Eigen bijdrage GVS vergoeding 2025

In 2025 is een zorgverzekering met eigen bijdrage GVS vergoeding mogelijk. Zorgverzekeraar ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Benfit) is de voordeligste voor € 153,95 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft OHRA (Basisverzekering + Extra Aanvullend) de voordeligste zorgverzekering voor € 171,99 premie. De beste dekking voor eigen bijdrage GVS heeft zorgverzekeraar OHRA (Basisverzekering + Extra Aanvullend) voor € 171,99 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
211,34
Zorgkeuze
zeer ruim
100%, max. € 50,- p/j (vergoeding eigen bijdrage)
  • Fysio Meeneemservice mogelijk
  • Gratis tandongevallen dekking bij aanvullende verzekering
  • Korting op veel sportscholen
Goede dekking
Maximale korting
211,34
Zorgkeuze
zeer ruim
100%, max. € 50,- p/j (vergoeding eigen bijdrage)
  • Fysio Meeneemservice mogelijk
  • Gratis tandongevallen dekking bij aanvullende verzekering
  • Korting op veel sportscholen

GVS staat voor Geneesmiddelen Vergoedings Systeem. Wil je weten of een bepaald medicijn door de verzekeraar vergoed wordt, dan hoor je vaak de term GVS. In het GVS staat welke medicijnen er precies onder de basisverzekering vallen.

Eigen bijdrage GVS vergoeding 2025 vanuit basispakket als medicijnen zijn opgenomen in GVS

Om te weten of je in aanmerking komt voor de eigen bijdrage GVS vergoeding 2025 is het goed een aantal zaken te weten. In het GVS staan medicijnen gegroepeerd op basis van werkzame stoffen, voor andere medicijnen staan de voorwaarden wanneer er sprake is van een vergoeding. In beginsel krijg je geen eigen bijdrage GVS vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering wanneer een geneesmiddel niet is opgenomen in het GVS. Voorts hanteren de zorgverzekeraars allemaal nog een eigen beleid wat betreft de eigen bijdrage GVS vergoeding 2025. In de praktijk blijkt vaak dat verzekeraars bij een geneesmiddel met dezelfde werkzame stof de goedkoopste vergoedt.

De uitgekeerde vergoeding en het eigen risico

In beginsel vergoeden de verzekeraars alleen de eigen bijdrage GVS vergoeding 2025 als een geneesmiddel in het GVS is opgenomen. Die uitgekeerde vergoeding wordt welk verrekend met je eigen risico, terwijl je voor bepaalde medicijnen ook een eigen bijdrage moet voldoen.

Aanvullende verzekering als je medicijnen met een hoge eigen bijdrage gebruikt

Je kunt bij de zorgverzekeraar een aanvullende zorgverzekering voor medicijnen afsluiten. Dit is verstandig als je weet dat een bepaald door jou gebruikt medicijn een hoge eigen bijdrage vraagt. Door hier op zorgverzekeinq.nl de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, vind je snel de voor jou meest aantrekkelijke verzekering.  Check daarbij altijd goed de polisvoorwaarden en het maximale bedrag dat  de verzekeraar uitkeert. Lees meer over zorgverzekering vergoedingen.

Waar staat GVS precies voor?

GVS staat voor Geneesmiddelen Vergoeding Systeem. In het systeem staat opgenomen welke medicijnen precies uit de basisverzekering worden vergoed. Overigens worden die medicijnen wel verrekend met je eigen risico.

Wanneer is een aanvullende verzekering voor de eigen bijdrage GVS vergoeding noodzakelijk?

Een aanvullende verzekering kan de moeite waard zijn als je medicijnen gebruikt waarvoor je een hoge eigen bijdrage moet betalen.

Hoe vind je de beste zorgverzekering voor jouw specifieke situatie?

Je vindt de voor jou beste zorgverzekering door hier op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dat doe je op basis van jouw specifieke zorgwensen. Vergeet niet de polisvoorwaarden goed door te lezen.

4.9/5 - (26 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd