Lichttherapie vergoeding 2023

Lichttherapie kan buitengewoon nuttig zijn voor mensen die te maken hebben met aandoeningen aan de huid. Wat betreft de verzekering geldt dat er in bepaalde gevallen een lichttherapie vergoeding 2023 vanuit de basisverzekering uitgekeerd wordt. In andere gevallen kun jij je aanvullend verzekeren voor lichttherapie.

Twee soorten lichttherapie

Zeker als je te maken hebt met eczeem, psoriasis en vitiligo kan zonlicht een zeer positieve uitwerking hebben op je huid. Lichttherapie is ook een aanrader voor mensen die te maken hebben met een winterdip. Omdat zonlicht een positieve uitwerking op de huid heeft en het in ons land nou eenmaal niet altijd zonnig weer is, zijn twee soorten lichttherapie ontwikkeld. Mensen krijgen in beide gevallen een behandeling met Uv-licht. Uiteraard zal de huid tijdens deze behandelingen niet verbranden.

Behandeling in ziekenhuis betekent lichttherapie vergoeding 2023 vanuit de basisverzekering

Hebben we het over UV-A dan krijg je lichttherapie in een lichtcabine en combineer je dit met een medicijn als bijvoorbeeld psoraleen. UV-B is een sterkere therapie. De lichtcabine volstaat dan. Een medicijn is dan niet nodig. Vanuit de basisverzekering en de huidtherapie vergoeding krijg je een lichttherapie vergoeding 2023 als de behandeling plaats heeft in het ziekenhuis. Een verwijzing van de huisarts is dan wel een noodzaak. Uiteraard betaal je wel eigen risico. Is dat al op gebruikt, dan krijg je wel een lichttherapie vergoeding 2023 uitgekeerd en krijg je de volledige behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.

Aanvullende verzekering voor lichttherapie thuis

Je kunt in andere gevallen kiezen voor een aanvullende verzekering als je een lichttherapie vergoeding 2023 wilt ontvangen. Dit kan dus als je de lichttherapie gewoon thuis volgt. Wat je precies vergoedt krijgt is afhankelijk van het pakket dat de verzekeraar je aanbiedt. Vergelijk hier op deze website de verzekeraars en vergeet dus niet de polisvoorwaarden en de maximale zorgvergoeding die gelden naast elkaar te leggen.

Wanneer krijg je een lichttherapie vergoeding vanuit de basisverzekering?

Je krijgt een vergoeding vanuit het basispakket als de lichttherapie op verwijzing van de huisarts in het ziekenhuis plaats moet vinden.

Wanneer sluit je hier een aanvullende verzekering voor af?

Je kunt je aanvullend laten verzekeren voor lichttherapie als de behandeling thuis gevolgd kan worden. Check wel goed de maximale vergoedingen die verzekeraars uitbetalen en of er aanvullende eisen gesteld worden. Zo kan het zijn dat de behandeling alleen in een door de verzekeraar gecontracteerd ziekenhuis plaats mag vinden.

Hoe vind je dan precies de beste zorgverzekering?

De voor jou beste verzekering vind je door de verzekeraars naar gelang jouw wensen en eisen met elkaar te vergelijken. Check behalve de prijs goed de polisvoorwaarden en bekijk de maximale vergoedingen.

4.7/5 - (26 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd