de-basisverzekering-2020-vergelijken

Basis zorgverzekering 2020

Iedereen vanaf 18 jaar is veprlicht om een basis zorgverzekering te hebben. In 2020 is dat ook niet anders. De basis zorgverzekering 2020 biedt dekking voor de belangrijkste zorg, denk aan die van de huisarts. Ieder jaar op Prinsjesdag maakt de overheid bekent wat er gaat veranderen qua dekking van het basispakket. De inhoud van een basisverzekering is gelijk bij iedere zorgverzekeraar, echter zijn er wel een aantal andere verschillen. Op deze pagina informeren wij jou over alles wat je moet weten over de basispolis van 2020.

zorgverzekeraar-de-friesland-aanvullende-zorgverzekeringen-2020

De Friesland basisverzekeringen

Zorgverzekeraar De Friesland heeft verschillende basisverzekeringen verkrijgbaar in 2020. Zo kun je kiezen uit een budget en een natura zorgverzekering. Er is dus voor iedere consument wel een geschikte basis zorgverzekering verkrijgbaar. Meer weten over de zorgverzekeraar? Klik hieronder op meer informatie om direct een duidelijk overzicht te zien op de website van De Friesland.

meer informatie
aanvullende-verzekering-van-hema-in-2020

Zorgverzekeraar HEMA

Het is sinds 2014 mogelijk om een HEMA zorgverzekering af te sluiten. De zorgmaatschappij biedt in 2020 een enkele basis zorgverzekering aan. Het gaat om een combinatie verzekering. Dit is een combinatie tussen een naturapolis en restitutie zorgverzekering. Benieuwd naar de details en premies? Wij sturen je direct door naar HEMA om de details te bekijken.

meer informatie
welke-besured-aanvullende-zorgverzekeringen-zijn-er-in-2020

Verzekeraar Besured

Uiteraard mag de Besured basisverzekering niet missen in dit overzicht. Steeds meer jongeren en studenten kiezen namelijk voor de zorgmaatschappij. Bij Besured mag jij in 2020 je eigen ziekenhuis bepalen zonder hiervoor extra te moeten betalen. De basis zorgverzekering 2020 bij Besured is een natura verzekering. Meer weten? Wij verwijzen je graag door naar de verzekeraar om je premie te berekenen.

meer informatie
zorgverzekering-fbto-2020

Basisverzekering FBTO

Zorgverzekeraar FBTO heeft in 2020 twee verschillende basis zorgverzekeringen in het assortiment. Het gaat om een naturapolis en een restitutie zorgverzekering. Ongeacht de zorgkeuze die jij zoekt heeft de FBTO hier een passen zorgverzekeraar voor. Voor een paar euro per maand extra kun jij zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat voor een behandeling (ongeacht contract). Check alle details door hieronder op meer informatie te klikken.

meer informatie

Wat gaat er veranderen met de basis zorgverzekering in 2020?

De basisverzekering gaat weer op een aantal punten wijzigen in 2020. Zo gaat dus de premie omhoog, stijgt de zorgtoeslag 2020 mee en is de collectiviteitskorting nog slechts 5 procent. De basis zorgverzekering (2020) gaat ook uitgebreid wordt met een aantal vergoedingen. Hieronder zie je direct welke vergoedingen nu onderdeel uitmaken van de basispolis dekking. Net als ieder jaar veranderd er weer behoorlijk wat in de wereld van zorgverzekeringen. Het is dan ook weer enorm belangrijk dit jaar om aan de slag te gaan met onze zorgvergelijker om te bepalen of je huidige polis nog wel de beste is voor jou.

basisverzekering-van-2020-vergelijkenUitbreidingen basisverzekering 2020

Hieronder zie je direct wat er is toegevoegd aan de basis zorgverzekering in 2020. Voor mensen die van plan zijn om te gaan stoppen met roken hebben volgend jaar recht op een stoppen-met-rokenprogramma. Dit wordt vanaf volgend jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Afgelopen jaar moest je voor een stoppen-met-rokenprogramma een gedeelte meebetalen via het eigen risico. In 2020 betaal je hier dus geen eigen risico meer voor!

De volgende uitbreidingen van de basis zorgverzekering 2020 zijn bekend op dit moment.

  • Een logeervergoeding van € 75 per nacht bij aaneengesloten behandelingen zonder opname in het ziekenhuis.
  • Zorg door specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten
  • Ruimte voor nieuwe behandelingen en medicijnen in het pakket, mits goedgekeurd door Zorginstituut Nederland
OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Collectiviteitskorting van slechts 5%

Waar wij eerder al hadden vermeld dat de collectieve zorgverzekering in 2020 niet meer de moeite waard is heeft de overheid ook het een en ander gemeld over de collectieve zorgverzekering. Op prinsjesdag is bekend gemaakt dat de korting op de duurste polis in 2020 slechts 5 procent zal zijn. Je gaat dus een minimale korting krijgen op de duurste zorgverzekering van de zorgverzekeraar! Gemiddeld gaat de zorgpremie stijgen met ongeveer 37 euro op jaarbasis, voor mensen met een collectieve zorgverzekering kan dit wel stijgen met 100 euro op jaarbasis. Genoeg reden om te overstappen naar een reguliere zorgverzekering. Op onze site lees je naast handige en concrete informatie per zorgverzekeraar ook informatie over het overstappen via onze Zorgvergelijker 2020.

In 2020 zal het eigen risico gelijk blijven. In het regeerakkoord staat afgesproken dat het eigen risico tijdens de gehele regeerperiode gelijk blijft op € 385,-. Het is aankomend jaar nog wel gewoon mogelijk, om dit eigen risico vrijwillig te verhogen om extra korting te krijgen op je 2020 basisverzekering.

Basis zorgverzekering vergelijken 2020

Nog niet zeker welke basisverzekering 2020 jij kiest? Met behulp van de zorgvergelijker 2020 hierboven is het eenvoudig om de basisverzekering vergelijking te doen. Geef je persoonlijke gegevens en eventuele aanvullende vergoedingen aan in de linkerkant. De vergelijker voor basisverzekeringen gaat direct aan de slag, en zal in het overzicht de beste zorgverzekering 2020 tonen.

De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat direct bovenaan. Maar hoe werkt het om een basis zorgverzekering af te sluiten? Wij verwijzen onze bezoekers altijd door naar de beveiligde omgeving van de zorgverzekeraar voor het afsluiten van je nieuwe basis zorgverzekering en de eventuele aanvullende verzekeringen.

Voordelen van het overstappen

Ieder jaar kun je je basisverzekering vergelijken en overstappen. De meeste Nederlanders doen dit, om zo een goedkopere zorgverzekering te hebben in het volgende jaar. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je situatie gewijzigd is en dat je juist meer vergoedingen en dekkingen zoekt. Vanaf de 2e week van November tot eind December heb je mogelijkheid om te vergelijken en een andere basisverzekering 2020 te kiezen.

Het verschil in 2020 is weer enorm. Er zit weer honderen euro’s verschil in de goedkoopste basisverzekering en de duurste aankomend jaar. Wij helpen je graag verder met het vergelijken en informeren over de aanvullende en de basis zorgverzekeringen van 2020.