Natuurgeneeskunde vergoeding 2025

Interesse in een goedkope zorgverzekering met vergoeding voor natuurgeneeskunde in 2025? Anderzorg (Basis + Extra) is de voordeligste voor € 139,80 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft Anderzorg (Basis + Extra) de voordeligste zorgverzekering voor € 157,30 zorgpremie. De hoogste dekking voor natuurgeneeskunde heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 2 sterren) voor € 162,70 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 40,- p. dag, max. € 200,- p/j
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 40,- p. dag, max. € 200,- p/j
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed

Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam van een aantal verschillende therapieën die allemaal onder de alternatieve geneeswijzen vallen. Doel van alle behandelingen individueel en samen is steeds om de gezondheid te verbeteren en de weerstand te vergroten. Let vooral op de eisen die verzekeraars stellen als je gebruik wilt maken van de natuurgeneeskunde vergoeding 2025.

Geen natuurgeneeskunde vergoeding 2025 uit basispakket

Heb je het over natuurgeneeskunde, dan doel je vaak niet zozeer op een ziekte of bepaalde klachten. De behandelingen hebben gemeen dat ze het zelf herstellend systeem van het lichaam stimuleren. Dat systeem krijgt met natuurgeneeskunde gewoon een beetje ondersteuning.  Binnen de natuurgeneeskunde beschouwt men de mens als een geheel, dus meer dan iemand met een bepaalde klacht of ziekte. Ook een bekende behandelmethode als acupunctuur hoort bij de natuurgeneeskunde.

Aanvullende verzekering wil je een natuurgeneeskunde vergoeding 2025 krijgen

Omdat natuurgeneeskunde onder de alternatieve geneeswijzen valt, moet jij de natuurgeneeskunde vergoeding uit de aanvullende verzekering halen. De basisverzekering vergoedt geen alternatieve geneeswijzen. Maak je gebruik van een aanvullende verzekering, dan gaat dat niet ten koste van je eigen risico. Check als je in aanmerking wilt komen voor de natuurgeneeskunde vergoeding 2025 altijd goed de voorwaarden in de polis. Je vindt er ook de maximale vergoeding die je krijgt.

De extra eisen van de zorgverzekeraar

Wat betreft de alternatieve geneeswijzen vergoeding is het altijd zaak heel erg goed naar de polis te kijken. Check wat de extra eisen van de verzekeraars zijn en  vaak dien je gebruik te maken van een arts die ingeschreven staat bij de Nederlandse Vereniging van Natuurgeneeskundige Therapeuten. Ook kan geëist worden dat je een arts in de arm neemt die is aangesloten bij een beroepsvereniging.

Vergelijk de verschillende verzekeringen

Vergelijk op deze website de verzekeraars en selecteer de aanvullende verzekeringen die  een natuurgeneeskundige vergoeding 2025 uitkeren. Na je vergelijk kun je een voor jou perfecte verzekering op maat afsluiten. Lees meer over zorgverzekering vergoedingen.

Wat wordt onder natuurgeneeskunde verstaan?

Natuurgeneeskunde is de verzamelnaam voor een groot aantal therapieën die allen vallen onder de alternatieve geneeswijzen. Dat betekent ook meteen dat ze niet uit de basisverzekering vergoed worden.

Wanneer krijg je wel de natuurgeneeskunde vergoeding?

Die kun je krijgen als je een aanvullende verzekering afsluit. Check heel goed de extra voorwaarden die de verzekeraar kan stellen aan de verzekering.

Waarom ga je hier de verzekeringen vergelijken?

Omdat jij de beste verzekering wilt met de aanvullende dekking die je zoekt, in dit geval dus natuurgeneeskunde. Je vergelijkt omdat je een verzekering met de beste voorwaarden wilt.

5/5 - (26 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd