Vergoeding borstprothese 2022

Borstprothese vergoeding 2022

Een vergoeding voor borstprothese (mammaprothese) gewenst? Lees alle informatie op deze pagina over een borstprotese in 2022, en hoe het zit met de vergoeding vanuit je zorgverzekering.

Wat is een borstprothese?

Vrouwen die zijn behandeld voor borstkanker, kunnen een borstprothese dragen. Het kan gebruikt worden als alternative voor een borstreconstructie, of al seen tijdelijke oplossing. Zo kun je de borstprothese tijdelijk dragen tot de wond genezen is. Samen met je arts of mammacareverpleegkundige kan uiteindelijk bepaald worden of er een definitieve prothese geplaatst kan worden. De borstprothese komt in verschillende maten en verschillende soorten. Protheses die je tijdelijk gebruikt en die in het ziekenhuis zijn aangemeten zijn gevuld met watten. Voor permanente borstprotheses worden vaak gemaakt met siliconen. De vorm, kleur, gewicht en grootte kan ook verschillen.

Vergoeding borstprothese basisverzekering

Vanuit de basisverzekering heb je recht op een borstprothese vergoeding in 2022. Er moet echter wel sprake zijn van een medische noodzaak. Dat is ook het geval als de borstamputatie plaats heeft gevonden onder medische noodzakelijke redenen. Vanuit het basispakket heb je ook recht op een vergoeding voor borstprothese als de huidige prothese aan vervanging toe is. In deze situatie zou je wel een verwijzing nodig hebben van een arts of mammacare-verpleegkundige.

Aanvullende vergoeding borstprothese vergoeding

In 2022 kan je ervoor kiezen om via een aanvullende zorgverzekering een extra vergoeding te krijgen voor een borstprothese. Je bent hiermee verzekerd voor de overige kosten die gemaakt zullen gaan worden. Extra zekerheid voor kosten voor bijvoorbeeld zwemprothese, plakstrips of schoonmaakspullen krijg je dus alleen via een aanvullende verzekering. Voor een borstcorrectie of bijvooreeld een borstvergroting kun je je ook aanvullend verzekeren in 2022.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten