jongeren-zorgverzekering-2020

Zorgverzekering 18 jaar

Je bent net 18 en er gaan een aantal zaken voor je veranderen. Een zorgverzekering 18 jaar is dan verplicht, en wellicht een nieuwe studie staat voor de deur. Wij informeren je hier over de jongeren zorgverzekering en wat er allemaal bij komt kijken.

Met behulp van de zorgverzekering 18 jaar vergelijker hieronder wordt het vinden van de juiste jongeren zorgverzekering eenvoudiger gemaakt. Je vult je gegevens in aan de linkerkant, en de vergelijker gaat direct voor jou aan de slag. De goedkoopste jongeren zorgverzekering staat bovenaan, die aansluit bij de door jou ingevoerde gegevens. Het afsluiten doe je overigens altijd diret bij de zorgverzekeraar.

Zorgverzekering jongeren

Iedere vanaf 18 jaar is verplicht om een zorgverzekering te hebben, tot je 18e was je meeverzekerd op de zorgverzekering van je ouders. Vanaf je 18e verjaardag zou je je eigen zorgverzekering 18 jaar moeten afsluiten.

Verschillende zorgverzekeraars bieden een zorgverzekering voor jongeren aan met de juiste zorg voor jongeren en 18 jarigen. Je wilt natuurlijk niet betalen voor zorg die je niet gaat gebruiken in 2020. Vergelijk je zorgverzekering hieronder, en bekijk welke zorgverzekeraar voor jou de beste jongeren zorgverzekering aanbiedt.

Besparen

Veel jongeren zijn gezond, en maken eigenlijk weinig tot geen zorgkosten in het jaar. Hierdoor kunnen veel jongeren besparen op de kosten voor hun zorgverzekering. Er zijn verschillende manieren om te kunnen besparen op de jongeren zorgverzekering in 2020.

Veel studenten en jongeren kiezen er voor om het eigen risico op maximaal te zetten (885 euro), hierdoor ga je een flinke korting krijgen op de zorgpremie van de zorgverzekeraar. Het is overigens niet slim om dit te doen, als jij wel enige kosten verwacht in 2020. Een aanvullende verzekering is vaak overbodig, maar in andere situaties wel weer slim te noemen.

Oververzekerd

Veel jongeren zijn oververzekerd, dat wil zeggen dat ze te veel premie betalen voor zorg die nooit gebruikt wordt. Om dit te voorkomen is het van belang om je zorgverzekering 18 jaar goed te vergelijken. Bedenk goed of je het eigen risico wilt verhogen, of juist niet.

Een goedkope zorgverzekering is mooi, maar je wilt natuurlijk niet bij een noodgeval met een super hoge rekening zitten van de zorgverzekeraar. Wees kritisch voor je over gaat tot het afsluiten van een jongeren zorgverzekering.

Eigen risico

Het is mogelijk om de zorgverzekering 18 jaar premie te verlagen. De zorgverzekeraar gaat je een flink premie korting geven als jij het eigen risico vrijwillig gaat verhogen. Het minimale eigen risico in 2020 is gelijk aan dat van vorige jaar, namelijk 385 euro.

Hoe hoger je dit bedrag zet, hoe goedkoper je jongeren zorgverzekering zal zijn.

Je kan het bedrag verhogen met stappen van 100 euro, tot maximaal 885 euro. Bedenk goed of dit wel de juiste keuze is, als je zorg gebruikt vanuit de basisverzekering zal je gedeeltelijk meebetalen. De zorgverzekeraar gaat bijspringen zodra het eigen risico volledig verbruikt is.

Aanvullend

Het is mogelijk om de jongeren zorgverzekering 2020 uit te breiden met een aanvullende verzekering. De meeste jongeren kiezen hiervoor om bijvoorbeeld een vergoeding te ontvangen voor fysiotherapie behandelingen of voor de anticonceptie. Deze kosten vallen namelijk in de meeste gevallen niet onder de verplichte basisverzekering.

Anticonceptie wordt tot je 21e volledig vergoed, daarna dien je je hiervoor aanvullend te laten verzekeren. Verwacht jij extra kosten van bijvoorbeeld de tandarts of fysiotherapeut? Wij informeren je over de mogelijkheden per zorgverzekeraar. Je lees het terug op onze site!

Meer informatie

Bekijk de meest gekozen jongeren zorgverzekeringen hieronder. Veel studenten, jongeren en 18 jarigen weten ons ieder jaar weer te vinden. Veel jongeren vergelijken de zorgverzekering 18 jaar via onze website. Wij hebben de meest gekozen zorgverzekeringen voor je op een rijtje gezet, je leest de belangrijkste details per zorgverzekeraar en zorgverzekering op deze pagina’s.

Het afsluiten van een jongeren zorgverzekering doe je uitsluitend bij de zorgverzekeraar zelf. Succes met het vinden van de beste zorgverzekering in jouw persoonlijke situatie!

De informatie die je hier leest hebben wij samengesteld voor jou, echter kun je hier geen rechten aan ontlenen. Wij verwijzen je graag door voor meer informatie naar de website van de zorgmaatschappij.

Zorgverzekering 18 jaar
4.8 (95.43%) 35 votes