Ambulancevervoer vergoeding 2021

Ambulancevervoer vergoeding 2021

Hoe zit het met een ambulancevervoer vergoeding in 2021 en je zorgverzekering? Het is natuurlijk heel belangrijk om zo snel mogelijk met ambulancevervoer naar het ziekenhuis te komen. Wij leggen je alles uit hoe het zit met ziekenvervoer (ambulance) vergoeding en vanuit je zorgverzekering.

Verschillende soorten ambulancevervoer

Er zijn in totaal drie verschillende soorten ambulancevervoer:

A1: Dit zijn echte spoedritten met sire en zwaarlichten. Verkeersregels zoals stoplichten gelden niet voor deze ambulances. Deze soort ambulancevervoer is uitsluitend voor levensgevaar of blijvende invaliditeit gevallen. Deze ritten moeten binnen 14 minuten op de plek aanwezig zijn.

A2: Er is geen sprak van levensgevaar, maar het is wel belangrijk om de patiënt zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te brengen. De ambulance moet binnen 30 minuten op locatie zijn.

B-vervoer: Deze vorm van ambulanevervoer is niet voor spoedeisende hulp. Een persoon moet op deze manier vervoerd worden omdat het gewoonweg niet op een andere manier gaat. De B-vervoer wordt ook wel besteld vervoer genoemd.

Vergoeding ambulancevervoer basisverzekering

Vanuit de basisverzekering heb je recht op een volledige vergoeding voor alle spoedeisende ritten (medisch noodzakelijk). Betreft het geen spoedeisende hulp? Maar ben je bijvoorbeeld chronisch ziek, kan je ook in 2021 in aanmerking komen voor een vergoeding. Als voorbeeld nemen wij een patiënt die alleen liggend vervoerd mag/kan worden.

Zorg uit het basispakket komt altijd met het eigen risico. Voor ambulancevervoer die vergoed wordt vanuit de basispolis betaal je dus altijd een eigen risico.

Mail mij de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel een zorgverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €490 besparen
  • 100% onafhankelijke & gratis service