Coronatest vergoeding 2025

Heb je te maken met aan corona gerelateerde klachten? Dan is het verstandig een coronatest uit te laten voeren. Je kunt je ook preventief laten testen op het virus, bijvoorbeeld als je contact hebt gehad met iemand die corona heeft. In de meeste gevallen is er dekking voor de coronatest vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering. Maak hier een vergelijking van de basisverzekeringen en stap eenvoudig over:

Waarom moet je een coronatest doen?

Je kunt je bij milde klachten melden bij het GGZ voor een coronatest. Heb je ernstige klachten, raadpleeg dan de huisarts. Je betaalt niets als je getest bent via het GGD of de huisarts, de coronatest vergoeding 2025 komt dan uit de basisverzekering. Je betaalt voor de coronatest vergoeding 2025 ook geen eigen risico. Is er sprake geweest van een test in het ziekenhuis, bij het GGZ of een instelling bij een eerstelijns verblijf, ook dan is er een coronatest vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering. Wel wordt eerst een verrekening gemaakt met het eigen risico.

De GGD testen worden als reguliere testen beschouwd

Heb je geen klachten en laat je een preventieve test doen omdat je bijvoorbeeld contact hebt gehad met iemand die wel corona heeft? Ook dan is er vanuit de basisverzekering een coronatest vergoeding 2025. Buiten de GGD om is er overigens geen coronatest vergoeding 2025 beschikbaar Dat komt omdat de GGD testen als de reguliere testen beschouwd worden. De testen die verkrijgbaar zijn via andere partijen dien je uit eigen zak te betalen. Ook wordt geen coronatest vergoeding 2025 uitgekeerd als je een test nodig hebt voor een reis naar het buitenland. Je zult dan dus zaken moeten doen met een commerciële partij

Aanvullende verzekering voor coronatest in het buitenland

Een coronatest vergoeding 2025 in het buitenland wordt uitgekeerd als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten voor medische kosten in het buitenland. Onder die medische kosten valt dan ook een coronatest. Om de voor jou beste zorgverzekering te vinden, kun je prima hier op zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Check daarbij niet alleen de prijzen, maar bekijk ook de polisvoorwaarden die de verzekeraars hebben opgesteld. Bekijk ook andere zorgverzekering vergoedingen.

Wordt de coronatest vergoeding vanuit de basisverzekering vergoed?

Ja, doorgaans is er een coronatest vergoeding uit de basisverzekering. Als je een test laat uitvoeren via het GGD of de huisarts dan kost het je eveneens geen eigen risico. In andere gevallen kan wel een verrekening met het eigen risico plaatsvinden.

Is een aanvullende vergoeding nog noodzakelijk?

Het kan de moeite waard zijn een aanvullende verzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld als je een coronatest in het buitenland uit laat voeren en een aanvullende verzekering voor medische kosten buitenland hebt afgesloten.

Hoe vind je dan de voor jou beste verzekering?

Die vind je hier via zorgverzekerinq.nl. Je vergelijkt de verzekeraars en checkt de polisvoorwaarden om vervolgens een weloverwogen keuze voor een zorgverzekeraar te maken.

4.7/5 - (57 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar