Alternatieve geneeswijzen net zo waardevol als reguliere geneeskunde

Ongeveer een kwart van de Nederlanders vinden dat alternatieve geneeswijzen, net zo waardevol zijn als reguliere geneeskunde. Vooral vrouwen hechten veel waarde aan alternatieve geneeswijzen en complementaire zorg. Dit blijkt namelijk uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek).

De meeste voorkomende alternatieve geneeswijzen zijn osteopathie, chiropractie en acupunctuur. De meeste bezoekers zijn zeer te spreken over hun behandelaar. Gemiddeld geven de Nederlanders een 7,9 aan hun alternatieve zorgverlener.

Het meest opvallende uit het onderzoek van het CBS is dat hoogopgeleiden minder waarde hechten aan alternatieve geneeswijzen, maar er wel vaker gebruik van maken. Dit kan liggen aan de vaak hoge kosten die zijn verbonden aan behandelmethoden.

Alternatieve geneeswijzen en het basispakket

Ongeveer 40 procent van de Nederlanders vindt dat alternatieve geneeswijzen onderdeel zou moeten maken van het basispakket. Afgelopen jaar en in 2020 is dat niet het geval.

Aanvullende zorgverzekeringen

Wanneer je in 2020 een vergoeding wilt ontvangen voor alternatieve geneeswijzen is een aanvullende polis nodig. Bijna alle Nederlanderse zorgverzekeraars bieden wel een aanvullende zorgverzekering aan met een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen.
Het is belangrijk voordat je over gaat tot afsluiten, om de polisvoorwaarden te lezen. Hierdoor voorkom jij voor verassingen te staan in 2020, en weet jij precies wat je kunt verwachten van je verzekeraar.

5/5 - (3 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar