Antidepressiva vergoeding 2022

Antidepressiva vergoeding

Bij depressive gevoelens kun je antidepressive slikken om deze te onderdrukken. Veel mensen in Nederland met een depressie hebben baat anitdepressiva. Vanuit de basisverzekering heb je recht op een antidepressiva vergoeding in 2022.

Hoe krijg ik antidepressiva?

Voordat je gebruik kunt maken van antidepressiva, moet er een depressive vastgesteld worden door je psychiater. Alleen een psychiater kan en mag besluiten om je antidepressiva voor te schrijven. Het belangrijkste bij een depressie is het van belang dat deze gevoellens onderdrukt worden. Antidepressiva is geen oplossing, maar helpt je bij depressive gevoelens. Het is daarom ook belangrijk om in behandeling te blijven.

Welke soorten antidepressiva zijn er?

Er zijn verschillende soorten depressiva. De uiteindelijk werking hangt af per persoon. Wanneer een bepaald middel goed werkt bij een persoon, wilt dat niet automatisch zeggen dat het ook de jusite middel voor jou is. In totaal moet je rekening houden het gemiddeld 4 tot 6 weken duurt voordat je exact weet of het middel goed aanslaat. Iedere antidepressiva middel zitten verschillende soorten werkzame stiffen. Met name hierdoor is het lastig om te weten welke aanslaat.

De verschillende medicijnen tegen depressies zijn:

  • Prozac
  • Citalopram
  • Fevarin
  • Seroxat
  • Cipramil
  • Paroxetine
  • Zoloft

Vergoeding antidepressiva basisverzekering

De meeste soorten antidepressiva worden vergoed vanuit de basisverzekering. Om hier gebruik van te maken is het van belang dat het middel is opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem (GVS). In de praktijk is het mogelijk dat je een eigen bijdrage moet betalen voor de medicatie. Vergoedingen vanuit het basispakket komen tevens met het verplichte eigen risico.

> Lees hier meer over het verschil eigen bijdrage en eigen risico.

Aanvullende verzekering antidepressiva vergoeding

Het is mogelijk om in 2022 je te verzekeren voor bijvoorbeeld de ‘eigen bijdrage medicijnen’ met een aanvullende zorgverzekering. Er zijn verschillende verzekeraars die een aanvullende pakket aanbieden met een extra vergoeding voor de eigen bijdrage antidepressiva.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten