Bovenooglidcorrectie vergoeding 2025

Een bovenooglidcorrectie kan de oplossing zijn als je te maken hebt met hangende oogleden. Een dergelijke correctie is een relatief kleine ingreep waarbij de hangende oogleden en de huidplooien aangepast worden. In bepaalde gevallen krijg je voor de ingreep een bovenooglidcorrectie vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering.

Bovenooglidcorrectie vergoeding 2025 soms vanuit de basisverzekering

Wil je aanspraak maken op de bovenooglidcorrectie vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering, houd er dan wel rekening mee dat er dan wel sprake moet zijn van ernstige gezichtsbeperking. Die beperking moet zijn ontstaan door verslapping of verlamming van het bovenooglid. Bovendien moet je – wil je aanspraak maken op de bovenooglidcorrectie 2025 – een verwijzing van de huisarts of specialist hebben en dient de verzekeraar goedkeuring te geven. Of hier daadwerkelijk sprake van is, ligt aan de beoordeling van de oogarts. Wil je dus vanuit de basisverzekering een beroep doen op de bovenooglidcorrectie vergoeding 2025 dan dient er sprake te zijn van medische noodzaak.

Medische noodzaak geldt ook bij een aanvullende verzekering

Mocht je nou niet in aanmerking komen voor een bovenooglidcorrectie vergoeding 2025 dan kun je kiezen voor een aanvullende verzekering. Ook dan echter gelden een aantal eisen die door de verzekeraars vastgesteld zijn en moet eveneens sprake zijn van medische noodzaak. Wel zijn de eisen nu beduidend minder streng dan wanneer je de bovenooglidcorrectie vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering wilt claimen.

Belangrijk om de verzekeraars te vergelijken

Bij een ooglidcorrectie kunnen de voorwaarden en eisen die verzekeraars stellen sterk verschillen. Belangrijk dus om de polisvoorwaarden en zorgvergoedingen goed door te nemen. Je kunt hier op zorgverzekerinq.nl prima de verschillende verzekeringen en verzekeraars met elkaar vergelijken.

Geldt er voor de bovenooglidcorrectie vergoeding dekking vanuit de basisverzekering?

Ja en nee. Er is vanuit de basisverzekering alleen dekking als er voldaan wordt aan een aantal medische voorwaarden. Bovendien is een verwijzing van de huisarts of specialist noodzakelijk en beoordeelt een oogarts de urgentie van de problemen.

Gelden die voorwaarden niet bij een aanvullende verzekering?

Ja, ook bij een aanvullende verzekering worden behoorlijk wat eisen gesteld aan de de verzekering en dient er eveneens sprake te zijn van medische noodzaak.

Is het belangrijk de verzekeraars te vergelijken?

Ja, dat is heel belangrijk en dat kan hier op zorgverzekerinq.nl. Door te vergelijken betaal je nooit teveel. Check ook altijd de polisvoorwaarden goed door.

5/5 - (26 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd