Pruiken vergoeding 2025

Vind jij een zorgverzekering met vergoeding voor een pruik belangrijk in 2025? CZ (Zorgbewustpolis + Basis) is de goedkoopste met een pruik vergoeding voor € 136,90 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft CZ (Zorgbewustpolis + Basis) de goedkoopste tandartsverzekering voor € 151,90. De beste dekking voor pruiken heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 3 sterren) voor € 181,70 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Het kan iedereen overkomen. Je wordt behandeld en als gevolg daarvan krijg je te maken met haaruitval. In dat geval kan een haarwerk, haarprothese of pruik uitkomst bieden. Voor veel mensen is het verliezen van haar iets emotioneels. De hedendaagse pruiken zijn echter prima in staat om de eigen haren (tijdelijk) te vervangen. De haarwerken zijn de afgelopen jaren behoorlijk verbeterd en hebben het oubollige karakter definitief van zich afgeschud.

Pruiken vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering

Er is een pruiken vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering. Dan dient echter wel sprake te zijn van  langdurige, gehele of gedeeltelijke kaalhoofdigheid. Die kaalhoofdigheid moet bovendien het rechtstreekse gevolg zijn van een medische aandoening of een medische behandeling. Voor de mannen die op natuurlijke wijze hun haar verliezen;  dan geldt de pruiken vergoeding 2025  uiteraard niet beschikbaar.

Vergoeding voor pruiken geldt tot aan een maximum bedrag

Vaak wordt een pruiken vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering vergoed tot aan een maximaal bedrag. Wil je een pruik die duurder is dan het maximaal uit te keren bedrag van de pruiken vergoeding 2025, dan dien je de rest zelf bij te betalen. Dat is dus je eigen bijdrage. Je kunt eventueel een aanvullende verzekering afsluiten voor die eigen bijdrage. Ga dan na of de premie niet hoger is dan het bedrag dat je voor de pruik bij moet leggen.

Vergelijk hier de verschillende zorgverzekeraars

Wil jij de voor jou beste verzekering vinden? Vergelijk dan hier de beschikbare verzekeraars. Doe dat niet alleen maar op basis van de prijs, maar check zeker ook de polisvoorwaarden voor je een beslissing neemt. Lees ook over andere zorgverzekering vergoedingen.

Wanneer is er een pruiken vergoeding vanuit de basisverzekering?

Er is een pruiken vergoeding vanuit de basisverzekering als er gebruik wordt gemaakt van een pruik als gevolg van een medische aandoening of medische behandeling.

Is het afsluiten van een aanvullende verzekering noodzakelijk?

Een aanvullende verzekering kan de moeite waard zijn om de kosten voor de eigen bijdrage te dekken. Vanuit de basisverzekering wordt een maximum bedrag uitgekeerd. Is de pruik die je wilt duurder, dan betaal je een eigen bijdrage. Ga wel na of de premie niet duurder is dan het bedrag dat je eventueel bijlegt voor de pruik.

Waar vind jij de voor jou geschikte zorgverzekering?

Die vind je door de verzekeraars op deze website te vergelijken. Check niet alleen de prijs, maar vergeet zeker niet de polisvoorwaarden goed door te nemen.

4.9/5 - (24 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd