Einde collectieve zorgverzekering in zicht

Einde collectieve zorgverzekering in zicht

Einde collectieve zorgverzekering in zicht

De collectieve zorgverzekering wordt binnenkort opnieuw onder de loep genomen door minister Bruno Bruins van Medische Zorg, en het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Er wordt vooral gekeken in hoeverre dit type zorgverzekering op zorginhoudelijk gebied bijdraagt. De overheid twijfeld namelijk sterk of dit het geval is op dit moment. Het is niet ondenkbaar dat de collectieve polis op termijn volledig zal verdwijnen.

‘Marketing zorgverzekering’

Een collectieve verzekering heeft als doel de zorg voor bepaalde doelgroepen goedkoper te maken. De zorgverzekeraars kopen doelgericht zorg in, en hier wordt dus op bespaard. Deze besparing zou dan teruggegeven worden aan de verzekerde doormiddel van een korting op de maandelijkse premie. In de praktijk komt dit trouwens zelden voor. De kortingen die op dit moment worden gegeven is een soort van reclame of marketinginstrument alsdus minister Bruins.

5/5 - (2 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar