Bekkenfysiotherapie vergoeding 2023

Bekkenfysiotherapie vergoeding in 2023 valt gedeeltelijk binnen de basisverzekering. Toch zijn de beschikbare vergoeding zeer beperkt in 2023. Het is mogelijk om je aanvullend te verzekeren om zo een uitgebreidere vergoeding te krijgen voor bekkenfysiotherapie.

 

Wat is bekkenfysiotherapie?

Er zijn binnen de fysiotherapie verschillende specialismen. Denk aan manuele therapie, of bekkenfysiotherapie. De behandelaar/fysiotherapeut helpt patiënten die last hebben van hun lage rug, buik, bekken en bekkenbodem. De bekkenfysiotherapeut is tevens bevoegd om inwendig onderzoek te doen bij vrouwen.

Met name zwangere vrouwen kunnen last krijgen van bekkeninstabiliteit als ze kortgeleden zijn bevallen. Klachten die te maken hebben met je bekken en bekkenbodem kunnen ontstaan door een slechte plas of ontlast manier. Desalniettemin kunnen ook mannen last krijgen van deze klachten, en kunnen uiteraard ook hier behandel voor worden in 2023.

Vergoeding bekkenfysiotherapie basisverzekering

De basisverzekering in 2023 biedt een beperkte vergoeding voor bekkenfysiotherapie. Vanaf 18 jaar heb je recht op een vergoeding voor 9 behandelingen bij urine-incontinentie. Bij andere klachten heb je helaas geen recht op een vergoeding vanuit het basispakket. Om toch een bekkenfysiotherapie vergoeding te ontvangen zou je een aanvullende verzekering moeten afsluiten.

Aanvullende verzekering vergoeding bekkenfysiotherapie

Extra zekerheid gewenst in 2023? Sluit dan een passende aanvullende zorgverzekering af bij je verzekeraar. Er zijn ruime bekkenfysiotherapie vergoedingen verkrijgbaar voor 2023. Het is van groot belang om na te gaan met welke zorgverleners een contract hebben met de zorgverzekeraar, vaak krijg je alleen voor gecontracteerde zorg een volledige vergoeding.

Bezoek de zorgvergelijker 2023 om een geschikte zorgverzekering te vinden met een fysiotherapie vergoeding voor het nieuwe jaar. Lees meer over zorgverzekering vergoedingen.

Is er een bekkenfysiotherapie beschikbaar vanuit de basisverzekering?

Ja, er is dekking vanuit de basisverzekering. Die is echter beperkt en geldt alleen als sprake is van urine incontinentie. In andere gevallen zul je een aanvullende verzekering af moeten sluiten.

Waar moet je op letten bij een aanvullende verzekering?

Bij de aanvullende verzekering kan de verzekeraar aanvullende eisen stellen. Bovendien wordt vaak als eis gesteld dat je voor een behandeling moet kiezen bij een gecontracteerde behandelaar.

Hoe vind je de beste zorgverzekeraar?

Die vind je door hier op zorgverzekerinq.nl de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vergelijk op basis van prijs en de polisvoorwaarden en je vindt de voor jou beste verzekeraar.

5/5 - (39 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd