minimaverzekering-menzis

Menzis stop met aanbieden minimaverzekeringen per 2021

Menzis stop met aanbieden minimaverzekeringen per 2021

Menzis stop per 2021 met nog meer gemeenten met het aanbieden van collectieve zorgverzekeringen voor de minima. Het heeft niets te maken met geld, maar met de vraag en aanbod aldus woordvoer Corina Rodenburg. In bepaalde regio’s in het land waar Menzis veel klanten heeft, blijft de zorgverzekering voor de minima nog wel bestaan.

Zorgverzekreaar Menzis verdient geen geld met het aanbieden van minimaverzekeringen, ook niet in de regio’s waar het de grootste aanbieder is.

Om welke gemeentes gaat het?

Per 2021 biedt Menzis in de volgende gemeenten zoiezo geen minimaverzekering meer aan: Heerde, Epe en Hattem. Waarschijnlijk komen hier nog andere gemeentes bij, maar op dit moment is verder nog niet bekend welke dit zijn. Desbetreffende gemeenten hebben tot 2021 de tijd om opzoek te gaan naar alternatieven, er zijn nog een aantal andere verzekeraars die wel doorgaan met het aanbieden van de minimapolis.

Wat is een zorgverzekering via de gemeente?

Mensen met een laag inkomen kunnen soms een zorgverzekering via de gemeente krijgen. Hierdoor krijg je vaak een korting op de zorgpremie, en extra vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie behandelingen. Een andere mogelijkheid bestaat dat het eigen risico verlaagd is. De kosten worden dan gedragen door zowel de gemeente als de zorgverzekeraar. Alleen mensen met een laag inkomen of een bijstandsuitkering komen vaak in aanmerking voor de minimapolis.

Nepkorting

Afgelopen jaar is de korting op een collectieve zorgverzekering verlaagd naar maximaal 5 procent. Hierdoor is het in 2021 niet meer aantrekkelijk om te kiezen voor deze type zorgverzekering. Het is zelfs mogelijk dat vanaf 2021 er nog slechts een beperkt aantal verzekeraar de collectiviteitskorting aanbieden aan haar verzekerden. Door te overstappen naar een reguliere zorgverzekering is het mogelijk om een besparing te realiseren.

→ Wil jij overstappen? Maak dan gebruik van de Zorgvergelijker 2021

5/5 - (2 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar