minder-consumenten-overgestapt

Minder mensen zijn overgestapt

Minder consumenten kiezen een andere zorgverzekeraar

Minder mensen zijn het afgelopen jaar overgestapt van zorgverzekeraar. Het gaat om ongeveer 1.1 miljoen mensen (6,2%) hebben een andere zorgverzekeraar gekozen voor 2020. Een jaar eerder stapten ongeveer 7 procent. Dit is bekend gemaakt door Zorgverzekeaars Nederland op basis van aangeleverde cijfers van verzekeraars.

In februari zullen de definitiefe cijfers bekend gemaakt worden, dit omdat mensen nog tot 1 februari de tijd hebben om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Echter zullen de cijfers niet veel veranderen omdat de meeste mensen al wel zijn overgestapt. Uit onderzoek bleek ook dat veel mensen tijdens de overstapperiode gebruik hebben gemaakt van de Zorgverzekeringskaart. De website is samengesteld door onder andere zorgverzekeraars en vergelijkingssites om het vergelijken van zorgverzekeringen en polisvoorwaarden eenvoudiger te maken.

4.7/5 - (6 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar