Zorgpremie 2019 nog niet bekend? - Zorgverzekerinq.nl

Zorgpremie 2019 nog niet bekend?

Zorgpremie 2019 nog niet bekend?

Het is niet zo gek dat jij nog niet weet hoeveel zorgpremie je gaat betalen in 2019. Alleen de zorgverzekeringen en labels van DSW hebben hun premie bekend gemaakt. Zorgverzekeraar DSW heeft ongeveer 4 procent van alle Nederlanders als klant. De overige zorgverzekeraars zoals Achmea, VGZ, Menzis en CZ hebben nog tot aanstaande maandag (12 november) om hun premies te onthullen.

Net als vorig jaar een week eerder dan voorheen het geval was. De overheid heeft vorig jaar bepaald dat iedereen een week extra de tijd moet hebben om een overstap te doen van hun zorgverzekering. Dat is prima, maar waaro wachten de verzekeraars eigenlijk tot het laatste moment met hun premies?

Concurrentie

Eigenlijk is het al normaal geworden dat alle zorgverzekeraars in Nederland tot op het laatste moment wachten om hun nieuwe premie bekend te maken. De financieel bestuurder van Menzis had laatst op een persbijeenkomst aangegeven dat door concurrentieoverwegingen de premies net voor 12 november bekend worden gemaakt. Dit geldt hoogwaarschijnlijk ook voor de andere grote zorgmaatschappijen. Hierdoor kunnen ze tot op het laatste moment hier en daar nog wat aanpassingen doen aan de premies. En natuurlijk maken ze de concurrentie niets wijzer. We moeten dus nog even geduld hebben met ons allen. Vanaf 13 november (volgende week) is het mogelijk om weer je zorgverzekering te vergelijken. Zo kun je je huidige polis vergelijken met het overige aanbod. Elke consument in Nederland heeft tot 31 december de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Dit kan eventueel verlengd worden tot 31 januari 2019, wanneer je voor het nieuwe jaar je huidige verzekering zelf heb stopgezet.

Zorgpremie 2019

Afgelopen prinsjesdag had het kabinet al aangegeven dat de zorgpremie ging stijgen. Het kabinet gaf een verwachting aan dat de premie ongeveer met 124 euro omhoog gaat. Echter is gebleken dat de labels van DSW met ongeveer 54 euro omhoog gaan op jaarbasis. Ook menzis had aangegeven dat hun zorgverzekering niet die 124 euro duurder gaat worden. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat de zorgkosten toch minder hard stijgen dan dat het bekend is bij het ministerie.

Premies bekend op dit moment

  • Zorgverzekeraar DSW – 112,00 (+4,50 per maand)
  • Stad Holland – 119,25 (+8,75 per maand)
  • In Twente – 112,00 (+ 4,50 per maand)

Goedkope zorgverzekering 2019

Wanneer alle premies bekend zijn gemaakt is het natuurlijk mogelijk om je huidige zorgverzekering te vergelijken. In de zorgvergelijker op onze website vergelijk je je huidige polis met het overige aanbod. Vul aan de rechterkant van de vergelijker je gegevens in (en wensen) zodat de vergelijking gedaan wordt op basis van de door jouw ingevulde gegevens. Een goedkope zorgverzekering 2019 zal ongeveer 300 euro per jaar goedkoper zijn dan de duurste! Het overstappen is dit jaar natuurlijk weer belangrijk voor consumenten die de laatste jaren niet zijn overgestap. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Bezoek dan onze vergelijker.

5/5 - (2 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar