Kinderfysiotherapie vergoeding 2023

Over de fysiotherapie vergoeding bestaat nogal eens wat misverstand, zeker als het gaat om behandelingen voor kinderen tot achttien jaar. Daarom geven we je hier duidelijkheid, ook hoe je in aanmerking kunt komen van de kinderfysiotherapie vergoeding 2023.

 

Kinderfysiotherapie vergoeding 2023 bij meer dan achttien behandelingen

Heeft je zoon of dochter een aandoening die voortkomt op de lijst met chronische aandoeningen? Dan hoef jij je over verzekeringen in het geheel niet druk te maken. Er is dan sprake van volledige vergoeding namelijk.  Is er van een chronische aandoening geen sprake, dan dekt de basisverzekering de eerste negen behandelingen. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kan de basisverzekering nog eens negen extra behandelingen vergoeden. De therapeut moet dan aangeven dat dit ook echt noodzakelijk is.

Kies voor gecontracteerde fysiotherapeut

 Zitten de achttien behandelingen er op en zijn de klachten nog niet verdwenen? Dan kun je om in aanmerking te komen voor een kinderfysiotherapie vergoeding 2023 dan dien je een aanvullende verzekering af te sluiten. Overigens is het met fysiotherapie en verzekeringen wel zaak om te kiezen voor de behandeling van een therapeut die een contract heeft met de verzekeraar. Doe je dat namelijk niet, dan kan het zomaar zijn dat je alsnog bij moet betalen voor de behandelingen voor je zoon of dochter, en zal niet de volledige kinderfysiotherapie vergoeding 2023 uitgekeerd worden.

Ouder met de meest uitgebreide verzekering

Wat betreft de verzekering van je kind tot achttien jaar en de kinderfysiotherapie vergoeding 2023 nog een tip. Verzeker je kind altijd mee op de polis van de ouder met de meest uitgebreide verzekering. Check hier de verschillende zorgverzekeraars en vergelijk ze eenvoudig. Zo komt vanzelf de voor jou meest geschikte zorgverzekeraar in beeld.

Kinderfysiotherapie en de zorgverzekering, hoe zit dat?

Heeft je kind tot achttien jaar met een chronische aandoening dan worden alle behandelingen volledig vergoed. Zonder die aandoeningen zijn in elk geval de eerste negen behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.

En na die negen behandelingen?

Na de negen behandelingen kunnen er vanuit de basisverzekering nog eens negen behandelingen door de verzekeraar aangeboden worden, als de therapeut aangeeft dat dit noodzakelijk is.

Wat is de voor jou beste zorgverzekering?

Die vind je door hier de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Aan de hand van jouw wensen en specifieke eisen rolt vanzelf de beste zorgverzekering voor je uit de bus.

class=”-a00_p”

 
4.9/5 - (61 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd