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten