Kunsttranen vergoeding 2025

Kunsttranen worden toegepast als sprake is van droge ogen. Ze helpen de ogen te bevochtigen en helpen eveneens om uitdroging te voorkomen.  Je zou kunsttranen ook wel oogdruppels kunnen noemen. Grote vraag is of er vanuit de basisverzekering een kunsttranen vergoeding 2025 uitgekeerd wordt of je er een aanvullende verzekering voor af moet sluiten.

Kunsttranen beschermen het hoornvlies

Traanvocht helpen je ogen om niet uit te drogen. Daardoor biedt het bescherming aan het hoornvlies. In het geval je traanklieren niet werken, kun je te maken krijgen met een wazige blik en krijg je te maken met een geïrriteerde ogen. Daardoor kan op den duur zelfs je hoornvlies beschadigd raken. Kunsttranen zorgen ervoor dat het oogvocht dikker wordt. De kunsttranen zorgen er voor dat de ogen in elk geval een aantal uren vochtig zijn en blijven.

Kunsttranen vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering

Kunsttranen worden als een medicijn omschreven en zijn opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem, het VGS. Is dat het geval, dan is er een kunsttranen vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering. En dus geldt er vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar een kunsttranen vergoeding 2025.

Geen aanvullende verzekering noodzakelijk

Het afsluiten van een aanvullende verzekering is dus niet nodig om in aanmerking te komen voor de kunsttranen vergoeding 2025 mits je een forse eigen bijdrage zou moeten betalen voor de medicijnen vergoeding, ook al staan ze in het GVS. Je kunt door hier de verzekeraars met elkaar te vergelijken al snel de voor jou beste zorgverzekeraar vinden. Bekijk ook de verschillende zorgverzekering vergoedingen. Vervolgens sluit je bij die verzekeraar de voor jou perfecte zorgverzekering af.

Een kunsttranen vergoeding, komt die uit de basisverzekering?

Ja. Kunsttranen staan opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem. Dat betekent dat ze worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Is een aanvullende verzekering noodzakelijk?

Nee, een aanvullende verzekering is niet noodzakelijk, mits er een forse eigen bijdrage voor de medicijnen gevraagd wordt. Dan nog is het echter zaak de kosten af te zetten tegen de extra premie die je moet betalen voor een aanvullende verzekering.

Wat is de voor mij beste zorgverzekeraar?

Dat is afhankelijk van de zorgwensen die je hebt. Door de verzekeraars hier op Zorgverzekerinq.nl te vergelijken komt als vanzelf een voor jou perfecte zorgverzekeraar naar boven.

4.9/5 - (29 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar