Fytotherapie vergoeding 2024

Behoefte aan een zorgverzekering met vergoeding voor fytotherapie in 2024? Zorgverzekeraar Anderzorg (Basis + Extra) is de goedkoopste met fytotherapie vergoeding voor € 139,80 en 885 eigen risico. Met een lager eigen risico heeft Anderzorg (Basis + Extra) de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 157,30 premie. De beste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 2 sterren) voor € 162,70 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 300,- p/j
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 300,- p/j
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed

Een wat gemakkelijker woord voor fytotherapie is kruidengeneeskunde of plantengeneeskunde. Je kunt het wel enigszins vergelijken met homeopathie. Bij deze laatste alternatieve geneeswijze  wordt niet alleen plantaardige stoffen ook mineraken en dierproducten worden gebruikt.

Fytotherapie vergoeding 2024: kies een aanvullende verzekering

Net als bij veel andere alternatieve geneeswijzen gaat ook de fytotherapeut vooral uit van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Dit plantaardige middelen toe te passen brengt de therapie de balans in je lichaam weer terug. Zeker mensen die te maken hebben met rug- en spierklachten kunnen baat hebben bij het werk van de fytotherapeut, die opvallend genoeg ook hulp kan bieden bij de depressiviteit of vergeetachtigheid.

Alternatieve geneeswijzen niet uit basispakket verzekerd

Wil je in aanmerking komen voor een fytotherapie vergoeding 2024 dan is een aanvullende verzekering wel noodzakelijk. Alternatieve geneeswijzen maken geen onderdeel uit van de basisverzekering. Alternatieve geneeswijzen vergoedingen kun je we aanvullend verzekeren. Maak je er gebruik van, dan kost je dat niets van je eigen risico.

Neem de polisvoorwaarden goed door

Je kunt hier prima de verschillende aanvullende verzekeringen met elkaar vergelijken als je in aanmerking wilt komen voor de fytotherapie vergoeding 2024. Behalve dat je de verzekeraars met elkaar vergelijkt op deze website is het ook verstandig de polisvoorwaarden goed door te nemen. Zo stellen de meeste verzekeraars de voorwaarde dat een fytotherapeut aangesloten moet zijn bij een instantie als de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie of een andere beroepsvereniging.

Alleen fytotherapie vergoeding 2024 als verzekeraar contract heeft met zorgverlener

In bepaalde gevallen is het bovendien zo dat je alleen terecht kunt bij de fytotherapeut die een contract heeft aangesloten met jouw verzekeraar. Vergelijk dus niet alleen de verzekeraars, maar neem ook de polsvoorwaarden altijd goed door, want voldoe je niet aan de aanvullend eisen, dan krijg je de fytotherapie vergoeding 2024 alsnog niet vergoed.

Vergelijk hier de verzekeraars die fytotherapie in het aanvullende pakket hebben

Het is altijd goed om eerst te onderzoeken welke verzekeraars fytotherapie in hun aanvullende verzekering hebben opgenomen. Standaard s dat in elk geval niet. Vervolgens kun je die verzekeringen die dit wel bieden goed met elkaar vergelijken. Je sluit daarna de voor jou geschikte verzekering af. Feit is dat om in aanmerking te komen voor de fytotherapie vergoeding 2024. Meer zorgverzekering vergoedingen.

Wat bedoelen we met fytotherapie?

Je kunt fytotherapie het best omschrijven als kruiden- of plantengeneeskunde. Fytotherapie is een alternatieve geneeswijze. En dat wordt alleen vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Behoort fytotherapie standaard tot de aanvullende verzekering?

Nee, dat verschilt per verzekeraar. Onderzoek de polisvoorwaarden dus goed en vergelijk op deze website de verzekeraars om zo de perfecte verzekering te vinden met de meest aantrekkelijke voorwaarden.

Waar let je verder op?

De verzekeraars die een aanvullende verzekering aanbieden, willen nog wel eens extra eisen stellen voor de fytotherapie vergoeding uitgekeerd wordt. Zo dient de fytotherapie bijvoorbeeld aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging.

4.9/5 - (41 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd