Zorghotel vergoeding 2025

Een zorghotel is een eerstelijnsverblijf waar jij verzekerd bent van 24/7  verpleging en verzorging. Doorgaans maken mensen gebruik van het zorghotel  als ze weliswaar van de arts of specialist naar huis mogen, maar daar nog niet helemaal klaar voor zijn.  Dit kan bijvoorbeeld na een operatie zijn. Deze mensen kunnen dan nog een periode herstellen in een zorghotel tot ze sterk genoeg zijn weer huiswaarts te keren.

Zorghotel vergoeding 2025 uit zowel de basis- als de aanvullende verzekering

Het zorghotel biedt service, comfort en deskundige zorg. Vanuit welke verzekering de zorghotel vergoeding 2025 komt is sterk afhankelijk van de reden van het verblijf in het hotel. Negen van de tien keer is er sprake van een zorghotel vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering als sprake is van een eerstelijnsverblijf. In andere gevallen bieden verzekeraars wel een zorghotel vergoeding 2025, maar dan wel vanuit een aanvullende verzekering.

In het zorghotel is 24 uur per dag verzorging en verpleging aanwezig

Van een eerstelijnsverblijf is sprake als het noodzakelijk is dat er een medische indicatie van de huisarts of van een specialist is. Het gaat altijd om een kortdurend verblijf in het hotel, waarbij dus 24 uur per dag zowel verpleging als verzorging aanwezig is. Een indicatie krijg je als het vanwege medische redenen geen optie is om zelfstandig in huis te wonen en het niet mogelijk is om eventueel zorg thuis te organiseren. In deze gevallen geldt er dus een zorghotel vergoeding 2025 vanuit het basispakket. In andere gevallen sluit je dus een aanvullende verzekering af.

Vind de beste verzekering door de verzekeraars hier met elkaar te vergelijken

Ben je op zoek naar de voor jou meest geschikte verzekering? Vergelijk dan hier de verschillende zorgverzekeraars. Check op prijs en lees altijd goed de polisvoorwaarden door om zo de meest verstandige keuze te maken. Vind meer info over andere zorgverzekering vergoedingen.

Is er dekking vanuit de basisverzekering voor de zorghotel toeslag?

Ja, er is een vergoeding vanuit de basisverzekering. Er dient dan wel sprake te zijn van een eerstelijnsverblijf. Voorts is een medische indicatie nodig van een arts of specialist.

Is er ook dekking vanuit de aanvullende verzekering?

Ja, er is dekking vanuit de aanvullende verzekering als er geen sprake is van een eerstelijnsverblijf. Check wel goed de voorwaarden en de eisen die eventueel aan deze verzekering gesteld worden.

Helpt Zorgverzekerinq.nl met het vinden van de juiste verzekering?

Ja. Door hier op de website de verzekeraars met elkaar te vergelijken vind je de voor jou beste verzekering, Kijk verder dan alleen naar de prijs en lees ook goed de polisvoorwaarden.

4.8/5 - (32 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd