de-basisverzekering-2020-vergelijken

Basis zorgverzekering 2020

Zoek jij een nieuwe basisverzekering 2020? Grote kans dat jij ook wilt overstappen nu er bekent is gemaakt dat de zorgpremie stijgt in 2020 met ongeveer 37 euro. Op deze pagina kun jij eenvoudig en onafhankelijk de basiszorgverzekering vergelijken op basis van jouw persoonlijke situatie. Aan de hand van je gegevens krijg je een overzicht te zijn van verschillende zorgverzekeraars en hun basisverzekering. In 2020 is het weer enorm belangrijk om een juiste zorgverzekering te hebben, want je wilt niet met onverwachte kosten gaan zitten volgend jaar.

Top 5 Basis Zorgverzekeringen 2020

Zilveren Kruis € 101,95 p/m Bekijken
Univé € 105,85 p/m Bekijken
Bewuzt € 105,95 p/m Bekijken
IZZ € 105,95 p/m Bekijken
De Friesland € 106,75 p/m Bekijken

Top 5 max. eigen risico van 2020

Zilveren Kruis € 79,95 p/m Bekijken
Anderzorg € 83,00 p/m Bekijken
De Friesland € 84,75 p/m Bekijken
Interpolis € 84,75 p/m Bekijken
Hema € 87,00 p/m Bekijken

Wijzigingen basisverzekering 2020

Afgelopen prinsjesdag is weer bekend gemaakt wat de wijzigingen zijn. In 2020 ga je dus meer zorgpremie betalen (ongeveer 37 euro per jaar meer), gaat de zorgtoeslag omhoog, het eigen risico blijft gelijk en de korting op je basis zorgverzekering via de collectiviteitskorting bedraagt nog maximaal 5 procent. De basisverzekering 2020 wordt ook op een aantal punten uitgebreid, hieronder hebben wij de belangrijkste uitgebreidingen voor je op een rijtje gezet.

basisverzekering-van-2020-vergelijkenUitbreidingen basisverzekering 2020

Hieronder zie je direct wat er is toegevoegd aan de basis zorgverzekering in 2020. Voor mensen die van plan zijn om te gaan stoppen met roken hebben volgend jaar recht op een stoppen-met-rokenprogramma. Dit wordt vanaf volgend jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Afgelopen jaar moest je voor een stoppen-met-rokenprogramma een gedeelte meebetalen via het eigen risico. In 2020 betaal je hier dus geen eigen risico meer voor!

De volgende uitbreidingen van de basis zorgverzekering 2020 zijn bekend op dit moment.

  • Een logeervergoeding van € 75 per nacht bij aaneengesloten behandelingen zonder opname in het ziekenhuis.
  • Zorg door specialist ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten
  • Ruimte voor nieuwe behandelingen en medicijnen in het pakket, mits goedgekeurd door Zorginstituut Nederland

Collectiviteitskorting van slechts 5%

Waar wij eerder al hadden vermeld dat de collectieve zorgverzekering in 2020 niet meer de moeite waard is heeft de overheid ook het een en ander gemeld over de collectieve zorgverzekering. Op prinsjesdag is bekend gemaakt dat de korting op de duurste polis in 2020 slechts 5 procent zal zijn. Je gaat dus een minimale korting krijgen op de duurste zorgverzekering van de zorgverzekeraar! Gemiddeld gaat de zorgpremie stijgen met ongeveer 37 euro op jaarbasis, voor mensen met een collectieve zorgverzekering kan dit wel stijgen met 100 euro op jaarbasis. Genoeg reden om te overstappen naar een reguliere zorgverzekering. Op onze site lees je naast handige en concrete informatie per zorgverzekeraar ook informatie over het overstappen via onze Zorgvergelijker 2020.

In 2020 zal het eigen risico gelijk blijven. In het regeerakkoord staat afgesproken dat het eigen risico tijdens de gehele regeerperiode gelijk blijft op € 385,-. Het is aankomend jaar nog wel gewoon mogelijk, om dit eigen risico vrijwillig te verhogen om extra korting te krijgen op je 2020 basisverzekering.

OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Basis zorgverzekering vergelijken 2020

Nog niet zeker welke basisverzekering 2020 jij kiest? Met behulp van de zorgvergelijker 2020 hierboven is het eenvoudig om de basisverzekering vergelijking te doen. Geef je persoonlijke gegevens en eventuele aanvullende vergoedingen aan in de linkerkant. De vergelijker voor basisverzekeringen gaat direct aan de slag, en zal in het overzicht de beste zorgverzekering 2020 tonen.

De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat direct bovenaan. Maar hoe werkt het om een basis zorgverzekering af te sluiten? Wij verwijzen onze bezoekers altijd door naar de beveiligde omgeving van de zorgverzekeraar voor het afsluiten van je nieuwe basis zorgverzekering en de eventuele aanvullende verzekeringen.

Voordelen van het overstappen

Ieder jaar kun je je basisverzekering vergelijken en overstappen. De meeste Nederlanders doen dit, om zo een goedkopere zorgverzekering te hebben in het volgende jaar. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je situatie gewijzigd is en dat je juist meer vergoedingen en dekkingen zoekt. Vanaf de 2e week van November tot eind December heb je mogelijkheid om te vergelijken en een andere basisverzekering 2020 te kiezen.

Het verschil in 2020 is weer enorm. Er zit weer honderen euro’s verschil in de goedkoopste basisverzekering en de duurste aankomend jaar. Wij helpen je graag verder met het vergelijken en informeren over de aanvullende en de basis zorgverzekeringen van 2020.