Ambulancevervoer vergoeding 2024

Ambulancevervoer vergoeding 2024

Hoe zit het met een ambulancevervoer vergoeding in 2024 en je zorgverzekering? Het is natuurlijk heel belangrijk om zo snel mogelijk met ambulancevervoer naar het ziekenhuis te komen. Wij leggen je alles uit hoe het zit met ziekenvervoer (ambulance) vergoeding en vanuit je zorgverzekering. De vergoeding komt uit de basisverzekering. Het is slim om daarom premies te vergelijken:

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Verschillende soorten ambulancevervoer

Er zijn in totaal drie verschillende soorten ambulancevervoer:

A1: Dit zijn echte spoedritten met sirene en zwaailichten. Verkeersregels zoals stoplichten gelden niet voor deze ambulances. Deze soort ambulancevervoer is uitsluitend voor levensgevaar of blijvende invaliditeit gevallen. Deze ritten moeten binnen 14 minuten op de plek aanwezig zijn.

A2: Er is geen sprake van levensgevaar, maar het is wel belangrijk om de patiënt zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te brengen. De ambulance moet binnen 30 minuten op locatie zijn.

B-vervoer: Deze vorm van ambulancevervoer is niet voor spoedeisende hulp. Een persoon moet op deze manier vervoerd worden omdat het gewoonweg niet op een andere manier gaat. De B-vervoer wordt ook wel besteld vervoer genoemd.

Vergoeding ambulancevervoer basisverzekering

Vanuit de basisverzekering heb je recht op een volledige vergoeding voor alle spoedeisende ritten (medisch noodzakelijk). Betreft het geen spoedeisende hulp? Maar ben je bijvoorbeeld chronisch ziek, kan je ook in 2024 in aanmerking komen voor een vergoeding. Als voorbeeld nemen wij een patiënt die alleen liggend vervoerd mag/kan worden.

Zorg uit het basispakket komt altijd met het eigen risico. Voor ambulancevervoer die vergoed wordt vanuit de basispolis betaal je dus altijd een eigen risico. Bekijk ook andere zorgverzekering vergoedingen.

Krijg je een ambulancevervoer vergoeding vanuit de basisverzekering?

Ja, er geldt dekking vanuit de basisverzekering. Het moet dan echter wel gaan om spoedeisende ritten, die volledig vanuit het basispakket vergoed worden.

Heeft het afsluiten van een aanvullende verzekering zin?

Ja, een aanvullende verzekering kan zeker nut hebben. Dit kun je bijvoorbeeld doen voor de niet-spoedeisende ritten, bijvoorbeeld als je alleen liggend vervoerd kunt worden of er sprake is van chronische ziekte.

Hoe vind je de voor jou beste verzekeraar?

Je vindt de voor jou beste verzekeraar door de verschillende aanbieders hier op de website met elkaar te vergelijken. Op die manier kom je vanzelf bij de beste verzekeraar.

5/5 - (42 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd