Zwanger worden vergoeding 2025

Wil je de goedkoopste zorgverzekering met vergoeding voor zwanger worden behandelingen in 2025? ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Topfit) is de goedkoopste met vergoeding voor € 205,60 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Topfit) de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 225,60 premie. De meest uitgebreide dekking heeft zorgverzekeraar ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Topfit) voor € 225,60 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Plannen om zwanger te worden of ben je net zwanger? Het is dan te hopen dat je een passende zorgverzekering hebt afgesloten. In beginsel kun je alleen in december overstappen naar een nieuwe verzekeraar of je verzekering aanpassen. Er zijn overigens wel verzekeraars waarbij je gedurende het jaar je pakket kunt wijzigen.

Zwanger worden vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering

Het is als aanstaande ouders interessant te weten welke zwanger worden vergoeding 2025 wel en welke niet vanuit de basisverzekering gedekt wordt. De zwanger worden vergoeding 2025 die binnen het basispakket valt zijn de afspraken en controles bij de verloskundige, echo’s die voorgeschreven zijn door de huisarts, bloedonderzoek, medische nazorg na bevalling, bevallen ziekenhuis, verloskamer (tot een bepaald bedrag), gynaecologische hulp, NIPT-test, vruchtwaterpunctie, vlokkentest, geneesmiddelen, kraamzorg, ziekenhuisopname tijdens zwangerschap, verloskundige hulp, ziekenhuisopname bij bevalling in ziekenhuis en de 20-weken echo.

Wel of geen eigen risico?

Niet voor elke zwanger worden vergoeding 2025 moet je eigen risico betalen. Voor bijvoorbeeld verloskundige zorg en kraamzorg betaal je geen eigen risico. Voor de zwanger worden vergoeding 2025  in de vorm van bloedonderzoek en gynaecologische hulp geldt wel weer een eigen risico.

Zwangerschapscursussen en IVF-behandeling na drie keer vanuit aanvullende verzekering

De zwanger worden vergoeding 2025 kan ook vergoed worden uit een aanvullende verzekering. In dat geval moet je denken aan vergoedingen voor zwangerschapscursussen, het kraampakket, eigen bijdrage bij kraamzorg, bekkenfysiotherapie, babymassage, hulp bij borstvoeding geven, IVF-behandeling na de derde keer en bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak.

Vergelijk hier de verzekeraars

Zaak dus de verschillende verzekeraars heel erg goed met elkaar te vergelijken en precies het voor jou juiste pakket te kiezen. Check zeker wat betreft de zwanger worden vergoeding 2025 goed de polisvoorwaarden en eventueel aanvullende eisen en gewenste vergoedingen.

Zwanger worden vergoeding en de basisverzekering, hoe zit dat?

Veel van de zwanger worden vergoeding komt uit de basisverzekering. Dan gaat het om bijvoorbeeld medische nazorg na bevalling, de verloskamer, ziekenhuisopname tijdens zwangerschap en verloskundige hulp. Voor bepaalde diensten betaal je wel, voor anderen weer geen eigen risico.

En wat dekt de aanvullende verzekering in dit geval?

De aanvullende verzekering vergoedt bijvoorbeeld de kosten voor zwangerschapscursussen, bekkenfysiotherapie, babymassage en hulp bij borstvoeding.

Vergelijken is erg belangrijk als het gaat om de zwanger worden vergoeding?

Dat klopt. De verzekeraars hebben allemaal zo hun specifieke voorwaarden en regels rondom bijvoorbeeld het eigen risico. Zaak die goed te checken en de verzekeraars op deze website goed te vergelijken.

5/5 - (38 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd