Orthopedische schoenen vergoeding 2025

Op zoek naar een zorgverzekering met vergoeding voor orthopedische schoenen in 2025? Ik kies zelf van ASR (Goede keuze + ZorgGoed) is de goedkoopste met bindweefselmassage vergoeding van € 138,50 en een eigen risico van 885. Met een lager eigen risico heeft Ik kies zelf van ASR (Goede keuze + ZorgGoed) de goedkoopste zorgverzekering voor € 153,50. De beste orthopedische schoenen dekking heeft OHRA (Basisverzekering + Extra Aanvullend) voor € 171,99 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
180,

-

Zorgkeuze
ruim
100% (vergoeding eigen bijdrage)
  • Hoge score op duurzaamheid
  • Verdien cashback met a.s.r. Vitality
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
180,

-

Zorgkeuze
ruim
100% (vergoeding eigen bijdrage)
  • Hoge score op duurzaamheid
  • Verdien cashback met a.s.r. Vitality
Goede dekking
Maximale korting
211,34
Zorgkeuze
zeer ruim
100%, max. € 250,- p/j (vergoeding eigen bijdrage)
  • Fysio Meeneemservice mogelijk
  • Gratis tandongevallen dekking bij aanvullende verzekering
  • Korting op veel sportscholen

Heb je probleemvoeten? Dan kunnen orthopedische schoenen een uitkomst zijn. De schoenen kunnen volledig op maat worden gemaakt. De schoenen worden veelal gedragen door mensen die moeite hebben om reguliere schoenen te dragen en helpt bij klachten aan de voeten, enkels en knieën. Bovendien neem je door deze schoenen een betere houding aan.

Als sprake is van een diabetische voet of een reumatische voet

Wat betreft deze schoenen onderscheiden we de orthopedische- en de semi-orthopedische schoenen. De semi-orthopedische schoenen zijn schoenen waaraan aanpassingen zijn verricht. Ze vertonen sterke gelijkenissen met confectieschoenen maar bieden extra ruimte om een aanpassing door te voeren.  Orthopedische schoenen bieden vaak uitkomst als sprake is van een diabetische voet, de reumatische voet, voorvoerklachten, voetvorm afwijkingen en afwijkingen aan de stand van de voet.

Orthopedische schoenen vergoeding 2025 vanuit basisverzekering maar met eigen bijdrage

Er is een orthopedische schoenenvergoeding 2025 vanuit de basisverzekering. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd. Voor kinderen onder de zestien jaar ligt het bedrag van de eigen bijdrage op 63 euro. Ben je ouder dan zestien jaar dan krijg je wel een orthopedische schoenen vergoeding 2025 en betaal je een eigen bijdrage van 126 euro voor de aangepaste schoenen, Bovendien betaal je eigen risico.

Is de premie voor de aanvullende verzekering hoger dan de eigen bijdrage?

Je kunt kiezen voor een aanvullende verzekering om zo een orthopedische schoenen vergoeding 2025 te krijgen om daarmee de kosten voor de eigen bijdrage te dekken. Check in dat geval wel of het de moeite waard is. Soms is de premie van de aanvullende verzekering hoger dan het bedrag van de eigen bijdrage. In dat geval heeft het geen zin te kiezen voor de orthopedische schoenen vergoeding 2025.

Vergelijk de verzekeraars op deze website

Door de verzekeraars hier op zorgverzekerinq.nl met elkaar te vergelijken, kom je vanzelf bij de voor jou  beste verzekering. Dat is die verzekering die niet alleen de beste prijs heeft maar die het best tegemoet komt aan jouw zorgwensen. Ontdek ook meer zorgverzekering vergoedingen.

Is er een orthopedische schoenen vergoeding vanuit de basisverzekering?

Ja, er is sprake van een vergoeding uit de basisverzekering. Wel dien je rekening te houden met een behoorlijke eigen bijdrage van 69 voor mensen beneden de zestien jaar en 131 euro voor mensen vanaf zestien jaar.

Is een aanvullende verzekering dan nog wel zinvol?

Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten voor de eigen bijdrage die je moet betalen. Check wel goed of dit uit kan en de premie van de verzekering niet hoger is dan de gevraagde eigen bijdrage.

Waar vind je de beste zorgverzekering?

Je vindt de beste zorgverzekering door de verzekeraars op Zorgverzekerinq.nl met elkaar vergelijken. Check ook de polisvoorwaarden en kom zo tot een weloverwogen keuze voor een zorgverzekeraar.

4.9/5 - (23 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd