Buikwandcorrectie vergoeding 2021

Buikwandcorrectie vergoeding 2021

Een vergoeding voor buikwandcorrectie in 2021 gewenst? Wij helpen je hier in kaart te brengen hoe je een buikwandcorrectie vergoeding kunt krijgen vanuit je zorgverzekering. Je hebt recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering als er sprake is van medische noodzaak. In andere gevallen krijg je alleen een buikwandcorrectie vergoeding vanuit een aanvullende verzekering.

Wat is buikwandcorrectie?

Wat is eigenlijk een buikwandcorrectie? Door middel van een operatie wordt huid weggehaald. Huidoverschot kan ontstaan zijn doordat je flink bent afgevallen, of omdat je ouder bent geworden. Ook is het mogelijk om een buikwandcorrectie te doen na een zwangerschap. In de praktijk wordt een buikwandcorrectie vaak gedaan wanneer er sprake is van beperkingen in het bewegen of bij mogelijke ontstekingen. Een buikwandcorrectie is iets anders dan een liposuctie. Want bij een liposuctie verwijdert met onderhuis vetweefsel. Met een buikwandcorrectie wordt huid op de buik verwijdert.

Vergoeding buikwandcorrectie basisverzekering

Als er sprake is medische noodzaak heb je recht op een buikwandcorrectie vergoeding vanuit het basispakket. Je hebt voor deze vergoeding een verwijzing nodig van je (huis)arts, en zal de zorgverzekeraar toestemming moeten geven. In alle andere situaties heb je geen recht op een vergoeding voor buikwandcorrectie in 2021 vanuit de basispolis.

Aanvullende verzekering buikwandcorrectie vergoeding

Als alternatief is het mogelijk om je aanvullend te verzekeren om een vergoeding te krijgen in 2021. Je krijgt dan (deels) de kosten vergoed voor een buikwandcorrectie ingreep. Vanuit de aanvullende zorgverzekering heb je recht op deze vergoeding als er tevens sprake is van een medisch noodzakelijkheid. In de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar kun je exact lezen welke voorwaarden gelden voor aanvullende vergoedingen.

Mail mij de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel een zorgverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €490 besparen
  • 100% onafhankelijke & gratis service