Middelen voor slapeloosheid vergoeding 2025

In 2025 is een zorgverzekering met vergoeding voor middelen tegen slapeloosheid mogelijk. Zorgverzekeraar ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Benfit) is de voordeligste voor € 153,95 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Benfit) de voordeligste zorgverzekering voor € 173,95 premie. De beste dekking voor middelen bij slapeloosheid heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 3 sterren) voor € 181,70 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Mensen die lijden aan slapeloosheid zijn vaak prima geholpen met middelen die helpen om alsnog een goede nachtrust te kunnen ervaren. Nou is de grote vraag of er vanuit de basisverzekering een middelen voor slapeloosheid vergoeding 2025 uitgekeerd wordt, of dat mensen daarvoor een aanvullende verzekering af moeten sluiten.

Middelen voor slapeloosheid vergoeding 2025 uit basispakket mits opgenomen in GVS

Zijn er medicijnen vanuit de basisvergoeding beschikbaar? Dan is dat medicijn door het Ministerie van VWS in het Geneesmiddelen Vergoeding Systeem opgenomen. Ben je gebaat bij een medicijn dat niet is opgenomen in het GVS? Of heb je een medicijn waarvoor je een eigen bijdrage moet voldoen? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Aanvullende verzekering bij hoge eigen bijdrage

Met een aanvullende verzekering kun je alsnog in aanmerking komen voor een middelen voor slapeloosheid vergoeding 2025 zoals de middelen voor slapeloosheid vergoeding 2025 ook benut kan worden als er sprake is van een eigen bijdrage voor de medicijnen.

Check op deze website de verschillende verzekeraars

Wil je een middelen voor slapeloosheid vergoeding 2025 via een aanvullende verzekering? Check dan wel of de kosten voor het zelf aanschaffen van de middelen niet goedkoper is dan de hoogte van de premie. In dat geval is het afsluiten van een aanvullende verzekering niet nuttig uiteraard. Je kunt hier op zorgverzekerinq.nl de verzekeraars met elkaar vergelijken op onder meer de medicijnen vergoeding. Aan de hand van jouw zorgbehoeften stuit je zo als vanzelf op de voor jou beste verzekeraar en verzekeringspakket. Ook voor andere zorgverzekering vergoedingen is dat slim.

Is er een middelen voor slapeloosheid vergoeding vanuit de basisverzekering?

Ja, mits het medicijn is opgenomen in het GVS wordt er een vergoeding vanuit de basisverzekering uitgekeerd.

Kun jij je ook aanvullend laten verzekeren?

Ja. Je sluit een aanvullende verzekering als de medicijnen niet in het GVS zijn opgenomen of als er sprake is van een hoge eigen bijdrage voor de medicijnen.

Waar vind je de beste verzekeraar?

De beste verzekeraar vind je op Zorgverzekerinq.nl. Hier kun je de verzekeraars met elkaar vergelijken en de voor jou beste verzekering afsluiten.

 

5/5 - (28 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd