Psychosomatische fysiotherapie tot 18 jaar vergoeding 2024

Wat is een goede zorgverzekering met vergoeding voor psychosomatische fysiotherapie tot 18 jaar in 2024? Zorgverzekeraar Menzis (Basis Voordelig + ) heeft de laagste premie voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met een lager eigen risico heeft FBTO (Basis + ) de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking voor psychosomatische fysiotherapie tot 18 jaar heeft Zilveren Kruis (Basis Budget + ) voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Kinderen die te maken hebben met klachten die voortkomen uit spanning en stress kunnen erg veel baat hebben bij psychosomatische fysiotherapie. Als een kind baat heeft bij een dergelijke behandeling, dan kan er vanuit de basisverzekering een psychosomatische fysiotherapie tot 18 jaar vergoeding 2024 uitgekeerd worden. Voor extra behandelingen sluit je als ouder een aanvullende verzekering af. Een van de ouders zal zich dan dus aanvullend moeten verzekeren. Kinderen tot achttien jaar  zijn immers meeverzekerd met een van de ouders.

Bekijk hier de vergoedingen voor psychosomatische fysiotherapie vanaf 18 jaar.

Psychosomatische fysiotherapie tot 18 jaar vergoeding 2024 uit de basisverzekering voor in elk geval negen behandelingen

Je krijgt de psychosomatische fysiotherapie tot 18 jaar vergoeding 2024 in elk geval vanuit de basisverzekering voor negen behandelingen. Als blijkt dat die negen behandelingen niet afdoende zijn, dan kan er op advies van de therapeut nogmaals een psychosomatische fysiotherapie tot 18 jaar vergoeding 2024 voor negen behandelingen vanuit de basisverzekering uitgekeerd worden. Mochten er meer dan achttien behandelingen noodzakelijk zijn? Dan kun jij je vanaf de negentiende behandeling aanvullend laten verzekeren voor de fysiotherapie vergoeding.

Stress en spanning monden uit in fysieke klachten

De klachten die een psychosomatische fysiotherapeut kan behandelen zijn zeer divers. Stress en spanning kunnen bij kinderen tot uiteenlopende fysieke klachten leiden in de vorm van hoofdpijn, nek-, rug- en bekkenpijn, extreme vermoeidheid, onverklaarbare spierpijn, maag-darm en buikklachten, concentratieproblemen en moeite met ademhalen.

Geen eigen risico

Bij behandelingen voor kinderen heb je nooit te maken met eigen risico.  Wil  je na achttien behandelingen vanuit de basisverzekering opnieuw in aanmerking komen voor de psychosomatische fysiotherapie tot 18 jaar vergoeding 2024 dan dient een van beide ouders een aanvullende verzekering af te sluiten. Welke verzekeraar dan voor jou de meest voordelige is, kun je op deze website checken door de verzekeraars die een aanvullende verzekering voor psychosomatische fysiotherapie bieden met elkaar te vergelijken. Lees meer over zorgverzekering vergoedingen.

Wat is de psychosomatische fysiotherapie tot 18 jaar vergoeding?

Dit is een vergoeding voor de behandeling door een psychosomatische therapeut. Stress en spanningen hebben dan geresulteerd in uiteenlopende klachten op fysiek gebied. De eerste negen behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed.

Na negen behandelingen moet je aanvullend verzekerd zijn om de vergoeding te krijgen?

Nee, niet meteen. Mochten na de eerste negen behandelingen meer behandelingen noodzakelijk blijken, dan kan de verzekeraar nogmaals negen behandelingen vanuit de basisverzekering vergoeden. Vanaf de 19e behandeling kun jij je aanvullend laten verzekeren.

Wie sluit de aanvullende verzekering af?

Omdat het om kinderen gaat, neemt een van de ouders een aanvullende verzekering bij een zorgverzekeraar. Welke verzekeraar je kiest is afhankelijk van de vergelijking die je op deze website hebt uitgevoerd.

5/5 - (27 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd