Slapeloosheid behandeling vergoeding

Slapeloosheid betekent dat je niet in slaap kunt vallen en steeds maar wakker ligt.  Met speciale dank aan de specialisten van de geestelijke gezondheidszorg is er zeer wel iets aan slapeloosheid te doen.  Over slapeloosheid en over de slapeloosheid behandeling vergoeding 2024 lees je alles hier op Zorgverzekerinq.nl. Je kunt hier toch al alles lezen over de zorgverzekering en maakt er eveneens kennis met de beste zorgverzekeraars.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Wat is slapeloosheid?

Slapeloosheid betekent dat je niet in slaap kunt vallen en voortdurend wakker ligt. Ongeveer tien procent van de Nederlanders heeft last van een chronische slapeloosheid, iets dat ook wel insomnia genoemd wordt. Slapeloosheid is de meest voorkomende slaapstoornis. Er is sprake van slapeloosheid als je minimaal drie nachten per week en dat gedurende tenminste drie maanden moeite hebt om te slapen of om goed door te slapen. Met slapeloosheid begin je nooit uitgerust aan de dag.

Wat zijn de slapeloosheid behandeling kosten?

Dat kun je op voorhand niet zomaar aangeven. Het hangt vooral af van de ernst van de klachten en de duur van het behandeltraject. Van een standaard behandeling is nooit sprake en dus slaat de behandeling bij de ene sneller aan dan bij de ander. Daarom is het moeilijk om op voorhand iets over de kosten te zeggen.

Valt de slapeloosheid behandeling vergoeding 2024 binnen de basisverzekering?

Ja, de slapeloosheid behandeling vergoeding 2024 valt inderdaad binnen de basisverzekering. In dit geval is het aanspreken van de aanvullende verzekering dus niet noodzakelijk. Ga wel altijd eerst langs de huisarts, want een directe verwijzing voor de geestelijke gezondheidszorg van de eigen huisarts is wel altijd noodzakelijk namelijk.

Bij elke zorgverzekering krijg je de hoogste slapeloosheid behandeling vergoeding?

Op Zorgverzekerinq.nl kun je dat zelf uitzoeken door hier de verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Heb je dat gedaan, dan kies je altijd de voor jou beste zorgverzekeraar. Op deze website lees je toch al alles over de zorgverzekering en kun je geheel vrijblijvend kennismaken met de beste en meest betrouwbare zorgverzekeraars.

Bij welke instantie kun je hulp zoeken als je te maken hebt met slapeloosheid?

Je kunt in dat geval prima zaken doen met de specialisten van de geestelijke gezondheidszorg . Zij maken ene behandelplan op maat voor je om snel van de klachten af te komen.

Valt de slapeloosheid behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, deze vergoeding valt inderdaad binnen de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is nu dus niet noodzakelijk. Zorg wel dat je in het bezit bent van een verwijzing van de huisarts voor de geestelijke gezondheidszorg.

Wat kun je lezen op Zorgverzekerinq.nl?

Op Zorgverzekerinq.nl lees je echt alles wat met de zorgverzekering te maken heeft. Je kunt hier ook de verzekeringen goed met elkaar vergelijken. Verder maak je hier vrijblijvend kennis met de verschillende verzekeraars.

5/5 - (13 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd