jongeren-zorgverzekering-2020

Zorgverzekering 18 jaar

Je bent net 18 en er gaan een aantal zaken voor je veranderen. Een zorgverzekering 18 jaar is dan verplicht, en wellicht een nieuwe studie staat voor de deur. Wij informeren je hier over de jongeren zorgverzekering en wat er allemaal bij komt kijken.

Zelf een Jongeren zorgverzekering kiezen

Met behulp van de zorgverzekering 18 jaar vergelijker hieronder wordt het vinden van de juiste jongeren zorgverzekering eenvoudiger gemaakt. Je vult je gegevens in aan de linkerkant, en de vergelijker gaat direct voor jou aan de slag. De goedkoopste jongeren zorgverzekering staat bovenaan, die aansluit bij de door jou ingevoerde gegevens. Het afsluiten doe je overigens altijd diret bij de zorgverzekeraar.

Zorgvergelijker Jongeren – Top 5

ZieZo – €885 eigen risico – €79,95 p/m – Bekijken
ZEKUR – €385 eigen risico – €98,50 p/m – Bekijken
ZieZo – €385 eigen risico + Tandarts – €121,45 p/m – Bekijken
Promovendum – €385 eigen risico + Tandarts – €122,40 p/m – Bekijken
DSW – €385 eigen risico + Tandarts – €133,75 p/m – Bekijken

Jongeren zorgverzekering

Iedere vanaf 18 jaar is verplicht om een zorgverzekering te hebben, tot je 18e was je meeverzekerd op de zorgverzekering van je ouders. Vanaf je 18e verjaardag zou je je eigen zorgverzekering 18 jaar moeten afsluiten.

Verschillende zorgverzekeraars bieden een zorgverzekering voor jongeren aan met de juiste zorg voor jongeren en 18 jarigen. Je wilt natuurlijk niet betalen voor zorg die je niet gaat gebruiken in 2020. Vergelijk je zorgverzekering hieronder, en bekijk welke zorgverzekeraar voor jou de beste jongeren zorgverzekering aanbiedt.

Basis jongeren zorgverzekeringen

De meeste jongeren en 18 jarigen kiezen alleen voor de zogenaamde basiszorgverzekering. Je bent gedekt voor de belangrijkste zorgkosten voor onder andere de huisarts en het ziekenhuis. De inhoud van de basis zorgverzekering is bij iedere Nederlandse Zorgverzekeraar hetzelfde.

De premie die je gaat betalen voor een zorgverzekering 18 jaar basis is wel verschillend per verzekeraar. Met name om deze reden is het belangrijk om een persoonlijke vergelijking te doen met de zorgvergelijker op deze pagina. Zo kun jij precies zien welke zorgmaatschappij de beste zorgverzekering 18 jaar aanbiedt die past bij jou!

Aanvullende Jongeren zorgverzekeringen

Verwacht jij extra kosten, en wil je hier een vergoeding voor krijgen? Dan is het mogelijk om de 18 jaar zorgverzekering uit te breiden met een aanvullende module. Zo ga jij extra vergoedingen ontvangen voor kosten die niet worden gedekt via het basispakket. De meeste mensen kiezen voor een aanvullende tandartsverzekering, en een verzekering voor fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen.

Om erachter te komen welke zorgverzekering 18 jaar in combinatie met een aanvullende zorgverzekering het beste past bij jou is het vergelijken noodzakelijk. Vul hierboven in voor welke behandelingen jij graag een vergoeding voor ontvangt. Nu je 18 bent, vallen de kosten van fysiotehrapie namelijk niet meer onder de basisverzekering van je ouders. Ook tandheelkundige zorg worden niet meer vergoed in 2020 nu je 18 jaar bent geworden.

Eigen risico 18 jaar

Nu je een eigen zorgverzekering 18 jaar moet hebben, komt ook het eigen risico langs. Dit is een bedrag die je zelf dient te betalen zodra je zorgkosten maakt die vallen onder het basispakket. Het eigen risico zorgverzekering bedrag is in 2020 minimaal 385 euro, net als afgelopen jaar. Door dit bedrag vrijwillig te verhogen kun jij een extra korting krijgen op de zorgverzekering.

Het eigen risico kun je verhogen tot maximaal 885 euro. Met name jongeren en 18 jarigen en gezonde mensen kiezen hiervoor, zij maken immers weinig tot geen zorgkosten. Verwacht jij ook geen kosten te maken in 2020? Dan kun jij er voor kiezen om ook de korting te pakken van de zorgverzekeraar.

Het is niet slim om zomaar het eigen risico te verhogen als jij wel kosten verwacht, de gemaakte kosten zullen eerst voor eigen rekening zijn. Bespreek het eigen risico met je ouders, of neem contact op met de zorgverzekeraar voor een persoonlijke begeleiding.

Oververzekerd

In Nederland zijn veel jongeren oververzekerd. Dit betekent dat je betaald voor zorg die je niet gebruikt. Het is natuurlijk niet goed om oververzekerd te zijn, en om dit te voorkomen raden wij je aan om gewoon even je tijd te nemen om een zorgverzekering 18 jaar vergelijking te maken.

Door niet te haasten en de mogelijkheden per zorgverzekeraar te bekijken. Wij verwijzen onze bezoekers altijd door naar de zorgverzekeraar voor het afsluiten, maar ook voor het verder bekijken van de zorgverzekeringen. Zit jij met vragen? Stel ze dan direct bij de zorgverzekeraar.