Vaccinaties vergoeding 2025

Interesse in een zorgverzekering met vaccinaties vergoeding in 2025? United Consumers (Basis Keuze + ZorgZeker 1 (incl. Tand Ongevallen)) heeft de laagste premie voor € 130,42 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft United Consumers (Basis Keuze + ZorgZeker 1 (incl. Tand Ongevallen)) de voordeligste zorgverzekering voor € 147,42 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking heeft Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 1 ster) voor € 149,40 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
204,

-

Zorgkeuze
ruim
100%
  • Ruime zorgkeuze
  • Gratis Leuk & Gezond waardebon twv € 40,-
  • Gratis tandongevallenverzekering
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
204,

-

Zorgkeuze
ruim
100%
  • Ruime zorgkeuze
  • Gratis Leuk & Gezond waardebon twv € 40,-
  • Gratis tandongevallenverzekering

In ons land kennen we vaccinaties tegen tientallen infectieziektes. Je krijgt een vaccin om zo bescherming te hebben tegen bepaalde ziektes. In een vaccin zitten doorgaans dode of verzwakte ziektekiemen. Daardoor maakt je lichaam afvalstoffen aan. Die blijven in je lichaam en die voorkomen dat je ziek raakt.

Vaccinaties vergoeding 2025 voor griepvaccinatie niet uit zorgverzekering

De bekendste vaccinaties zijn  vaccinaties tegen kinderziekten, reizigersvaccinaties en griepvaccinaties. De  vaccinaties vergoeding 2025 vindt geen dekking vanuit de basisverzekering als het gaat om griepvaccinaties, tenzij je tot de risicogroep behoort. Val je niet onder de risicogroep, dan kan er eventueel een vaccinaties vergoeding 2025 uit de aanvullende verzekering uitgekeerd worden. De reizigersvaccinaties krijg je als je een verre reis maakt. In ons land bieden vaccinaties bescherming tegen twaalf ernstige infectieziektes. Daarvan zijn de samengestelde vaccinaties in de vorm van de DTP vaccinatie (Difterie, Tetanus, Polio), de vaccinatie tegen de Gele Koorts, Hepatitis A en Buiktyfus de meest bekende inentingen.

Verschillende voorwaarden voor de verschillende soorten vaccins

Hoe het precies zit met de vaccinaties vergoeding 2025 is voor alle soorten vaccinaties verschillend. Dat geldt ook voor de voorwaarden die verzekeraars stellen. Zeker is dat de vaccinaties tegen kinderziektes beschikbaar zijn voor alle kinderen. De vaccinaties maken onderdeel uit van het Rijksvaccinatieprogramma. De vaccinaties voor kinderen zijn gratis en hebben geen verplicht karakter.

Vergelijk de verzekeraars hier op zorgverzekerinq.nl

Zeker als het gaat om vaccinaties is het buitengewoon verstandig om de polisvoorwaarden en aanvullende eisen van de verschillende vaccinaties goed door te nemen. De verschillen zijn groot per soort vaccinatie. Ook de voorwaarden die de verzekeraars stellen kunnen behoorlijk verschillen.  Wil je de voor jou beste zorgverzekering vinden, vergelijk dan hier op zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars. Doe dat op basis van prijs maar zeker ook op basis van de kleine lettertjes, de polisvoorwaarden dus. En bekijk zorgverzekering vergoedingen.

Is er een vaccinaties vergoeding uit de basisverzekering?

Voor bepaalde vaccinaties is die er wel. De corona vaccinatie is gratis. De voorwaarden voor de vergoeding uit de zorgverzekering is voor alle soorten vaccinaties verschillend. Zaak dus per vaccinatie te checken of er al dan niet een vaccinaties vergoeding geldt vanuit de basisverzekering.

Kunnen er eisen aan een vaccinatie vergoeding gesteld worden?

Ja, dat gebeurt ook. Zo krijg je bij een aantal vaccinaties wel een vergoeding uit de basisverzekering, mits je onderdeel uitmaakt van de risicogroep. Behoor je niet tot die groep, dan kan eventueel een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering uitgekeerd worden.

En de beste zorgverzekering, hoe vind je die?

Die vind je door de zorgverzekeraars hier op Zorgverzekerinq.nl met elkaar te vergelijken. Check de prijs en uiteraard de polisvoorwaarden voor je een keuze maakt voor een verzekeraar.

5/5 - (27 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd