Buikwandcorrectie vergoeding 2025

Wil jij een zorgverzekering met buikwandcorrectie vergoeding in 2025? Zorgverzekeraar Unive (Zorg Basis + Aanvullend Best) is de voordeligste voor € 163,95 en 885 eigen risico. Met 385 eigen risico heeft Unive (Zorg Basis + Aanvullend Best) de voordeligste zorgverzekering voor € 180,95 premie. De hoogste dekking voor een buikwandcorrectie heeft zorgverzekeraar United Consumers (Basis Keuze + ZorgZeker 3 (incl. Tand Ongevallen)) voor € 183,75 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
218,75
Zorgkeuze
ruim
100% (bij bepaalde indicaties)
  • Inclusief Dokter bij de Hand app
  • Lage score op duurzaamheid
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
218,75
Zorgkeuze
ruim
100% (bij bepaalde indicaties)
  • Inclusief Dokter bij de Hand app
  • Lage score op duurzaamheid
Goede dekking
Maximale korting
204,

-

Zorgkeuze
ruim
100% (bij bepaalde indicaties)
  • Ruime zorgkeuze
  • Gratis Leuk & Gezond waardebon twv € 40,-
  • Gratis tandongevallenverzekering

Buikwandcorrectie vergoeding 2025

Een vergoeding voor buikwandcorrectie in 2025 gewenst? Wij helpen je hier in kaart te brengen hoe je een buikwandcorrectie vergoeding kunt krijgen vanuit je zorgverzekering. Je hebt recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering als er sprake is van medische noodzaak. In andere gevallen krijg je alleen een buikwandcorrectie vergoeding vanuit een aanvullende verzekering.

Wat is buikwandcorrectie?

Wat is eigenlijk een buikwandcorrectie? Door middel van een operatie wordt huid weggehaald. Huidoverschot kan ontstaan zijn doordat je flink bent afgevallen, of omdat je ouder bent geworden. Ook is het mogelijk om een buikwandcorrectie te doen na een zwangerschap. In de praktijk wordt een buikwandcorrectie vaak gedaan wanneer er sprake is van beperkingen in het bewegen of bij mogelijke ontstekingen. Een buikwandcorrectie is iets anders dan een liposuctie. Want bij een liposuctie verwijdert met onderhuis vetweefsel. Met een buikwandcorrectie wordt huid op de buik verwijdert.

Vergoeding buikwandcorrectie basisverzekering

Als er sprake is medische noodzaak heb je recht op een buikwandcorrectie vergoeding vanuit het basispakket. Je hebt voor deze vergoeding een verwijzing nodig van je (huis)arts, en zal de zorgverzekeraar toestemming moeten geven. In alle andere situaties heb je geen recht op een vergoeding voor buikwandcorrectie in 2025 vanuit de basispolis.

Aanvullende verzekering buikwandcorrectie vergoeding

Als alternatief is het mogelijk om je aanvullend te verzekeren om een vergoeding te krijgen in 2025. Je krijgt dan (deels) de kosten vergoed voor een buikwandcorrectie ingreep. Vanuit de aanvullende zorgverzekering heb je recht op deze vergoeding als er tevens sprake is van een medisch noodzakelijkheid. In de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar kun je exact lezen welke voorwaarden gelden voor aanvullende vergoedingen.

Krijg je een buikwandcorrectie vergoeding uitgekeerd vanuit de basisverzekering?

Ja, er kan een vergoeding uitgekeerd worden vanuit het basispakket. Dan dient er echter wel sprake te zijn van medische noodzaak. Of dat er is, kan alleen een arts en een huisarts bepalen.

Waarom sluit je een aanvullende verzekering af?

Als je geen verwijzing hebt van een (huis)arts, dan kun je een deel van de kosten vergoed krijgen als je aanvullend verzekerd bent. Check wel goed de polisvoorwaarden van de verzekeraars.

Hoe vind je de beste zorgverzekeraar?

Je kunt op zorgverzekerinq.nl de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Op basis van prijs en polisvoorwaarden kies je vervolgens de voor jou beste verzekeraar.

4.8/5 - (36 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd