Vruchtbaarheidsbehandelingen vergoeding 2025

Behoefte naar een goedkope zorgverzekering met vergoeding voor vruchtbaarheidsbehandelingen in 2025? ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Topfit) heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 205,60 en 885 eigen risico. Met een lager eigen risico heeft ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Topfit) de voordeligste zorgverzekering voor € 225,60 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Topfit) voor € 225,60 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Als je als vrouw niet op natuurlijke wijze zwanger kunt raken, kun je kiezen voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Er zijn meerdere vruchtbaarheidsbehandelingen mogelijk. Behandelingen die bij verzekeraars verschillende dekkingen kennen. Lees hier meer over de vruchtbaarheidsbehandelingen vergoeding 2025 om zwanger te worden.

IVF traject kost gemiddeld genomen drieduizend euro

Veel voorkomende vruchtbaarheidsbehandelingen zijn Ovulatie Inductie (OI), Kunstmatige Inseminatie (KI), Intra Uteriere Inseminatie (IUI) en In vitro fertilisatie (IVF). Van niet alle behandelingen zijn de kosten bekend. Wél die van de veel toegepaste IVF behandeling. Een dergelijk traject kost gemiddelde drieduizend euro.

Vruchtbaarheidsbehandelingen vergoeding 2025 en de basisverzekering

Voor een IVF behandeling geldt een vruchtbaarheidsbehandelingen vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering voor de eerste drie behandelingen. Voor een eventueel vierde poging  kun je een aanvullende verzekering afsluiten.  Er zijn verzekeraars die een vruchtbaarheidsbehandelingen vergoeding 2025 via de aanvullende verzekering uitkeren voor een vijfde poging.  Ovulatie Inductie, het opwekken van de eisprong, heeft volledig dekking vanuit de basisverzekering. Ook de vruchtbaarheidsbehandelingen vergoeding 2025 voor de Intra Uteriere Inseminatie – zaad wordt dan rechtstreeks in de baarmoederholte ingebracht- wordt vanuit de basisverzekering vergoed.

Wel moet sprake zijn van een medische reden

Let op; voor de vruchtbaarheidsbehandelingen vergoeding 2025 kunnen door de verschillende verzekeraars wel aanvullende voorwaarden gesteld worden.  Zo moet vaak sprake zijn van medische redenen. Dit zijn bijvoorbeeld niet goed werkende eileiders, ernstige endometriose, niet te herstellen sterilisatie, onverklaarbare onvruchtbaarheid en verminderde kwaliteit van zaad.  Ook kan de verzekeraar voorwaarden stellen aan de leeftijd van de vrouw. De behandeling zal bovendien plaats moeten vinden in een door de verzekeraar gecontracteerd ziekenhuis.

Zaak de verzekeraars extra goed te vergelijken

Zaak dus de zorgverzekeraars op deze website extra goed met elkaar te vergelijken. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar lees de polisvoorwaarden en vergoedingen goed door voor je een keuze voor een bepaalde zorgverzekeraar maakt.

Is er dekking vanuit het basispakket voor de vruchtbaarheidsbehandelingen vergoeding?

Ja, voor een deel wel. Zo geldt dekking vanuit de basisverzekering voor IVF behandelingen als het gaat om de eerste drie behandelingen. Ook dient er sprake te zijn van medische redenen wil de basisverzekering een vergoeding uitkeren.

En anders kun je je aanvullend verzekeren?

Ja, dat kan prima. Ook nu is het echter zaak steeds goed notie te nemen van de voorwaarden die aan de aanvullende verzekering gesteld worden.

Hoe vind je de voor jou passende zorgverzekering?

Je vindt de voor jou beste zorgverzekering door op deze website de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Check dus nu dubbel de gestelde voorwaarden en lees de polisvoorwaarden extra goed door.

5/5 - (27 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd