Overgangsconsulent vergoeding 2025

Behoefte aan een zorgverzekering met overgangsconsulent vergoeding in 2025? Zorgverzekeraar Unive (Zorg Select + Zorg Budget pakket) is de voordeligste voor € 126,95 en 885 eigen risico. Met 385 eigen risico heeft Unive (Zorg Select + Zorg Budget pakket) de voordeligste zorgverzekering voor € 142,95 premie. De hoogste dekking voor een overgangsconsulent heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 3 sterren) voor € 181,70 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
206,75
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 75,- p/j
  • Inclusief Dokter bij de Hand app
  • Lage score op duurzaamheid
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
206,75
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 75,- p/j
  • Inclusief Dokter bij de Hand app
  • Lage score op duurzaamheid

Vrouwen kunnen tijdens de overgang te maken krijgen met wisselende klachten. Die klachten kunnen best heftig zijn. Een overgangsconsulent kan vrouwen helpen tijdens de overgang en een plan opstellen dat gericht is op de thema’s voeding, beweging en leefstijl.

Overgangsklachten ontstaan tussen het veertigste en zestigste levensjaar

Vrouwen krijgen met overgangsklachten te maken ergens tussen de 40 en de 60 jaar.  Vrouwen ervaren in die periode vaak klachten die veroorzaakt worden door sterke hormoonschommelingen. De maandelijkse productie van eicellen stopt en vrouwen krijgen te maken met opvliegers, gewichtstoename, vermoeidheid, slaapproblemen, vaginale klachten, stemmingswisselingen en stress.

Consulent maakt een plan van aanpak

Vrouwen kunnen baat hebben bij het deskundige advies van de overgangsconsulent. De consulent kan vrouwen door de overgang loodsen. Tijdens een intakegesprek brengt de consulent in kaart wat de klachten precies zijn. Aan de hand van dit gesprek maakt de specialist een plan van aanpak. Thema’s zijn vooral voeding, beweging en leefstijl. Vaak bezoeken vrouwen drie keer de consulent.

Overgangsconsulent vergoeding 2025 vanuit de aanvullende verzekering

Wil je in aanmerking komen voor de overgangsconsulent vergoeding 2025, dan heb je niets aan de basisverzekering. De overgangsconsulent vergoeding 2025 wordt namelijk alleen uitgekeerd vanuit een aanvullende verzekering. Krijg je de overgangsconsulent vergoeding 2025 vanuit die verzekering uitgekeerd, dan geldt uiteraard geen eigen risico. Voorwaarde voor de aanvullende verzekering is dat je gebruik dient te maken van een door de verzekeraar gecontracteerde consulent. Check dus de polisvoorwaarden goed. Want ga je in zee met een andere consulent, dan kan de overgangsconsulent vergoeding 2025 wel eens lager uitpakken.

Check en vergelijk hier de verzekeraars

Wil je de voor jou beste verzekering afsluiten? Vergelijk dan hier op zorgverzekerinq.nl de verzekeraars en kies de voor jou meest aantrekkelijke optie. Meer over zorgverzekering vergoedingen.

Is er dekking vanuit de basisverzekering voor een bezoek aan de overgangsconsulent?

Nee, er geldt geen dekking voor een bezoek aan de overgangsconsulent vanuit het basispakket. Wil je in aanmerking komen voor een vergoeding, dan moet je een aanvullende verzekering afsluiten.

Geldt er eigen risico bij een aanvullende verzekering?

Sluit je een aanvullende verzekering af voor een bezoek aan de overgangsconsulent, dan is vaak een harde eis van de verzekeraar dat je een door de verzekeraar gecontracteerde consulent in de arm neemt.

Hoe vind je de voor jou beste zorgverzekering?

Die beste zorgverzekering vind je door op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vergeet dan zeker niet ook de polisvoorwaarden goed door te nemen.

5/5 - (24 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd