Anticonceptiepleister vergoeding

De anticonceptiepleister  is een wat minder bekende wijze van anticonceptie. Dat wil echter niet zeggen dat het minder effectief werkt, want ook de pleister beschermt vrouwen tegen zwangerschap. De pleister is huidkleurig en je brengt elke week een nieuwe pleister aan. Met het gebruik van de pleister kun je ook zelf de menstruatie regelen. Lees hier meer over de anticonceptiepleister vergoeding 2023.

Anticonceptiepleister vergoeding 2023 en de verzekering

In de regel wordt er vanuit de basisverzekering alleen een anticonceptiepleister vergoeding 2023 uitgekeerd aan vrouwen jonger dan 21 jaar. Uitzonderingen zijn wanneer vrouwen te maken hebben met heftige menstruatie of wanneer de pleister toegepast wordt voor de behandeling van endometriose.

Boven de 21 jaar alleen via de aanvullende verzekering

Wil je als vrouw ouder dan 21 jaar toch een anticonceptiepleister vergoeding 2023 krijgen, dan moet je een aanvullende verzekering afsluiten. In dat kader is het wel goed om eerst op deze website de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Het kan namelijk zijn dat het afsluiten van een verzekering duurder is dan wanneer je zelf de pleister aan zou schaffen. Vergelijk de verzekeraars dus en breng de kosten in beeld. Alleen dan kun je een goede (lees: de beste) beslissing nemen.

Vergelijk de verzekeraars

De anticonceptiepleister  beschikt overigens over dezelfde hormonen als die in de anticonceptiepil zitten, zoals dat ook geldt voor de vaginale ring. Die hormonen voorkomen dat je als vrouw zwanger raakt. Of je dus in aanmerking komt voor de anticonceptiepleister vergoeding 2023 is afhankelijk van je leeftijd en of je aanvullend verzekerd bent. Door de verzekeraars op deze website te vergelijken, kun je snel zien welke verzekering de hoogste vergoeding uitkeert.

Zit de anticonceptiepleister in het basispakket?

Nee. Dit geldt wel voor vrouwen die jonger zijn dan 21 jaar. Wel wordt dan het eigen risico aangesproken bij de verzekeraar die je hebt.

Kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor de anticonceptiepleister vergoeding?

Ja, dat kan prima. Zaak is dan wel om de verzekeraars te vergelijken en de kosten van de verzekering af te zetten tegen de kosten van de pleister.

Wat kost een aanvullende verzekering voor de anticonceptiepleister vergoeding?

Dit is sterk afhankelijk van welke verzekeraar je neemt. Door de verzekeraars en de aanvullende verzekeringen te vergelijken krijg je dit snel in kaart.

5/5 - (40 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd