Manuele geneeskunde vergoeding 2025

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering met manuele geneeskunde vergoeding in 2025? Zorgverzekeraar De christelijke zorgverzekeraar (Principe Polis Budget + Mediumpolis) heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 144,90 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft CZ (Zorgbewustpolis + 50 Plus) de goedkoopste zorgverzekering voor € 161,65 premie. De beste manuele geneeskunde dekking heeft Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 2 sterren) voor € 162,70 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Voor we het over de manuele geneeskunde vergoeding 2025 gaan hebben, duiden we eerst dat wat manuele geneeskunde nou precies is, iets dat belangrijk is voor de af te sluiten verzekeringen namelijk.

Manuele geneeskunde vergoeding 2025 speelt alleen bij een aanvullende dekking

Manuele geneeskunde is de behandeling van een manueel arts. Er moet een goed onderscheid gemaakt worden tussen behandelingen van een dergelijke arts en een manueel therapeut. De manuele arts is een arts die een opleiding in de manuele geneeskunde heeft gevolgd. De arts stelt een diagnose en zou eventueel zelf behandelingen uit kunnen voeren. Doorgaans geeft de arts echter vooral advies en is hij een doorverwijzer. Een manueel therapeut is iets anders. Dit is een fysiotherapeut die voor de specialisatie manuele therapie heeft gekozen. De therapeut behandelt na een doorverwijzing van de arts. Om naar een manueel therapeut te gaan is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. Het werk van de huisarts valt onder de alternatieve geneeswijzen, dat van de therapeut onder vergoeding fysiotherapie.

Als je te maken hebt met klachten aan pols, rug, heup, knie en schouder

Je kunt naar een manueel arts als je te maken hebt met klachten aan de pols, rug, heup, knie en schouder. Dat geldt ook als je de gevolgen van een tennisarm of een muisarm ervaart. Binnen de manuele geneeskunde staan de gewrichten centraal. En veel klachten zijn veroorzaakt door blokkades aan de gewrichten.

Basisverzekering doet niets met alternatieve geneeskunde

Wil je een manuele geneeskunde vergoeding 2025 voor het bezoek aan de manuele arts, dan dien je een aanvullende verzekering af te sluiten, de basisverzekering dekt alternatieve geneeswijzen namelijk niet. Je kunt op deze website snel zien welke verzekeraars een aanvullende dekking voor manuele geneeskunde bieden. Vervolgens kun je die verzekeringen op deze website gemakkelijk vergelijken.

Aanvullende eisen voor manuele geneeskunde vergoeding 2025

Check bij een aanvullende verzekering om in aanmerking te komen voor de manuele geneeskunde vergoeding 2025 altijd wat de maximale vergoeding is en of er aanvullende eisen gesteld worden door de verzekeraar. Verzekeraars zijn vaak streng als het gaat om alternatieve geneeswijzen vergoedingen. Soms wil een verzekeraar dat je een manueel arts kiest met wie de verzekeraar een contract heeft of is er een eis dat de arts is aangesloten bij een beroepsvereniging. Houd jij je niet aan dergelijke eisen, dan kun je de manuele vergoeding 2025 wel vergeten. Lees meer over zorgverzekering vergoedingen.

Is er verschil tussen een manueel arts en een manueel therapeut?

Ja, ook wat betreft de zorgverzekering. Zo valt het werk van de arts onder alternatieve geneeswijzen en dat van een therapeut onder de vergoeding fysiotherapie.

Alternatieve geneeswijzen, valt dat onder de basisverzekering?

Nee, dat vallen ze niet. Wil je een beroep doen op de manuele geneeskunde vergoeding, sluit dan een aanvullende verzekering af. Let daarbij op de prijs en de polisvoorwaarden.

Hoe verzeker jij je aanvullend voor manuele geneeskunde?

Verzekeren doe je door eerst hier de verzekeraars die een aanvullende dekking voor manuele geneeskunde bieden te selecteren, en die vervolgens gemakkelijk te vergelijken. Zo rolt de voor jou meest geschikte verzekering als vanzelf uit de bus.

4.9/5 - (57 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd