Cholesterolverlagende middelen vergoeding 2025

Interesse in de goedkoopste zorgverzekering met cholesterolverlagende middelen vergoeding in 2025? Menzis heeft de laagste premie voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De beste dekking voor cholesterolverlagende middelen heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Cholesterol in je bloed heeft iedereen. Het hecht zich aan de beschadigde wanden in de bloedkamer en kan door ophoping voor gezondheidsbedreigende situaties zorgen in de vorm van een hart- en herseninfarct. Heb je te veel cholesterol in je bloed? Dan kunnen de cholesterolverlagende middelen voorgeschreven krijgen. Hamvraag; krijg je vanuit de vergoedingen die gelden voor medicijnen een cholesterolverlagende middelen vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering of niet?

Cholesterolverlagende middelen vergoeding 2025, de basisverzekering keert uit

Vergelijk hier eerst de basisverzekeringen, stap over en bespaar:

Cholesterolverlagende middelen verlagen het gehalte cholesterol in je bloed en reduceren de kans op een hart- en herseninfarct. De geneesmiddelen die het cholesterolgehalte in je lichaam kunnen reduceren en die zijn opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem, krijg je vanuit de basisverzekering vergoed. De cholesterol verlagende middelen vergoeding 2025 gaat wel ten koste van het eigen risico. Bovendien wordt voor bepaalde geneesmiddelen een eigen bijdrage gevraagd.

Bij een hoge eigen bijdrage kan een aanvullende verzekering gewenst zijn

Gebruik je geneesmiddelen die in het kader van de medicijnen vergoeding niet onder het GVS vallen? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Daardoor krijg je wel een cholesterolverlagende middelen vergoeding 2025.  Je kunt eveneens een aanvullende verzekering afsluiten als je medicijnen gebruikt waarvoor een hoge eigen bijdrage gevraagd wordt.

Check de polis op de maximale vergoeding die de verzekeraar betaalt

Wat de voor jou beste zorgverzekeraar is, kun je prima hier op zorgverzekerinq.nl ontdekken. Dat doe je door hier de zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Kijk behalve naar de prijs ook goed naar de polisvoorwaarden en zeker naar de maximale vergoedingen die zorgverzekeraars uitkeren. Vergelijk ook de zorgverzekering vergoedingen.

Kom je vanuit de basisverzekering in aanmerking voor de cholesterolverlagende middelen vergoeding?

Ja, de basisverzekering keert een cholesterolverlagende middelen vergoeding uit als de geneesmiddelen zijn opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem.

En wat als het middel niet in het GVS is opgenomen?

Stel je gebruikt een middels dat niet in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem is opgenomen, dan is een aanvullende verzekering wenselijk om alsnog een deel van de kosten vergoed te krijgen. Een aanvullende verzekering vergoedt ook de kosten in de vorm van de eigen bijdrage die voor bepaalde GVS medicijnen gevraagd worden.

Hoe vind je via zorgverzekerinq.nl de voor jou perfecte verzekeraar?

Heel simpel. Breng in kaart welke zorgbehoeften voor jou belangrijk zijn en ga de verzekeraars vervolgens vergelijken. Zo stuit je als vanzelf op die verzekering die voor jou het meest aantrekkelijk is.

4.7/5 - (88 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd