de-basisverzekering-2020-vergelijken

Basis zorgverzekering 2020

Alles over de basis zorgverzekering van 2020 lees je hier. Je wilt natuurlijk alles weten over de feiten-, vergoedingen en verplichtingen van de basisverzekering in 2020. Wij helpen je op deze pagina te begrijpen wat de basis zorgverzekering nou precies inhoud.
Iedereen in Nederland woonachtig of werkend is verplicht om een basisverzekering te hebben. Dit geld voor personen vanaf 18 jaar. Kinderen (tot 18) hebben geen eigen zorgverzekering nodig, en worden toegevoegd aan de polis van één van de ouders.

Top 5 Basis Zorgverzekeringen 2020

Zilveren Kruis € 101,95 p/m Bekijken
Univé € 105,85 p/m Bekijken
Bewuzt € 105,95 p/m Bekijken
IZZ € 105,95 p/m Bekijken
De Friesland € 106,75 p/m Bekijken

Top 5 max. eigen risico van 2020

Zilveren Kruis € 79,95 p/m Bekijken
Anderzorg € 83,00 p/m Bekijken
De Friesland € 84,75 p/m Bekijken
Interpolis € 84,75 p/m Bekijken
Hema € 87,00 p/m Bekijken

Wijzigingen basisverzekering 2020

De inhoud (vergoedingen) van de basisverzekering wordt ieder jaar gewijzigd. Vanaf 1 januari 2020 worden de wijzigingen doorgevoerd van de komende basiszorgverzekering 2020. Consumenten die weinig tot geen zorgkosten maken, of denken te maken zullen hier verder niets van merken.

De noodzakelijke zorg valt onder de basiszorgverzekering. Dit hebben de Rijksoverheid, ZN, gemeenten en zorgverzekeraars bepaald. Doordat de kosten hoog zijn in de zorg, zullen de verzekerden zelf een gedeelte meebetalen aan deze kosten, via het eigen risico.

Maar wat zit er in de basisverzekering 2020?

basisverzekering-van-2020-vergelijkenUitbreidingen basisverzekering 2020

Aanstaande Prinsjesdag worden de uitbreidingen en alle andere wijzigingen van de basisverzekering 2020 bekend gemaakt. De verplichte basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde, maar de zorgpremie die je gaat betalen kan wel behoorlijk verschillen.

De wijzigingen van de basisverzekering 2020 gelden voor alle soorten zorgverzekeringen. Er wordt dus geen onderscheidt gemaakt tussen een natura- combinatie- budget- of restitutiepolis.

De volgende uitbreidingen van de basis zorgverzekering 2020 zijn bekend op dit moment.

  • Een logeervergoeding van € 75 per nacht bij aaneengesloten behandelingen zonder opname in het ziekenhuis.
  • Zorg door specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten
  • Ruimte voor nieuwe behandelingen en medicijnen in het pakket, mits goedgekeurd door Zorginstituut Nederland

Belangrijkste veranderingen basispakket 2020

De collectieve zorgverzekering 2020 zal niet meer in trek zijn. Waar je het afgelopen jaar nog 10% korting kreeg op deze zorgverzekering, is dat in 2020 nog maximal 5%. In het nieuws werden verschillende artikelen geschreven over deze zogenaamde ‘korting’ op de collectieve zorgverzekering. De Zorgverzekeraars gaven namelijk deze korting alleen op hun duurste zorgverzekering, waardoor je in de praktijk vaak duurder uit bent.

Wij verwachten dan ook dat veel mensen met een collectieve zorgverzekering gaan overstappen naar een reguliere basiszorgverzekering 2020.

In 2020 zal het eigen risico gelijk blijven. In het regeerakkoord staat afgesproken dat het eigen risico tijdens de gehele regeerperiode gelijk blijft op € 385,-. Het is aankomend jaar nog wel gewoon mogelijk, om dit eigen risico vrijwillig te verhogen om extra korting te krijgen op je 2020 basisverzekering.

Basis zorgverzekering vergelijken 2020

Nog niet zeker welke basisverzekering 2020 jij kiest? Met behulp van de zorgvergelijker 2020 hierboven is het eenvoudig om de basisverzekering vergelijking te doen. Geef je persoonlijke gegevens en eventuele aanvullende vergoedingen aan in de linkerkant. De vergelijker voor basisverzekeringen gaat direct aan de slag, en zal in het overzicht de beste zorgverzekering 2020 tonen.

De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat direct bovenaan. Maar hoe werkt het om een basis zorgverzekering af te sluiten? Wij verwijzen onze bezoekers altijd door naar de beveiligde omgeving van de zorgverzekeraar voor het afsluiten van je nieuwe basis zorgverzekering en de eventuele aanvullende verzekeringen.

Voordelen van het overstappen

Ieder jaar kun je je basisverzekering vergelijken en overstappen. De meeste Nederlanders doen dit, om zo een goedkopere zorgverzekering te hebben in het volgende jaar. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je situatie gewijzigd is en dat je juist meer vergoedingen en dekkingen zoekt. Vanaf de 2e week van November tot eind December heb je mogelijkheid om te vergelijken en een andere basisverzekering 2020 te kiezen.

Het verschil in 2020 is weer enorm. Er zit weer honderen euro’s verschil in de goedkoopste basisverzekering en de duurste aankomend jaar. Wij helpen je graag verder met het vergelijken en informeren over de aanvullende en de basis zorgverzekeringen van 2020.

Basis zorgverzekering 2020
4.8 (95%) 16 vote[s]