Camouflagetherapie vergoeding 2023

Om kleurafwijkingen als gevolg van littekens, spataders en huidaandoeningen aan te pakken gebruik je camouflagetherapie. De kleurafwijkingen kunnen met deze therapie een minder opvallend karakter krijgen.

 

Geen camouflagetherapie vergoeding 2023 uit basispakket

Uit de basisverzekering wordt geen camouflagetherapie vergoeding 2023 uitgekeerd. Dat wil echter niet zeggen dat je helemaal niet in aanmerking komt voor een camouflagetherapie vergoeding 2023. Verschillende verzekeraars bieden namelijk een aanvullende verzekering aan. De verschillende verzekeraars bieden overigens sterk verschillende vergoedingen aan. Ook kunnen aanvullende eisen gelden. Pas als je daar aan voldoet kan sprake zijn van een camouflagetherapie vergoeding 2023.

Vaak aanvullende eisen bij aanvullende verzekering

Critici zeggen overigens dat er van een huidtherapie geen sprake is. Dit vanwege het tijdelijke effect van de behandeling. Hoe dan ook, camouflagetherapie kan prima helpen bij littekens, brandwonden, pigmentvlekken, acne, spataderen en ook wijnvlekken. Zoals gesteld kunnen er voor er sprake is van een camouflagetherapie vergoeding 2023 wel eisen opgeld doen. Die eisen betreffen vaak dat er een verwijzing van een huisarts of een specialist moet zijn. Ook moet de therapeut een zogenaamde BIG-registratie hebben en lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Ook is vaak een notitie in het kwaliteitsregister van paramedici vereist. Alleen dan is de camouflagetherapie vergoeding 2023 binnen handbereik.

Check de polisvoorwaarden en de aanvullende eisen

Door de verzekeraars hier met elkaar te vergelijken, krijg je vanzelf in beeld wat de voor jou meest geschikte verzekeraar is. Dat doe je op basis van je eigen zorgbehoeften. Kijk verder dan alleen naar de oprijs en check ook de polisvoorwaarden en de aanvullende eisen goed. Ook andere zorgvergoedingen zijn slim om na te gaan.

Is er een camouflagetherapie vergoeding uit het basispakket?

Nee, de vergoeding wordt niet uitgekeerd vanuit de basisverzekering. Om een vergoeding te krijgen zul jij je dus aanvullend moeten verzekeren.

Gelden er aanvullende eisen voor de aanvullende verzekering?

De verzekeraars stellen inderdaad aanvullende eisen. Die eisen zijn per verzekeraar weer verschillend.

Hoe vind je de beste verzekering?

Heel simpel door de verzekeraars hier op zorgverzekerinq.nl te vergelijken op basis van jouw behoeften en wensen. Check altijd goed de voorwaarden en de eisen die gesteld worden aan de verzekering.

4.7/5 - (52 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd