Hydrotherapie vergoeding 2025

Om de spieren te versterken en om de doorbloeding te stimuleren kan hydrotherapie echt helpen. Hydrotherapie is de verzamelnaam van alle soorten geneeswijzen waarbij water, ijs of stoom voor verlichting moeten zorgen. Er wordt geen hydrotherapie vergoeding 2025 uitgekeerd vanuit de basisverzekering.

Bewegen gemakkelijker door opwaartse druk van het water

Hydrotherapie helpt mensen met reumatische of orthopedische klachten. Veelal vinden de oefeningen plaats in een warm zwembad. De watertemperatuur is minimaal 32 graden Celsius. Een fysiotherapeut of een oefentherapeut verzorgt de therapie. Door de opwaartse druk van water is bewegen een stuk gemakkelijker. De warmte van het water vermindert de pijn.

Geen hydrotherapie vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering

Er is geen hydrotherapie vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering. Wel zijn er voldoende verzekeraars die een aanvullende verzekering en dus zo een hydrotherapie vergoeding 2025 aanbieden. Bij die aanvullende verzekering is het wel zaak de aanvullende voorwaarden goed door te nemen. Zo is het vaak een eis dat de behandeling plaats moet vinden bij een door de verzekeraar gecontracteerde therapeut. Kies je toch een andere therapeut dan zal de dekking lager zijn.

Vergelijk de verzekeraars hier op zorgverzekerinq.nl

Wil je de voor jou beste verzekering? Vergelijk de verschillende verzekeraars dan hier op zorgverzekerinq.nl. Check behalve de prijs ook de polisvoorwaarden en de aanvullende eisen die verzekeraars kunnen stellen. Bekijk ook andere zorgverzekering vergoedingen.

Is er dekking vanuit de basisverzekering voor hydratherapie?

Nee, de basisverzekering heeft geen dekking voor hydratherapie. Wil je in aanmerking komen voor een vergoeding, dan kun je bij de meeste verzekeraars wel een aanvullende verzekering afsluiten.

Worden er voorwaarden gesteld aan de aanvullende verzekering voor hydrotherapie?

Ja, die worden inderdaad gesteld. Een van de meest voorkomende eisen van verzekeraars is dat de hydrotherapie bij een gecontracteerde therapeut plaatsvindt.

Hoe vind je de beste verzekering voor jouw specifieke situatie?

Die vind je door de verzekeraars hier op Zorgverzekerinq.nl met elkaar te vergelijken. Check behalve de prijs ook zeker de polisvoorwaarden en de eventueel aanvullende eisen die de verzekeraars stellen.

class=”-a00_p”

5/5 - (24 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd