Homeopathie vergoeding 2025

Interesse in een zorgverzekering met homeopathie vergoeding in 2025? Anderzorg (Basis + Extra) heeft de laagste premie voor € 139,80 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft Anderzorg (Basis + Extra) de voordeligste zorgverzekering voor € 157,30 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking voor homeopathie heeft Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 2 sterren) voor € 162,70 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 40,- p. dag, max. € 200,- p/j
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 40,- p. dag, max. € 200,- p/j
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die uitgaat van het gegeven dat elk lichaam over een groot zelf herstellend vermogen beschikt. Wat betreft alternatieve geneeswijzen vergoedingen zijn de verzekeraars in ons land streng. Lees hier meer over homeopathie en de homeopathie vergoeding 2025.

Homeopathie vergoeding 2025; alleen bij een aanvullende verzekering

Het stimuleren van het herstellend vermogen van het lichaam. Dat is in essentie wat homeopathie is. Je zelf herstellend vermogen houd je lichaam zoveel mogelijk gezond. Daar voel je niets van, behalve op het moment dat je klachten krijg. Voel je pijn of heb je klachten, dan is dat dus een signaal van het lichaam dat je zo laat weten dat het moeite heeft met herstellen. Door het zelf herstellend vermogen te stimuleren, komt ook de daadwerkelijke genezing op gang. Klachten verdwijnen vervolgens snel en dat dus op geheel natuurlijke wijze.

Basisverzekering vergoedt geen alternatieve geneeswijzen

De basisverzekering vergoedt geen alternatieve geneeswijzen. Dus is het als je een beroep wilt doen op de homeopathie vergoeding 2025 een kwestie van het vergelijken van die aanvullende verzekeringen. Overigens bieden niet alle verzekeraars aanvullende dekking voor homeopathie. Zoek dus eerst die verzekeraars die wel bereid zijn een homeopathie vergoeding 2025 uit te keren en vergelijk deze verzekeraars vervolgens met elkaar. Zo sluit je een verzekering af die perfect bij jouw situatie past.

Verzekeraars: extra eisen en maximale vergoeding

Vaak werken de verzekeraars met maximale vergoedingen. Check wat de maximale vergoeding is en check de polisvoorwaarden ook op extra eisen die gesteld worden voordat de homeopathie vergoeding 2025 niet uitbetalen. Lees meer over zorgverzekering vergoedingen.

Behoort homeopathie tot de reguliere zorg of de alternatieve geneeswijzen?

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze. Dat betekent meteen ook dat homeopathie niet uit het basispakket verzekerd wordt.

Kun je wel een aanvullende verzekering afsluiten voor homeopathie?

Dat kan zeker wel. De meeste verzekeraars dekken het wel uit de aanvullende verzekering. Vergelijk die verzekeraars op deze website en kies de voor jou perfecte verzekeraar.

Stellen verzekeraars nog extra eisen voor ze de homeopathie vergoeding 2025 uitkeren?

Dat doen de meeste verzekeraars inderdaad. Ze vergoeden de behandelingen alleen uit de aanvullende verzekering als de homeopaat bijvoorbeeld aangesloten is bij een branchevereniging. Zoek die verzekeraars en vergelijk ze vervolgens met elkaar.

4.9/5 - (42 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd