Bekkenfysiotherapie vergoeding 2021

Bekkenfysiotherapie vergoeding 2021

Bekkenfysiotherapie vergoeding in 2021 valt gedeeltelijk binnen de basisverzekering. Toch zijn de beschikbare vergoeding zeer beperkt in 2021. Het is mogelijk om je aanvullend te verzekeren om zo een uitgebreidere vergoeding te krijgen voor bekkenfysiotherapie.

Wat is bekkenfysiotherapie?

Er zijn binnen de fysiotherapie verschillende specialismen. Denk aan manuele therapie, of bekkenfysiotherapie. De behandelaar/fysiotherapeut helpt patiënten die last hebben van hun lage rug, buik, bekken en bekkenbodem. De bekkenfysiotherapeut is tevens bevoegd om inwendig onderzoek te doen bij vrouwen.

Met name zwangere vrouwen kunnen last krijgen van bekkeninstabiliteit als ze kortgeleden zijn bevallen. Klachten die te maken hebben met je bekken en bekkenbodem kunnen ontstaan door een slechte plas of ontlast manier. Desalniettemin kunnen ook mannen last krijgen van deze klachten, en kunnen uiteraard ook hier behandel voor worden in 2021.

Vergoeding bekkenfysiotherapie basisverzekering

De basisverzekering in 2021 biedt een beperkte vergoeding voor bekkenfysiotherapie. Vanaf 18 jaar heb je recht op een vergoeding voor 9 behandelingen bij urine-incontinentie. Bij andere klachten heb je helaas geen recht op een vergoeding vanuit het basispakket. Om toch een bekkenfysiotherapie vergoeding te ontvangen zou je een aanvullende verzekering moeten afsluiten.

Aanvullende verzekering vergoeding bekkenfysiotherapie

Extra zekerheid gewenst in 2021? Sluit dan een passende aanvullende zorgverzekering af bij je verzekeraar. Er zijn ruime bekkenfysiotherapie vergoedingen verkrijgbaar voor 2021. Het is van groot belang om na te gaan met welke zorgverleners een contract hebben met de zorgverzekeraar, vaak krijg je alleen voor gecontracteerde zorg een volledige vergoeding.

Bezoek de zorgvergelijker 2021 om een geschikte zorgverzekering te vinden met een fysiotherapie vergoeding voor het nieuwe jaar.

Mail mij de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel een zorgverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €490 besparen
  • 100% onafhankelijke & gratis service