Oefentherapie Mensendieck en Cesar vergoeding 2025

Krijg je te maken met de Mensendieck of de Cesar behandelmethode, dan proberen specialisten je houding te verbeteren. Door een verkeerde houding aan te nemen, kunnen allerlei klachten ontstaan namelijk. Beide behandelmethodes onderga je niet persé onder toezicht van een arts of fysio. Je kunt de oefeningen prima zelfstandig uitvoeren.

Oefentherapie Mensendieck en Cesar vergoeding 2025 slechts beperkt uit basispakket

Mensendieck is een systeem van oefeningen gericht op behandelen van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat én spiergebruik gericht op vitaliteit. Cesar richt zich eveneens op het voorkomen van klachten die het gevolg zijn van een incorrecte houding of beweging. Daarbij kan deze verkeerde houding of beweging het gevolg zijn van een bepaalde ziekte of aanduiding.

Vergoeding geldt pas vanaf de 21e behandeling

De oefentherapie Mensendieck en Cesar vergoeding 2025 wordt zeer beperkt vanuit de basisverzekering vergoed. Wil je voor de oefentherapie Mensendieck en Cesar vergoeding 2025 in aanmerking komen vanuit de basisverzekering, dan dient er in elk geval sprake te zijn van een chronische aandoening. En dan nog heb je pas recht op een oefentherapie Mensendieck en Cesar vergoeding 2025 vanaf de 21e behandeling.

Zaak de polisvoorwaarden goed te checken

Vanuit de aanvullende verzekering wordt door bepaalde verzekeraars wel een oefentherapie Mensendieck en Cesar vergoeding 2025 aangeboden. Zeker in dit geval is het wel zaak de polisvoorwaarden die gelden om voor een oefentherapie Mensendieck en Cesar vergoeding 2025 in aanmerking te komen goed te checken. Bepaalde verzekeraars laten de vergoedingen van deze oefentherapieën samen laten gaan met bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie.

Vergelijk hier de verzekeraars

Vergelijk op deze website de verzekeraars. Vervolgens maak je de voor jou meest verstandige keuze. Bekijk de polisvoorwaarden van deze fysiotherapie vergoeding en bekijk zeker ook de exacte vergoedingen die per verzekeraar van kracht zijn. Om voor de oefentherapie Mensendieck en Cesar vergoeding 2025 in aanmerking te komen, is dus wel enig onderzoek noodzakelijk.

Lees ook meer over andere zorgverzekering vergoedingen.

Is er een oefentherapie Mensendieck en Cesar vergoeding vanuit de basisverzekering?

Er is inderdaad dekking vanuit de basisverzekering, al is dat zeer beperkt en geldt die pas vanaf de 21e behandeling.

Een aanvullende verzekering is wel beschikbaar?

Ja, om in aanmerking te komen voor een oefentherapie Mensendieck en Cesar vergoeding, is het verstandig je aanvullend te verzekeren. Let daarbij vooral goed op de polisvoorwaarden en de maximale vergoeding die uitgekeerd wordt.

Hoe vind je nou precies de beste aanvullende verzekering?

Dat doe je door op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo krijg je snel in beeld wat voor jou de meest aantrekkelijke verzekeraar is.

5/5 - (35 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd