Mantelzorg vergoeding 2024

Verleen jij zorg en ondersteuning aan naasten die zorgbehoevend zijn? Dan verleen je mantelzorg. In ons land verlenen liefst vier miljoen mensen mantelzorg. Dat kan dus gaan om het helpen van je zieke moeder tot aan het ondersteunen van de buurvrouw.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Mantelzorg vergoeding 2024 vanuit de basis- en de aanvullende zorgverzekering

Ben je mantelzorger of ben je iemand die mantelzorg gebruikt? Er zijn verschillende verzekeraars die vanuit een aanvullende verzekering een mantelzorg vergoeding 2024 aanbieden. Deze vergoedingen kunnen overigens sterk uiteen lopen. Er zijn verzekeraars die in het kader van de mantelzorg vergoeding 2024 een vast bedrag uitkeren, anderen vergoeden in een bepaald aantal zorgdagen. Mantelzorg is iets dat je vrijwillig doet. De overheid biedt mantelzorgers op verschillende manieren ondersteuning aan. Dat doen ze in de wetenschap dat dit werk een zware wissel op de mantelzorger kan  trekken. De mantelzorger kan onder mee bij een consulent terecht. Verder zijn er groepsbijeenkomsten en is er ondersteuning voor de mantelzorgers.

Kosten voor cursussen en respijtzorg

De mantelzorg vergoeding 2024 vanuit de basisverzekering bestaat uit een vergoeding voor zorg en hulp bij mantelzorg in de vorm van psychologische hulp en ergotherapie (maximaal tien uur). Vanuit de aanvullende verzekering  kan er een mantelzorg vergoeding 2024 aangeboden worden. Die kan aangewend worden voor het inschakelen van een mantelzorgmakelaar. Deze specialist kan ondersteuning bieden bij regeltaken. Vanuit de aanvullende verzekering vinden ook de kosten voor mantelzorgcursussen en vervangende zorg (respijtzorg) dekking.

De voorwaarden voor uitkering van een vergoeding

Aan de mantelzorg vergoeding 2024 worden door de verzekeraars vaak wel een aantal aanvullende eisen gesteld. Zo zul je voor vervangende mantelzorg eerst vaak toestemming moeten krijgen. Soms gelden ook eisen voor de partij die eventueel vervangende zorg regelt.

Vergelijk de zorgverzekeraars op deze website

Door hier op zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken vind je altijd de voor jou perfecte verzekering. Je let uiteraard op de prijs, maar vergeet zeker niet ook de polisvoorwaarden van de verzekeraars goed door te nemen. Ook andere zorgverzekering vergoedingen kan het vergelijken waard zijn.

Vanuit welke verzekering krijg je een mantelzorg vergoeding?

Er is een mantelzorg vergoeding beschikbaar uit zowel de basis- als de aanvullende verzekering. De basisverzekering dekt onder meer psychologische hulp en ergotherapie.

Waar moet je op letten bij de aanvullende verzekering?

Let bij het afsluiten van een aanvullende verzekering vooral op de voorwaarden die de verzekeraars stellen en de eisen waaraan je moet voldoen wil je aanspraak maken op de vergoeding.

Hoe vind je precies die verzekering die bij je past?

Via Zorgverzekerinq.nl vind je precies de verzekering die aansluit bij jouw zorgbehoeften. Dat doe je door de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

4.9/5 - (25 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd