Borstprothese vergoeding 2025

Behoefte aan een zorgverzekering met borstprothese vergoeding in 2025? Zorgverzekeraar CZ (Zorgbewustpolis + Basis) is de voordeligste voor € 136,90 en 885 eigen risico. Met 385 eigen risico heeft CZ (Zorgbewustpolis + Basis) de voordeligste zorgverzekering voor € 151,90 premie. De hoogste dekking voor een borstprothese heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 2 sterren) voor € 162,70 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Een vergoeding voor borstprothese (mammaprothese) gewenst? Lees alle informatie op deze pagina over een borstprotese in 2025, en hoe het zit met de vergoeding vanuit je zorgverzekering.

Wat is een borstprothese?

Vrouwen die zijn behandeld voor borstkanker, kunnen een borstprothese dragen. Het kan gebruikt worden als alternatief voor een borstreconstructie, of als een tijdelijke oplossing. Zo kun je de borstprothese tijdelijk dragen tot de wond genezen is. Samen met je arts of mammacareverpleegkundige kan uiteindelijk bepaald worden of er een definitieve prothese geplaatst kan worden. De borstprothese komt in verschillende maten en verschillende soorten. Protheses die je tijdelijk gebruikt en die in het ziekenhuis zijn aangemeten zijn gevuld met watten. Voor permanente borstprotheses worden vaak gemaakt met siliconen. De vorm, kleur, gewicht en grootte kan ook verschillen.

Vergoeding borstprothese basisverzekering

Vanuit de basisverzekering heb je recht op een borstprothese vergoeding in 2025. Er moet echter wel sprake zijn van een medische noodzaak. Dat is ook het geval als de borstamputatie plaats heeft gevonden onder medische noodzakelijke redenen. Vanuit het basispakket heb je ook recht op een vergoeding voor borstprothese als de huidige prothese aan vervanging toe is. In deze situatie zou je wel een verwijzing nodig hebben van een arts of mammacare-verpleegkundige.

Aanvullende vergoeding borstprothese vergoeding

In 2025 kan je ervoor kiezen om via een aanvullende zorgverzekering een extra vergoeding te krijgen voor een borstprothese. Je bent hiermee verzekerd voor de overige kosten die gemaakt zullen gaan worden. Extra zekerheid voor kosten voor bijvoorbeeld zwemprothese, plakstrips of schoonmaakspullen krijg je dus alleen via een aanvullende verzekering. Voor een borstcorrectie of bijvoorbeeld een borstvergroting kun je je ook aanvullend verzekeren in 2025.

Geldt er een borstprothese vergoeding vanuit de basisverzekering?

Ja, er is een borstprothese vergoeding vanuit het basispakket. Er dient dan echter wel altijd sprake te zijn van medische noodzaak.

Waarom neem je een aanvullende verzekering?

Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten voor de overige kosten die je maakt in de vorm van bijvoorbeeld schoonmaakspullen en zwemprotheses. Dit geldt eveneens voor de benodigde plakstrips.

Waarom kijk je altijd eerst op zorgverzekerinq.nl?

Op deze website kun je gemakkelijk de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Op basis daarvan kies je precies die verzekering die het best aansluit bij jouw wensen en jouw budget.

4.3/5 - (46 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd