zorgpremie-2020-stijgt

Zorgpremie 2020 gaat stijgen

Zorgpremie 2020 stijgt naar 118 euro

Haagse bronnen bevestigen op basis van verwachtingen van het ministerie van Volksgezondheid dat de premie met 37 euro omhoog gaat. Dat betekend dat de premie zorgverzekering in 2020 gemiddeld 118 euro zal zijn per persoon. Zoals verwacht gaan de mensen met een collectieve zorgverzekering er behoorlijk op achteruit. Volgens de berekenen gaan zij er met 100 euro op achteruit. Dit zal waarscheinlijk een grote reden zijn om voor deze groep mensen een reguliere zorgverzekering te kiezen.

Richtlijnen

Op dit moment betalen consumenten gemiddeld 1384 euro zorgpremie op jaarbasis. Volgend jaar (2020) zal dat omhoog vaan naar gemiddeld 1421 euro. Deze gegevens zijn inmiddels uitgelekt naar de media, normaal zouden deze gegevens paar op Prinsjesdag bekend gemaakt gaan worden. De genoemde stijging van maar liefst 37 euro betreft een richtlijn naar de zorgverzekeraars. Afgelopen jaar had de overheid ook een richtlijn gegeven, maar deze was te hoog. In november zullen de eerste zorgpremies voor 2020 bekend gemaakt worden.

Einde collectieve zorgverzekering inzicht

Heb jij een collectieve zorgverzekering? Dan ga je volgend jaar meer betalen dan de gemiddelde Nederlander. Er komt een dubbele stijging in 2020 voor de collectieve zorgverzekeringen. Zo krijg aankomend jaar nog slechts 5% korting op de premie, en de stijging van ongeveer 37 euro voor iedereen. Het is dus veel voordeliger om te kiezen in 2020 voor een reguliere zorgverzekering. Het einde van de collectieve zorgverzekering is zeker inzicht.

Het eigen risico en zorgtoeslag in 2020

Het eigen risico blijft gelijk als het afgelopen jaar, namelijk 385 euro. Volgens deze verwachtingen zal de zorgtoeslag wel stijgen voor de lagere inkomensgroepen in Nederland.

5/5 - (2 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar