zorgverzekering-vakantie

Wat dekt de zorgverzekering op vakantie?

Wat dekt de zorgverzekering op vakantie?

Straks op vakantie? Dan will je natuurlijk wel zeker weten of je goed verzekerd bent. Het is belangrijk om te weten dat de basis verzekering niet alle zorgkosten dekt in het buitenland. Voor consumenten met enkel deze basisverzekering is het in sommige omstandigheden slimmer om te kiezen voor een reisverzekering. Doordat je niet het gehele jaar je zorgverzekering aanpassen, zou je voor advies op maat het beste met je zorgverzekeraar kunnen spreken.

Wat dekt de basisverzekering?

Spoedeisende hulp in het buitenland is gedekt met de basisverzekering. De kosten worden vergoed net zoals de tarieven voor spoedeisende hulp in Nederland. Helaas zijn de kosten in het buitenland vaak hoger dan die in Nederland, en wanneer je hier niet verzekerd voor bent ga je het verschil dus zelf betalen. Het eigen risico zorgverzekering telt tevens voor de kosten die gemaakt worden tijdens je vakantie.

Hoe zit het met vaccinaties?

Ga je een verre reis maken? Dan ga je je wellicht ook laten vaccineren. De verplichte basis zorgverzekering biedt geen vergoeding voor deze vaccinaties. Consumenten met een aanvullende zorgverzekering kunnen wel een vergoeding hier voor ontvangen van hun verzekeraar. Let wel op dat alleen de GGD-vaccinaties vergoedt worden met een aanvullende polis. Nog niet zeker hoe het zit in jouw situatie? Neem contact op met je zorgverzekeraar om je persoonlijk te laten informeren.

Buitenlanddekking met een aanvullende verzekering

Heb jij een aanvullende zorgverzekering afsloten met een buitenlanddekking? Dan worden kosten vergoedt die gemaakt worden tijdens je vakantie. Helaas kun je niet het hele jaar door een aanvullende verzekering toevoegen aan je basispolis. Er zijn wel uitzonderen (zoals FBTO) waar je het hele jaar door een aanvullende buitenlanddekking kunt toevoegen aan je zorgverzekering.

De mogelijkheden van een buitenlanddekking zijn:

  • Europadekking
  • Werelddekking

Zoals je wellicht weet, betaal je geen eigen risico voor zorg vanuit een aanvullende zorgverzekering. Alleen over de kosten die vallen onder de basisverzekering betaal je een gedeelte mee via het eigen risico.

4.7/5 - (4 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar