Plannen om zwanger te worden of ben je net zwanger? Het is dan te hopen dat je een passende zorgverzekering hebt afgesloten. In beginsel kun je alleen in december overstappen naar een nieuwe verzekeraar of je verzekering aanpassen. Er zijn overigens wel verzekeraars waarbij je gedurende het jaar je pakket kunt wijzigen.
Zwanger worden vergoeding 2024 vanuit de basisverzekering
Het is als aanstaande ouders interessant te weten welke zwanger worden vergoeding 2024 wel en welke niet vanuit de basisverzekering gedekt wordt. De zwanger worden vergoeding 2024 die binnen het basispakket valt zijn de afspraken en controles bij de verloskundige, echo’s die voorgeschreven zijn door de huisarts, bloedonderzoek, medische nazorg na bevalling, bevallen ziekenhuis, verloskamer (tot een bepaald bedrag), gynaecologische hulp, NIPT-test, vruchtwaterpunctie, vlokkentest, geneesmiddelen, kraamzorg, ziekenhuisopname tijdens zwangerschap, verloskundige hulp, ziekenhuisopname bij bevalling in ziekenhuis en de 20-weken echo.
Wel of geen eigen risico?
Niet voor elke zwanger worden vergoeding 2024 moet je eigen risico betalen. Voor bijvoorbeeld verloskundige zorg en kraamzorg betaal je geen eigen risico. Voor de zwanger worden vergoeding 2024 in de vorm van bloedonderzoek en gynaecologische hulp geldt wel weer een eigen risico.
Zwangerschapscursussen en IVF-behandeling na drie keer vanuit aanvullende verzekering
De zwanger worden vergoeding 2024 kan ook vergoed worden uit een aanvullende verzekering. In dat geval moet je denken aan vergoedingen voor zwangerschapscursussen, het kraampakket, eigen bijdrage bij kraamzorg, bekkenfysiotherapie, babymassage, hulp bij borstvoeding geven, IVF-behandeling na de derde keer en bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak.
Vergelijk hier de verzekeraars
Zaak dus de verschillende verzekeraars heel erg goed met elkaar te vergelijken en precies het voor jou juiste pakket te kiezen. Check zeker wat betreft de zwanger worden vergoeding 2024 goed de polisvoorwaarden en eventueel aanvullende eisen en gewenste vergoedingen.
Veel van de zwanger worden vergoeding komt uit de basisverzekering. Dan gaat het om bijvoorbeeld medische nazorg na bevalling, de verloskamer, ziekenhuisopname tijdens zwangerschap en verloskundige hulp. Voor bepaalde diensten betaal je wel, voor anderen weer geen eigen risico.
De aanvullende verzekering vergoedt bijvoorbeeld de kosten voor zwangerschapscursussen, bekkenfysiotherapie, babymassage en hulp bij borstvoeding.
Dat klopt. De verzekeraars hebben allemaal zo hun specifieke voorwaarden en regels rondom bijvoorbeeld het eigen risico. Zaak die goed te checken en de verzekeraars op deze website goed te vergelijken.