Stad Holland zorgverzekering 111 euro duurder in 2020

Stadt Holland heeft haar premies bekend gemaakt voor 2020. De basispremie stijgt met maar liefst 9,25 euro per maand het aankomende jaar, ofwel 111 euro op jaarbasis. De basis zorgverzekering van Stadt Holland kost 128,50 euro per maand in 2020.

De stijging is erg hoog, de overheid had namelijk een verwachting gegeven van een stijging van gemiddeld 3 euro per maand.

DSW

Zorgverzekeraar Stadt Holland valt onder het DSW-concern. Het gaat om een kleine zorgverzekeraar met ongeveer 100.000 verzekerden in Nederland. De zorgverzekering van DSW gaat ook behoorlijk stijgen in 2020, namelijk met 6 euro per maand. De basisverzekering bij DSW kost maandelijks 118 euro. Het eigen risico is overigens 375 euro.

Premies het afgelopen jaar

De premie voor een Stadt Holland basisverzekering is de afgelopen jaar behoorlijk gestegen. De basispremie is de afgelopen jaar met bijna 300 euro duurder geworden. Het is mogelijk om net als bij andere zorgverzekering het eigen risico te verhogen. Hierdoor ga je een korting krijgen van Stadt Holland. Wanneer jij het eigen risico op maximaal zet (875 euro) betaal je een maandelijkse zorgpremie van 109,00 euro.

Overige zorgverzekeraars

Stadt Holland is samen met DSW de enige zorgverzekeraar die hun premie voor 2020 bekend hebben gemaakt op dit moment. De  overige zorgverzekeraars hebben uiterlijk tot 12 november de tijd om hun zorgpremies bekend te maken. De meeste borgmaatschappijen wachten tot het laatste moment, hierdoor kunnen zij nog tot het laatste moment nog aan hun premies te sleutelen.

Vanaf 13 november is het weer mogelijk om de zorgverzekering te vergelijken. Op onze site kun je dat doen via de zorgvergelijker 2020. Een eenvoudige en onafhankelijk vergelijking op basis van jouw persoonlijke situatie.

5/5 - (1 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar