Andullatietherapie vergoeding 2025

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering in 2025 met vergoeding voor andullatietherapie? Anderzorg (Basis + Extra) is de goedkoopste met andullatietherapie vergoeding van € 139,80 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft Anderzorg (Basis + Extra) de goedkoopste zorgverzekering voor € 157,30. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 2 sterren) voor € 162,70 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 300,- p/j
 • Ruime zorgkeuze
 • Inclusief 4 premium apps
 • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 300,- p/j
 • Ruime zorgkeuze
 • Inclusief 4 premium apps
 • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed

Een Andullatietherapie vergoeding in 2025 gewenst? Steeds meer behandelaars in Nederland bieden andullatietherapie aan voor het behandelen van chornische klachten. Door op een speciale matras te gaan liggen, stuurt het matras trillingen en infrarode stralingen op je af. Deze vorm van therapie is niet wetenschappelijk bewezen, maar veel mensen zeggen dat ze baat hebben bij andullatietherapie. Vergelijk nu zorgverzekeringen met vergoeding voor andullatietherapie:

De volgende klachten kunnen behandeld worden met andullatietherapie:

 • Artrose
 • Artritis
 • Fibromyalgie
 • Osteoporose

Wat is andullatietherapie?

Bij een andullatietherapie behandeling bij een fysiotherapeut ga je liggen op een zogenaamde andullatie-matras. Het matras zendt dan trillingen en infrarode stralen op je lichaam af. Het idee achter deze therapie is dat door de infrarood stralen warmte ontstaat, waardoor de trillingen dieper in het weefsel kunnen komen om de klacht te bahandelen. Doordat je ligt verneem je de trillingen in je hele lichaam. Het is overigens ook mogelijk om op specifieke plekken te richten zoals je rug, nek of schouders.

Werkt andullatietherapie ook voor mij?

Je vraag je misschien af of andullatietherapie echt werkt of dat het meer lijkt op kwakzalverij. Echter zijn er veel mensen die gebruik maken van deze vorm van therapie om hun klachten te behandelen. Ook verschillende fysiotherapeuten zeggen dat het werkt voor een grote groep mensen. Zoals eerder vermeld is het niet wettenschappelijk bewezen, er is alleen een onderzoek gedaan op muizen. Hieruit is gebleken dat andullatietherapie een beter effect heeft op de doorbloeding dan een massage. De andullatietherapie behandeling moet minstens 6 minuten duren.

Vergoeding andullatietherapie zorgverzekering

De zorgverzekeraars in Nederland zijn niet altijd even duidelijk over de andullatietherapie vergoeding en vanuit de zorgverzekering. De behandelingen worden voornamelijk gedaan door fysiotherapeuten, echter is het niet mogelijk om een vergoeding voor andullatietherapie te krijgen vanuit een fysiotherapie vergoeding zorgverzekering.

Doordat andullatietherapie niet wetenschappelijk is onderbouwd, ga je waarschijnlijk alleen een vergoeding voor krijgen vanuit een alternatieve geneeswijzen zorgverzekering. Let wel op dat andullatietherapie niet wordt genoemd in de polisvoorwaarden van de verzekeraars.

Om misverstanden te voorkomen zou je het beste je zorgverzekeraar moeten contacteren. Veel mensen zoeken namelijk naar alternatieve behandelingen, en andullatietherapie is Misschien de oplossing voor jou. Voor de andullatietherapie vergoeding en het kopen van een andullatie-matras dien je dus je verzekeraar te contacteren.

Bekijk ook andere zorgverzekering vergoedingen.

 

Is er dekking vanuit de basisverzekering als het gaat om andullatietherapie?

Nee, er is geen dekking vanuit de basisverzekering. Wil je dus in aanmerking komen voor een dergelijke vergoeding, dan dien je een aanvullende verzekering af te sluiten.

Kun je wel een aanvullende verzekering afsluiten?

Ja, je kunt een aanvullende verzekering afsluiten, als alternatieve geneeswijzen vergoeding,. Er is namelijk geen wetenschappelijk bewijs dat andullatietherapie ook echt werkt.

Hoe kan zorgverzekerinq.nl je helpen?

Als je hier op zorgverzekerinq.nl de verzekeraars met elkaar vergelijkt, kom je vanzelf bij de voor jou beste verzekeraar. Check niet alleen de prijs, maar ook de voorwaarden.

4.7/5 - (60 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
 • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
 • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
 • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd