Zorgpremie (2019) met 124 euro omhoog

Bronnen uit het kabinet melden dat de zorgpremie aankomend jaar met ongeveer 124 euro gaat stijgen. Dat betekent dat de maandelijkse zorgpremie ongeveer 10 euro duurder wordt. De reden van deze aanzienlijke stijging zijn vooral de hogere lonen en prijzen in de zorg.

Het kabinet verwacht dat de gemiddelde zorgpremie per consument 119 euro gaat zijn. Goed om te weten is dat de zorgtoeslag ook gaat stijgen in 2019. Lees op onze zorgtoeslag 2019 pagina meer over de zorgtoeslag voor aankomend jaar.

Zorgverzekeraars

Eerder dit jaar heeft zorgverzekeraar CZ al naar buiten gebracht dat hun premie met ongeveer 7 euro gaat stijgen. Het kabinet verwacht dus een hogere stijging. De zorgverzekeraars bepalen zelf de premie voor hun klanten, uiteraard wordt er wel gekeken naar de richtlijnen van het kabinet. De voorspelling van het kabinet vallen vaker hoger uit, in het verleden waren de werkelijke premietoename lager dan het kabinet had aangegeven. Of dit het geval ook is in 2019 moeten we helaas op dit moment nog afwachten.

Eigen risico

Het verplichte eigen risico gaat niet stijgen in 2019, het bedrag blijft dus staan op 385 euro per jaar. Om je zorgpremie te verlagen is het mogelijk bij sommige zorgverzekeraars om meer eigen risico te betalen om zo ja maandelijkse kosten te verlagen. Natuurlijk is dit niet aan te raden voor alle consumenten, de eerste gemaakte kosten zullen voor eigen rekening zijn.

Wij hebben hier de goedkoopste zorgverzekeringen op een rijtje gezet, de budgetpolis 2019 top 5 vind je hier.

Prinsjesdag

Meer informative over de wijzigingen zorgverzekering 2019 vind je hier.

Tijdens prinsjesdag worden alle details bekend gemaakt, dus weten we de premies, de hoogte van de zorgtoeslag en de inhoud van het basispakket.

Nu populair
Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten