aanvullende verzekeringen

Aanvullende verzekering 2020

Een aanvullende verzekering 2020 afsluiten? Je hebt enorm veel keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen aankomend jaar. De basisverzekering is verplicht in Nederland voor iedereen vanaf 18 jaar, een aanvullende verzekering 2020 of tandartsverzekering is niet verplicht. Bedenk dus goed of jij zorg denkt nodig te zijn aankomend jaar die niet wordt gedekt door de basisverzekering. De meeste mensen kiezen voor een aanvullende 2020 verzekering om bijvoorbeeld een vergoeding te krijgen voor;

De keuze is dus volledig aan jou of je aanvullend wilt verzekeren of niet. Je kunt ook geld aan de kant leggen, voor deze extra kosten. Maar het is altijd slim om even de aanvullende verzekeringen voor 2020 onder de loep te nemen. Is aanvullend verzekeren duur? De premie die je betaald voor een aanvullende polis ligt volledig aan de dekkingen en vergoedingen. Hoe meer vergoedingen jij denkt nodig te zijn, hoe hoger de premie. Op deze pagina leggen wij de aanvullende verzekering 2020 uit, per aanvullende polis hebben wij de belangrijkste informatie voor je uitgezocht.

HEMA

ZorgDirect

De Friesland

Besured

Just

Salland

€ 7,50 

€ 5,85 

€ 6,95 

€ 9,90 

€ 6,50

€ 8,50

Aanvullend 1

Start

AV Budget

Love-2-Move

Just Live

Salland Extra

Wie bepaald de inhoud, premie en voorwaarden?

De Rijksoverheid bepaalt ieder jaar de inhoud van de basisverzekering, dus wat je wel en niet vergoed gaat krijgen in het aankomend jaar. Tijdens prinsjesdag (18 september) maakt de overheid bekend wat er allemaal in de basis zorgverzekering zit, en wat er gewijzigd gaat worden.

De overheid bepaalt echter niet wat er vergoedt wordt uit een aanvullende verzekering 2020, dit en de voorwaarden stellen de zorgverzekeraars zelf op. De zorgpremie die je moet betalen voor je aanvullende verzekering 2020 wordt ook bepaald door de zorgverzekeraar en niet de overheid.

‘’Vind de beste aanvullende verzekering 2020 hier!’’

Voorbeelden aanvullende verzekering

De aanvullende zorgverzekering 2020 vergoedt alle zorg die niet in het basispaket zit, je krijgt dus een gedeeltelijke of volledige vergoeding voor de geleverde zorg. Je kunt kiezen om een tandartsverzekering af sluiten, of een aanvullende verzekering 2020 voor bijvoorbeeld fysiotherapie behandelingen. Wil jij een nieuwe bril in 2020 kopen? Ook voor je nieuwe bril of lenzen kun je een aanvullende 2020 verzekering afsluiten, zodat je een vergoeding gaat ontvangen per 1 of 2 jaar voor een nieuwe bril. Wanneer je gebruik gaat maken in 2020 van alternatieve geneeskunde, is een aanvullende verzekering 2020 ook gescihkt. Een dekking voor alternatieve geneeswijzen worden bijna nooit gedekt in een basisverzekering.

Acceptatieplicht

Een basisverzekering mag je afsluiten bij iedere zorgverzekeraar in Nederland, hiervoor geldt een acceptatieplicht. De zorgverzekeraar mag je dus niet weigeren om de basispolis bij hen af te sluiten. Voor een aanvullende verzekering 2020, bepaald de zorgverzekeraar zelf de voorwaarden en premie. In theorie mag de verzekeraar je weigeren wanneer je een aanvullende zorgverzekering 2020 bij hen wilt afsluien, in de praktijk komt dit trouwens zelden voor.

Aanvullende zorgverzekering premie

De premie voor een aanvullende verzekering 2020 is bij geen enkele zorgverzekeraar hetzelfde. Elke zorgverzekeraar biedt verschillende aanvullende 2020 verzekeringen aan en hanteren hun eigen premies daarvoor. In het algemeen betalen oudere mensen meer premie voor hun aanvullende verzekering 2020, ook valt de premie soms hoger uit wanneer je de basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar hebt. Het is dus aan te raden om je basisverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar af te sluiten als waar jij de beste aanvullende zorgverzekering hebt gezien.

Op onze website lees je veel informatie per zorgverzekeraar en hun polissen. Wij hebben voor veel zorgverzekeraars uit Nederland een speciale pagina gemaakt met uitleg en inzicht over hun aanvullende verzekeringen 2020. Hieronder een aantal pagina’s waar je alles leest over de aanvullende zorgverzekeringen van bijvoorbeeld CZ of Zilveren Kruis.

Zorgverzekering vergelijken 2019

Hoe kun je nou het beste zorgverzekeringen vergelijken? De basisverzekering vergoedingen zijn bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. De premie die je betaald voor je zorgverzekering is wel weer verschillend. Het kan dus zomaar zijn dat je te veel gaat betalen voor een zorgverzekering 2020 bij je huidige zorgverzekeraar. Naast de basisverzekering zou je moeten na gaan of je ook een aanvullende zorgverzekering 2020 wilt hebben. Wil jij bijvoorbeeld gebruik maken van alternatieve geneeswijzen? Of fysiotherapie behandelingen krijgen aankomend jaar? Dan zou je hiervoor een aanvullende polis moeten afsluiten. In de zorgvergelijker 2020 op onze site, kun je aan de linkerkant aangeven of je aanvullend verzekerd wilt zijn voor een aantal behandelingen. Succes met het zoeken van de juiste aanvullende zorgverzekering 2020!

Uitgebreide zorgverzekering vergelijking
Aanvullende verzekering 2020
4.7 (93.33%) 48 votes