Antidepressiva vergoeding 2022

Bij depressive gevoelens kun je antidepressive slikken om deze te onderdrukken. Veel mensen in Nederland met een depressie hebben baat anitdepressiva. Vanuit de basisverzekering heb je recht op een antidepressiva vergoeding in 2022.

Hoe krijg ik antidepressiva?

Voordat je gebruik kunt maken van antidepressiva, moet er een depressive vastgesteld worden door je psychiater. Alleen een psychiater kan en mag besluiten om je antidepressiva voor te schrijven. Het belangrijkste bij een depressie is het van belang dat deze gevoelens onderdrukt worden. Antidepressiva is geen oplossing, maar helpt je bij depressieve gevoelens. Het is daarom ook belangrijk om in behandeling te blijven.

Welke soorten antidepressiva zijn er?

Er zijn verschillende soorten antidepressiva. De uiteindelijk werking hangt af per persoon. Wanneer een bepaald middel goed werkt bij een persoon, wilt dat niet automatisch zeggen dat het ook de juise middel voor jou is. In totaal moet je rekening houden het gemiddeld 4 tot 6 weken duurt voordat je exact weet of het middel goed aanslaat. Iedere antidepressiva middel zitten verschillende soorten werkzame stoffen. Met name hierdoor is het lastig om te weten welke aanslaat.

De verschillende medicijnen tegen depressies zijn:

  • Prozac
  • Citalopram
  • Fevarin
  • Seroxat
  • Cipramil
  • Paroxetine
  • Zoloft

Vergoeding antidepressiva basisverzekering

De meeste soorten antidepressiva worden vergoed vanuit de basisverzekering. Om hier gebruik van te maken is het van belang dat het middel is opgenomen in het Geneesmiddelen Vergoedingssysteem (GVS). In de praktijk is het mogelijk dat je een eigen bijdrage moet betalen voor de medicatie. Vergoedingen vanuit het basispakket komen tevens met het verplichte eigen risico.

> Lees hier meer over het verschil eigen bijdrage en eigen risico.

Aanvullende verzekering antidepressiva vergoeding

Het is mogelijk om in 2022 je te verzekeren voor bijvoorbeeld de ‘eigen bijdrage medicijnen’ met een aanvullende zorgverzekering. Er zijn verschillende verzekeraars die een aanvullende pakket aanbieden met een extra vergoeding voor de eigen bijdrage antidepressiva.

Is er een antidepressiva vergoeding vanuit de basisverzekering?

Ja, die is er vanuit het basispakket. Dan moet het echter wel voorgeschreven worden door de psychiater. Het kan zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen.

Heeft een aanvullende verzekering nog nut?

Ja, een aanvullende verzekering kan zeker nut hebben. Hiermee kun je namelijk de eigen bijdrage die je moet betalen verzekeren.

Hoe sluit je de juiste verzekering?

Die vind je door hier de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Doe dat op basis van prijs en voorwaarden.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten