belangrijk-tijdens-zorgverzekering-vergelijken

Belangrijk tijdens zorgverzekering vergelijken

Belangrijke punten tijdens het zorgverzekering vergelijken

Wanneer jij in 2020 een andere zorgverzrekering wilt kiezen zijn er een aantal punten waar je op moet gaan letten. Misschien zoek je wel een goedkopere zorgverzekering of juist een zorgverzekering met een betere dekking. Ongeacht waar je zorgverzekering in 2020 aan moet voldoen zijn de hieronder genoemde zaken van groot belang. Het wisselen van zorgverzekeraar kan nog tot het einde van deze maand.

1. Aangesloten zorgverleners

Bekijk welke soort basisverzekering je gaat afsluiten. Er zijn in totaal vier verschillende type basisverzekeringen verkrijgbaar. Het grootste verschil (naast de premies) zijn de aangesloten zorgaanbieders. Met een budgetpolis kan je namelijk niet terecht bij iedere zorgverlener die en overeenkomst heeft met de verzekeraar. Met een budgetverzekering kun je slechts bij een geslecteerd aantal zorgverleners terecht waarbij je een volledige vergoeding kunt ontvangen. Zilveren Kruis, ZieZo en ZEKUR zijn zorgverzekeraars die een budgetpolis aanbieden in 2020.

2. Geen volledige vergoeding niet-gecontracteerd

Mensen die een naturapolis afsluiten kunnen te maken krijgen met extra zorgkosten. Bij alleen de aangesloten zorgaanbieder ga je een volledige vergoeding ontvangen voor zorg dat vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Gemiddeld krijg je tussen de 60/80 procent vergoed voor zorg van een niet-aangesloten zorgaanbieder.
Kijk dus altijd goed of je gewenste zorgverlener een overeenkomst heeft met de zorgverzekeraar.

3. Collectieve zorgverzekering

Het einde is in zicht voor de collectieve zorgverzekering. In 2020 kun je nog maximal 5 procent korting krijgen op de collectieve. Als je een zorgverzekering via je werkgever gaat afsluiten is het belangrijk om te weten dat deze zogenaamde korting vaak alleen word gegeven op de duurste zorgverzekering van de verzekeraar. Bekijk het aanbod van de reguliere zorgverzekering en bereken hoeveel jij kunt besparen door een overstap te maken.

4. Online zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekeringen zijn vaak een online polis. Als jij kiest voor deze type zorgverzekering kun jij alleen contact opnemen met de zorgverzekeraar via het internet. Alle zorgzaken dien je dus te doen via de website of mobiele app. Over het algemeen kiezen jongeren en studenten het vaakst voor een zogenaamde internet zorgverzekering.

5. Aanvullende verzekeringen

Verwacht jij extra kosten het aankomende jaar die niet vallen onder de dekking vanuit de basisverzekering? Dan is een aanvullende zorgverzekering vaak de juiste optie. Voordat je overgaat tot het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering zou je het volgende kunnen doen. Bereken hoeveel extra zorgkosten je daadwerkelijk gaat maken in 2020. Vraag bijvoorbeeld aan je zorgverlener welke kosten je kunt verwachten voor de behandelingen. In sommige situaties betalen consumenten meer aan premie dan de ontvangen vergoeding. Het kan dus slim zijn om dit te berekenen zodat je msichien beter zelf de rekening kunt gaan betalen inplaats van een aanvullende verzekering afsluiten.

6. Wachttijd

Voor bepaalde vergoedingen geldt een wachttijd. Dat wil zeggen dat je niet direct gebruik kunt maken van de vergoedingen vanuit de aanvullende polis. Soms moet je tot 12 maanden wachten voordat je de vergoedingen kunt ontvangen.De wachttijd komt vaak voor bij orthodontie vergoeding en andere tandartskosten. Je betaald wel gewoon de maandelijske premie, terwijl je pas volgend jaar bepaalde vergoedingen kunt krijgen. Houd hier dus rekening mee. Lees altijd de polisvoorwaarden van de verzekering zodat je hier van op de hoogte bent.

5/5 - (2 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar