Sterilisatie vrouw vergoeding 2025

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering met sterilisatie voor vrouw vergoeding in 2025? Zorgverzekeraar Unive (Zorg Basis + Aanvullend Beter) heeft de laagste premie voor € 150,95 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft CZ (Zorgbewustpolis + Plus) de goedkoopste zorgverzekering voor € 167,80. De beste dekking heeft Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 3 sterren) voor € 181,70 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
210,72
Zorgkeuze
ruim
100%, man: maximaal € 400,-, vrouw: maximaal € 1.250,-
  • Inclusief App de verpleegkundige
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
218,75
Zorgkeuze
ruim
100%
  • Inclusief Dokter bij de Hand app
  • Lage score op duurzaamheid

In het kader van anticonceptie kiest een grote groep vrouwen voor sterilisatie. De kosten voor deze ingreep worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Hoe je wel in aanmerking komt voor de sterilisatie vrouw vergoeding 2025 lees je hier. Overigens is dit ook het platform waar jij de verschillende verzekeraars prima met elkaar kunt vergelijken. Lees ook over sterilisatie man vergoedingen.

Kosten sterilisatie vrouw liggen tussen de 1300 en 1500 euro

De kosten voor een sterilisatie van een vrouw liegen er overigens niet om, want die bedragen zo tussen de 1300 en 1500 euro. Ten opzichte van dezelfde ingreep bij de man is groot. Die is namelijk ‘slechts’ tussen de 350 en 400 euro kwijt. Als we praten over sterilisatie van de vrouw, dan betreft het een ingreep waarbij de twee eileiders van de vrouw afgesloten worden. Na de ingreep is de vrouw niet langer vruchtbaar en zal een zwangerschap uitblijven.

Sterilisatie vrouw vergoeding 2025 vanuit aanvullende verzekering

Omdat de basisverzekering geen sterilisatie vrouw vergoeding 2025 uitkeert, zul je om toch in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming in de kosten moeten kiezen voor een aanvullende verzekering. Overigens kunnen de verzekeraars nog wel wat extra eisen stellen voor ze een sterilisatie vrouw vergoeding 2025 uitkeren. Zo is vaak een verwijzing van de huisarts noodzakelijk en dient de behandeling plaats te vinden bij een door de verzekeraar gecontracteerd ziekenhuis of kliniek.

Check en vergelijk hier de verschillende zorgverzekeraars

Wil jij de voor jou beste verzekering afsluiten bij de beste verzekeraar? Check en vergelijk dan de verzekeraars op deze website. Kijk daarbij verder dan alleen naar de prijs van een verzekering en check vooral goed de polisvoorwaarden en vergoedingen. Zoek dus vooral naar die verzekeraar die jou de beste prijs-kwaliteitsverhouding kan bieden.

Geldt er een dekking voor de sterilisatie van de vrouw vanuit de basisverzekering?

Nee, deze ingreep wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding dien je dus een aanvullende verzekering af te sluiten.

Kan de verzekeraar aanvullende eisen stellen?

De verzekeraar kan inderdaad aanvullende eisen stellen aan de aanvullende verzekering. Zo is vaak een verwijzing van een huisarts noodzakelijk en moet de behandeling plaatsvinden in een door de verzekeraar gecontracteerde kliniek of ziekenhuis.

Waar vind je de voor jou beste zorgverzekering?

Die vind je hier, op deze website. Je kunt hier namelijk prima de verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Kijk wel verder dan alleen naar de prijs en vergeet vooral niet de polisvoorwaarden te checken.

5/5 - (29 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd