Slaapstoornis behandeling vergoeding

Interesse in een zorgverzekering met slaapstoornis behandeling vergoeding in 2025? Menzis heeft de laagste premie voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Een slaapstoornis kan heel erg vervelend zijn. Gelukkig kun je er samen met de specialisten van de GGZ zeker wel iets aan doen. Je kunt er alles over lezen hier op Zorgverzekerinq.nl. Op deze website lees je ook meer over de slaapstoornis behandeling vergoeding 2025 en maak je geheel vrijblijvend kennis met de beste en meest betrouwbare verzekeraars. Wat je hier ook kunt doen is de zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijken.

Wat is een slaapstoornis?

Iedereen ligt wel eens wakker. Daar hoeft op zich niets mis mee te zijn. Met slaapproblemen hebben een derde van alle Nederlanders wel eens te maken. Vrouwen hebben er overigens vaker mee te maken dan mannen en een slaapstoornis – waarover zo meer- komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Slaap je nou één of twee dagen een keer wat minder, dan is er niet zoveel aan de hand. Als je echter elke nacht slecht slaapt en moe uit je bed stapt, dan kan sprake zijn van een slaapstoornis. In dat geval is het verstandig om aan te kloppen bij de specialisten van de geestelijke gezondheidszorg.

Wat zijn de slaapstoornis behandeling kosten dan precies?

De kosten hebben te maken met de ernst van de klachten. Hoe ernstiger de klachten zijn, hoe langer het behandeltraject zal zijn. En hoe langer het traject zal zijn, hoe hoger de kosten natuurlijk zullen zijn. Bovendien is het maar de vraag hoe snel een behandeling bij iemand precies aan zal slaan. Dat betekent dat je op voorhand weinig kunt zeggen over de totale kosten.

Valt de slaapstoornis behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de slaapstoornis behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. In dit specifieke geval is het dus niet nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten.  Ga wel altijd eerst langs de huisarts om in het bezit te komen van een verwijzing voor de geestelijke gezondheidszorg. Die heb je namelijk zeker wel nodig.

Bij welke zorgverzekering krijg je nou de hoogste slaapstoornis behandeling vergoeding?

Op Zorgverzekerinq.nl kun je dat zelf uitzoeken door hier de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze. Verder maak je op deze website kennis met de beste verzekeraars en kun je alles lezen over de zorgverzekering en wat daar mee te maken heeft.

Wie kan je helpen als je te maken hebt met een slaapstoornis?

Je kunt dan onder andere aankloppen bij de GGZ. Zij kunnen je vaak prima helpen om iets aan het probleem te doen. De duur van de behandeling hangt af van de ernst van de klachten.

Valt de slaapstoornis behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, die valt inderdaad binnen de basisverzekering. Het is wel noodzakelijk dat je in het bezit bent van verwijzing van de eigen huisarts. In dit geval is een aanvullende verzekering dus niet nodig.

Wat lees je op Zorgverzekerinq.nl?

Je kunt hier alles lezen over de zorgverzekering en kunt er de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Verder maak je kennis met de zorgverzekeraars en lees je alles wat je maar wilt weten over de zorgverzekering.

5/5 - (14 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd